Home Δήμος Δωρίδας Κίνημα Πολιτών Δωριδας : “Βιώνουμε μια δημοτική αρχή σε ηγεμονικό και δυναστικό ρόλο”

Κίνημα Πολιτών Δωριδας : “Βιώνουμε μια δημοτική αρχή σε ηγεμονικό και δυναστικό ρόλο”

Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την δημοτική αρχή Καπεντζώνη: από το “τεχνικό πρόγραμμα των προέδρων” στον “εσωτερικό δανεισμό”

Αργοπορημένα και με κλίμα ιδιαίτερων αμφισβητήσεων και ενστάσεων, ψηφίστηκε η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τον Δήμο Δωρίδος, η οποία θύμισε περισσότερο καλλιτεχνικό πατινάζ από τις ολισθήσεις των οικονομικών ποσών στους επιμέρους κωδικούς, παρά λογιστική τακτοποίηση.

Έκδηλη αίσθηση προκαλεί η αντίφαση της δημοτικής αρχής να χαρακτηρίζει τον τεχνικό προγραμματισμό της με γνώμονα τις ανάγκες των προέδρων κοινοτήτων, την στιγμή που αναστέλλει στο διηνεκές τα τεχνικά προγράμματα (ΣΑΤΑ) των χωριών τους, μετατοπίζοντας τα ανάλογα ποσά σε κάλυψη διαφορετικών αναγκών. Παράλληλα περικόπτει την δυνατότητα λήψης πάγιας προκαταβολής για έκτακτες κοινοτικές περιπτώσεις, όπως η καθαριότητα.

•Βιώνουμε μια δημοτική αρχή σε ηγεμονικό και δυναστικό ρόλο έναντι των τοπικών προεδρίων τα οποία καταστρατηγούνται και μεταστρέφονται από την μια σε δημοτικούς επαίτες των ψηφισθέντων κεκτημένων τους και από την άλλη σε εξιλαστήρια θύματα των λαϊκών παραπόνων για την πλειοψηφία των κοινοτήτων που λιμνάζουν στην χρόνια εξελικτική στασιμότητα του τόπου τους.

•Εξαρτώμαστε από μια δημοτική αρχή που καθιστά τον αυτοδιοικητικό ρόλο του τοπικού προέδρου αναξιόπιστο ως προς την κοινότητα του, καθαιρώντας έμμεσα αλλά και εξ ολοκλήρου την θεσμική του ύπαρξη.

•Μας ορίζει μια δημοτική αρχή που οριοβατεί στα πλαίσια της νομιμότητας, καθώς αποδομεί την φύση των εισερχόμενων πόρων(ανταποδοτικά, δημοτικά τέλη, έσοδα ΑΠΕ, κρατικός μηχανισμός) μαγειρεύοντας τα όλα στο ίδιο καζάνι με σκοπό την εύρεση συνταγής βιωσιμότητας. Με λειτουργία παράτυπη, άνιση διανομή πόρων και καθολικό ολοκληρωτισμό ως προς τις ενέργειες της.

Βαθιά χαραγμένη στην μνήμη απεικονίζεται η δήλωση του αντιδημάρχου κ. Μαυρομάτη πως έχουν πραγματοποιηθεί έργα σε 40 από τις 55 κοινότητες, πως έχει επέλθει ο απόλυτος προγραμματισμός, υλοποίηση και στόχευση, πως “έχουμε για ΟΛΑ τα χωριά τα ΠΑΝΤΑ”.

Η δημότες ωστόσο σαν έμπειρα δωρικά “ΚΟΑΛΑ” που δεν μασούν κουτόχορτο, δεν βλέπουν ΤΙΠΟΤΑ πλέον στα χωριά τους.

Εξίσου όμως αξιοσημείωτη θα μείνει και η δήλωση του δημάρχου κ. Καπεντζώνη πως “από τα ανταποδοτικά είμαστε μέσα.Πως θα καλύψουμε ανάγκες που δεν λαμβάνουμε από πουθενά; Ψηφίστε ν αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη”

– Έλλειμμα 350.000€ στην ύδρευση
– Έλλειμμα 380.000€ στον ηλεκτροφωτισμό

– Ποσά που προέκυψαν από έλλειψη οργάνωσης, εύρεσης λύσεων και δημοτικής κακοδιαχείρισης
– Ποσά που καθίστανται ελλειμματικά από την αδυναμία αξιοποίησης πόρων. Από την δυστοκία οραματισμού, την δυσπραγία προγραμματισμού, την ανύπαρκτη άσκηση διοικητικού ελέγχου, διαχειριστικής μέριμνας και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών.

Από τον προϋπολογισμό των εντυπώσεων στην αναγκαιότητα των αυξημένων τελών. Από την ανυπαρξία επίλυσης οικονομικών διευθετήσεων στην κοπτική ραπτική και την μπακαλική τεφτερική. Από τον εσωτερικό δανεισμό στην απαρχαιωμένη διοικητική άσκηση εξουσίας.

Η παροξυσμένη επέλαση με παντιέρα την αιγιάλεια γαλάζια σημαία για την δημοτική αρχή Καπεντζώνη, μονόδρομα και μαθηματικά, οδηγεί την Δωρίδα στο τέλμα της προόδου.

Το Κίνημα Πολιτών Δωρίδας καλεί τους προέδρους των κοινοτήτων:

– Να γνωστοποιήσουν στα χωριά τους την άνιση και άδικη μεταχείριση που αντιμετωπίζουν
– Την δημοτική αδράνεια που επωμίζονται τα ψηφισμένα τεχνικά τους προγράμματα
– Να μην διστάζουν να συγκαλούν τακτικά λαϊκές συνελεύσεις ενημέρωσης των χωριανών τους
– Να μεταλαμπαδεύσουν την λαϊκή βούληση σε δημόσιο βήμα διαμαρτυρίας και έκκλησης δυσαρέσκειας για την υποβάθμιση που βιώνει ο τόπος τους.

Η παράταιρη δημοτική πολιτική που ασκείται, σύντομα οδηγείται μοιραία και πεπερασμένα στην λήξη της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…