Home Πολιτικά - Φωκίδα Ι. Μπούγας: Τι πραγματικά συνέβη στον Έβρο
Πολιτικά - Φωκίδα - 26 Μαΐου, 2020

Ι. Μπούγας: Τι πραγματικά συνέβη στον Έβρο

 Ο βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας εξηγεί τι έγινε στον Έβρο και ψέγει τη στάση ακροδεξιών μορφωμάτων αλλά και την αναπαραγωγή των ψευδών ειδήσεων που διεσπάρησαν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Αναλυτικά σημειώνει:
 
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες -μετρήσεις στην πραγματικότητα- για την κατασκευή, επέκταση, προέκταση του φράχτη στον Έβρο.
Η Τουρκία μας επέδωσε διακοίνωση με την οποία ζητούσε να της γνωρίσουμε προκαταβολικά τις συντεταγμένες κατασκευής αυτού του φράχτη, αυτού του έργου.
Επ’ αυτού η Ελλάδα, ως όφειλε, απάντησε αρνητικά. Είπαμε στους Τούρκους ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους και κατά συνέπεια δεν έχουμε κανένα λόγο να της γνωρίσουμε οτιδήποτε.
Κατόπιν, παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράχτη:
Η αγγλική εφημερίδα «SUN» υιοθέτησε ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους.
Τον απολύτως ψευδή ισχυρισμό τον υιοθέτησε κατ’ αρχήν ελληνικό ακροδεξιό κόμμα, τον οποίο τον επανέλαβε και μετετράπη σε στοιχείο διαλόγου στην ελληνική δημόσια ζωή μέσω διαφόρων προσώπων στα διάφορα τηλεοπτικά Μέσα.
Υπερακόντισε δε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υπό μορφή δήθεν ερωτήσεως ρώτησε τον Υπουργό εάν ο Ελληνικός Στρατός υποχώρησε από ελληνικό έδαφος ενόψει της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.
Τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν άκριτα κι επανέλαβαν και τοπικά στελέχη του, επιχειρώντας μάλιστα κατά τρόπο άγαρμπο πολιτικά έναν παντελώς άστοχο συμψηφισμό με τα δικά τους εγκληματικά λάθη στην εξωτερική πολιτική.
Το Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας, απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.
Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και θα πρέπει με έμφαση να τονίσουμε ότι:
• Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλοτσοσκούφι στις υπαρξιακές ανησυχίες κάθε ακροδεξιού Κόμματος και στις δημοσκοπικές ανησυχίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι και να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ.
• Η υποβολή ερωτήματος αν “αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής”, αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας.
 
Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα είναι ξεκάθαρη η θέση όλων των κυβερνήσεων, αλλά και όλων των Ελλήνων, με μια φωνή:
• Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό είναι ομόθυμο. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
• Αυτό κάναμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αυτό θα κάνουμε όποτε χρειαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…