Home Δήμος Δελφών Καθολική η αντίδραση της Τ.Κ. Πολυδρόσου:ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
Δήμος Δελφών - 11 Ιουλίου, 2013

Καθολική η αντίδραση της Τ.Κ. Πολυδρόσου:ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

 Την καθολική τους αντίδραση στο κλείσιμο των γραφείων των ΕΛΤΑ με την ταυτόχρονη παραχώρηση των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες εκφράζουν οι κάτοικοι της Πολύδρόσου με ψήφισμα που υπογράφουν όλοι οι τοπικοί φορείς. 

 
Όπως αναφέρουν στο ψήφισμα η παραχώρηση  «των εργασιών σε ιδιώτη, αν αυτός βρεθεί, και η υποβάθμισή του μοιραία οδηγούν στο κλείσιμο του Γραφείου που λειτουργεί πολλά χρόνια και εξυπηρετεί όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και την ευρύτερη περιοχή και τους τουρίστες. Το κλείσιμό του θα επιβαρύνει εκατοντάδες συνταξιούχους και συναλλασσόμενους με τη μετάβασή τους σε μακρινές αποστάσεις και θα επιφέρει οικονομική και κοινωνική αναστάτωση»

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πολυδρόσου κος Νίκος Μολιώτης το οξύμωρο της περίπτωσης είναι  ότι το Σεπτέμβρη του 2011  η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας των ΕΛΤΑ ζήτησε από την Τ.Κ. να της παραχωρηθεί δωρεάν η χρήση κάποιου δημοτικού χώρου έτσι ώστε να μην πληρώνεται ενοίκιο και να αποφευχθεί το κλείσιμο.
Πράγματι, το Τοπικό Συμβούλιο με την αριθ. 10/33/2011 απόφασή του παραχώρησε δωρεάν τη χρήση του δημοτικού χώρου (πρώην Αγροτικού Ιατρείου) στο κτίριο που συστεγάζονται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και ο Παιδικός Σταθμός Πολυδρόσου. 
Τότε μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κο Μολιώτη, οι αρμόδιοι των ΕΛΤΑ  της Περιφέρειας κκ Ζάρρας και Τσατσαρώνης επιθεώρησαν το χώρο και συμφώνησαν για την καταλληλότητά του. 
Μάλιστα, η Τοπική Κοινότητα μαζί με τους τοπικούς Συλλόγους και Φορείς ανέλαβαν την υποχρέωση να διαρρυθμίσουν και να καλλωπίσουν τον χώρο (γκισέ – αίθουσα συναλλαγών κλπ).
Στη συνέχεια, τον  Απρίλιο του 2012 υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται  η αναβάθμιση του Γραφείου ΕΛΤΑ της Πολυδρόσου ώστε να παρέχει  και έργο ΚΕΠ.

Παρόλα αυτά η ΕΛΤΑ έκρινε σκόπιμο, για άγνωστους λόγους,  να μην μεταφερθεί στον παραχωρηθέντα χώρο συνεχίζοντας να πληρώνει ενοίκιο 500 ευρώ μηνιαίως και μάλιστα πολύ καιρφό τώρα  υπολειτουργεί προσφέροντας υποβαθμισμένες και ανεπαρκείς υπηρεσίες. Λειτουργεί ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, με ωράριο από 13.00 έως 14.30 ως επί το πλείστον και με 1 υπάλληλο. 
 
 
Η πρόταση Μολιώτη 


 
Ομόφωνα πέρασε στο τοπικό συμβούλιο η πρόταση του προέδρου κου Μολιώτη σύμφωνα με την οποία απαιτούν 
«από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, των ΕΛΤΑ και του Δήμου Δελφών να σταματήσουν οι ενέργειες  για το κλείσιμο του Γραφείου, το οποίο να λειτουργήσει στον παραχωρηθέντα χώρο, με 1 τουλάχιστον μόνιμο υπάλληλο, με πλήρες ωράριο και να εντάξει στην εξυπηρέτησή του τις όμορες Κοινότητες Επταλόφου και Λιλαίας της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού. 
 

