Home Πολιτισμός “Κάποιοι πουλούν οπαδιλίκι και τυφλό τοπικισμό”
Πολιτισμός - 30 Ιανουαρίου, 2020

“Κάποιοι πουλούν οπαδιλίκι και τυφλό τοπικισμό”

Έντυπη έκδοση της ΩτΦ

 “Ουδέποτε ζητήσαμε, ούτε απαιτήσαμε, ούτε “πιέσαμε πολιτικά” για την κατάργηση της Κυριακάτικης αποκριάτικης παρέλασης αρμάτων του Κομιτάτου της Άμφισσας.”, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή  της η Καρναβαλική Επιτροπή Ιτέας συμπληρώνοντας ότι αυτό που ζητάνε είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, να διοργανωθεί λίγο πιο νωρίς η παρέλαση αρμάτων στην Άμφισσα προκειμένου όσοι θελήσουν να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δύο.

 Επιπλέον, η καρναβαλική επιτροπή της Ιτέας βάλλει κατά αυτών που “πουλούν οπαδιλίκι και τυφλό τοπικισμό” , εννοώντας προφανώς γνωστούς αυτοδιοικητικούς της Άμφισσας ,  σημειώνοντας ότι οι όποιες δηλώσεις τους έχουν ψηφοθηρικούς σκοπούς
Κατά τα αλλά ανακοινώνεται επίσημα ότι η έναρξη της καρναβαλικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου στην παραλία  με συναυλία του συγκροτήματος Bliss ενώ σε μια ρελάνς ενάντια στον τοπικισμό ανακοινώνουν ότι θα ναυλώσουν λεωφορεία για όσους θέλουν το Σάββατο να παρακολουθήσουν το Στοιχειό στην Άμφισσα και τη Δευτέρα το Αλευρωμουτζούρωμα στο Γαλαξίδι
 
Σχετικά με την περιρρέουσα 
ατμόσφαιρα των τελευταίων
 ημερών:
 
Ουδέποτε ζητήσαμε, ούτε απαιτήσαμε, ούτε “πιέσαμε πολιτικά” για την κατάργηση της Κυριακάτικης αποκριάτικης παρέλασης αρμάτων του Κομιτάτου της Άμφισσας. Η παρέλαση αυτή γίνεται για τα εκατοντάδες παιδιά που προετοιμάζονται όλο τον χρόνο γι’ αυτήν και το σεβόμαστε. 
Αυτό που ευγενικά ζητήσαμε είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή μεταξύ μας και απλά να μεταφερθεί (όχι να καταργηθεί, επαναλαμβάνουμε) η ώρα τέλεσης της παρέλασης. Δηλαδή, για να είμαστε ακριβείς, προτείναμε να γίνει αμέσως μετά τα χορευτικά του “Κρυμμένου Θησαυρού” ώστε να μην συμπέσει χρονικά με την παρέλαση των αρμάτων στην παραλία της Ιτέας, στην οποία αξίζει να αναφερθεί πως συμμετέχουν καρναβαλιστές από 3 έως 83 ετών, αυξανόμενοι στον αριθμό χρόνο με το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε στον επισκέπτη – τουρίστα της περιοχής τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και τις δύο αξιόλογες και ισάξιες εκδηλώσεις! Δηλαδή και την ιστορική παρέλαση την παιδιών στην Άμφισσα, αλλά και την μία και μοναδική καρναβαλική εκδήλωση της Ιτέας που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο (και από την οποία θα προβληθούν ζωντανά πλάνα της στο κανάλι του ALPHA φέτος). 
Τα όποια δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα είναι ξένα προς εμάς και αυτό που αντιπροσωπεύουμε ως ομάδα, ως κοινότητα, ως πολίτες του δήμου μας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα ρίξουμε νερό στον μύλο αυτών που πουλώντας «οπαδιλίκι» και «τυφλό τοπικισμό» κρατιούνται στην επικαιρότητα για τους δικούς τους, ψηφοθηρικούς ίσως, λόγους.
Ο Δήμος Δελφών είναι ένας και είναι ενιαίος και πάντα λειτουργούμε και δρούμε με γνώμονα αυτό. 
Σε απάντηση όλων αυτών η Καρναβαλική Επιτροπή της Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ για πρώτη φορά φέτος θα αναλάβει τον συντονισμό λεωφορείων για καλύτερη πρόσβαση των συμμετεχόντων από την Ιτέα τόσο το Σάββατο στο Στοιχειό της Άμφισσας όσο και την Καθαρά Δευτέρα μετά τα κούλουμα της Ιτέας στο Αλευρομουτζούρωμα του Γαλαξιδίου!
 
Σας περιμένουμε όλους με χαρά στις εκδηλώσεις μας και φυσικά στην αποκορύφωση αυτών στο Καρναβάλι στο Λιμάνι! 
Σάββατο 8/2 έχουμε την έναρξη των εκδηλώσεών μας με δρώμενα και live!
 
Ξεκινούν οι Απόκριες, ας φροντίσουμε να περάσουμε καλά!
 
Εκ της καρναβαλικής επιτροπής Δ.Ε. Ιτέας
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…