Το ψήφισμα



ΠΡΟΣ:
1.Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΙΧΑΛΗ
2.Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων
κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΕΝΕΛΑΟ
(Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε Παπάγου – ΑΘΗΝΑ 10191)
3.ΕΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ 
Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ ΚΩΣΤΗ
(Απελλού 1 – Αθήνα 10188) 
4.Βουλευτή Νομού Φωκίδας
κ. ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ
5.Δήμαρχο Δήμου Δελφών
κ. ΦΟΥΣΕΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
6.Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας
κ. ΓΑΖΗ ΓΙΩΤΑ 
7.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ
Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας
Διευθυντή κ. ΖΑΡΡΑ ΓΙΑΝΝΗ
(Καποδιστρίου 1 Λαμία 35100)
 
 
 
Σήμερα στις 5 Ιουλίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 μ.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυδρόσου συνήλθαν, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, σε ανοικτή Συνέλευση παρουσία Δημοτών οι παρακάτω Σύλλογοι και Φορείς:
•Σύλλογος Επαγγελματιών Πολυδρόσου
•Γεωργικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Πολυδρόσου
•Λαογραφικός –Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου «Η Σουβάλα Παρνασσού
•Σύλλογος Γυναικών Πολυδρόσου «Η ΕΣΤΙΑ»
•Αθλητικός Σύλλογος «Διαγόρας Πολυδρόσου»
•Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου 
•Σύνδεσμος Πολυδροσιωτών Παρνασσού
και εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:
 
Εκφράζουμε την αντίθεση και την αγανάκτησή μας στο σχέδιο των ΕΛΤΑ ΑΕ για την υποβάθμιση και τελικά το κλείσιμο του Γραφείου τους στην Κοινότητά μας, προκειμένου να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες του σε ιδιώτες.
Εάν αυτό γίνεται με σκοπό τη μείωση των λειτουργικών τους δαπανών, απορούμε γιατί δεν κάνουν χρήση του χώρου που τους έχει παραχωρήσει δωρεάν η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Δελφών, ο οποίος και κατάλληλος είναι και θα τους απαλλάξει από τα ενοίκια.
Άλλωστε η σημασία της αναγκαιότητας του Γραφείου, όπως καλά γνωρίζουν οι αρμόδιοι των ΕΛΤΑ, προκύπτει από την ένταξή του μεταξύ των 68 Καταστημάτων που έχουν επιλεγεί να παρέχουν και έργο ΚΕΠ.
Η παραχώρηση των εργασιών σε ιδιώτη, αν αυτός βρεθεί, και η υποβάθμισή του μοιραία οδηγούν στο κλείσιμο του Γραφείου που λειτουργεί πολλά χρόνια και εξυπηρετεί όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και την ευρύτερη περιοχή και τους τουρίστες. Το κλείσιμό του θα επιβαρύνει εκατοντάδες συνταξιούχους και συναλλασσόμενους με τη μετάβασή τους σε μακρινές αποστάσεις και θα επιφέρει οικονομική και κοινωνική αναστάτωση. 
Δεν πρέπει να υποστούμε άλλες υποβαθμίσεις στην ποιότητα της ζωής μας και είμαστε αποφασισμένοι να το διεκδικήσουμε, γι αυτό
 
Σας καλούμε
 
να ανακαλέσετε την πρόσκλησή σας προς τους ιδιώτες και να συνεχίσετε τη λειτουργία του Γραφείου στον παραχωρηθέντα χώρο με μόνιμο Προσωπικό και πλήρες ωράριο.
 
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
 
1)Σύλλογος Επαγγελματιών Πολυδρόσου
Πρόεδρος κ. Πιπέρας Ευστάθιος
2)Γεωργικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Πολυδρόσου
Πρόεδρος κ. Βαλάσκας Παναγιώτης
3)Λαογραφικός – Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου «Η Σουβάλα Παρνασσού»
Πρόεδρος κ. Αδαμάκος Αθανάσιος
4)Σύλλογος Γυναικών Πολυδρόσου «Η ΕΣΤΙΑ»
Πρόεδρος κ. Παπαθανασίου Αλέκα
5)Αθλητικός Σύλλογος «Διαγόρας Πολυδρόσου»
Πρόεδρος κ. Κυρίτσης Λουκάς
6)Σύνδεσμος Πολυδροσιωτών Παρνασσού
Πρόεδρος κ. Σταθοπουλου Όλγα
7)Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου
Πρόεδρος κ. Θάνος Χρήστος
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…