Home Εικόνες Αρχικής Ι Μπούγας: “Σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Φωκίδα.”

Ι Μπούγας: “Σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Φωκίδα.”

Στο 0,80 ο συντελεστής για το Τμήμα του Γεωπονικού. Τα περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή στη Στερεά Τμήματα ΙΕΚ
Από χθες και μέχρι την Δευτέρα 18.Ιουλίου.2022 οι απόφοιτοι της Γ΄Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να συμπληρώσουν και υποβάλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εύχομαι ειλικρινά στα παιδιά μας να μπουν στη Σχολή της επιλογής τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Θα ήθελα όμως ακόμη μια φορά να υπενθυμίσω στους αποφοίτους των Λυκείων της Φωκίδας, αλλά και των όμορων περιοχών
τα πλεονεκτήματα της φοίτησης στις αξιόλογες δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στον τόπο μας: Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και στα ΔΙΕΚ.
Οι απόφοιτοι που εισάγονται στο Πανεπιστημιακό Τμήμα «Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα την Άμφισσα, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σπουδές υψηλού επιπέδου, να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα Οικονομολόγου και να εργαστούν ακολούθως σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Το παραπάνω πανεπιστημιακό Τμήμα λειτουργεί στις πλέον σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις στην Χώρα, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές στην οικονομική επιστήμη, με εξειδίκευση στο ρόλο του χώρου και της γης επί της οικονομικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης. Το Τμήμα όχι μόνο είναι εφάμιλλο των τμημάτων οικονομικών επιστημών με αντικείμενο την περιφερειακή ανάπτυξη και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, αλλά διαθέτει και υψηλού επιπέδου διδακτικό προσωπικό και εξοπλισμό.
Βάσει πρόσφατης απόφασης του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος μπορούν να εγγράφονται στα μητρώα του Επιμελητηρίου και να αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα Οικονομολόγου. Επιπλέον, υφίσταται στενή συνεργασία με το Ι.Ε.Κ. της πόλης μας, με βάση προγραμματική συμφωνία μεταξύ των φορέων, ενώ διαρκώς αναβαθμίζονται οι παροχές του Τμήματος και των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, καθώς και η βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτές.
Η Φωκίδα πρωτοπορεί και στη λειτουργία νέων δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσφατη συμπερίληψη των υφισταμένων και τη σύσταση νέων Δημόσιων Ι.Ε.Κ. (ΔΙΕΚ) στην Άμφισσα, για την επιλογή των οποίων δίνεται πλέον στους υποψήφιους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.
Νέα Τμήματα και δεκάδες νέες θέσεις και από το παράλληλο μηχανογραφικό στο ΔΙΕΚ Άμφισσας, στο ΙΕΚ Νοσηλευτικής και στο Ι.Ε.Κ. Δημόσιας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου
Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, λειτούργησαν στη Φωκίδα τα ακόλουθα επτά (7) Τμήματα ΔΙΕΚ, καθένα με 15 καταρτιζόμενους:
1. Στέλεχος Ασφαλείας προσώπων και Υποδομών
2. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
3. Βοηθός Εργοθεραπείας
4. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου
5. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
6. Προπονητής Αθλημάτων Δ’ Εξ.
7. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης Δ’ Εξ.
εκ των οποίων τα πρώτα 5, με δυνατότητα δήλωσης στο παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.
Λόγω της επιτυχίας που σημείωσε ο θεσμός κατά την τρέχουσα περίοδο, από το επόμενο έτος 2022-2023, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Νομού Φωκίδας βάσει της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) υπ΄ αριθμ. 63547/27.05.2022, για την εισαγωγή καταρτιζόμενων θα προστεθούν οι εξής ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, καθεμία με 20 καταρτιζόμενους:
1. Βοηθός βρεφονηπιοκόμων
2. Τεχνικός αισθητικής ποδολογίας και ονυχοπλαστικής
3. Διασώστης – Πλήρωμα ασθενοφόρου
4. Τεχνικός γαλακτοκομίας –Τυροκόμος
5. Τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας
6. Τεχνικός Δασικής προστασίας
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ΥΑ υπ’ αριθ. 23735/24.5.2022 και 23735/24.5.2022, στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας θα λειτουργεί η ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, με δυνατότητα 15 καταρτιζομένων. Για το σχολικό έτος 2022-2023 και για τις θέσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κενές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, το ως άνω ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Άμφισσας θα δέχεται αιτήσεις υποψηφίων καταρτιζομένων για το Α’ Εκπαιδευτικό εξάμηνο από 1 Σεπτεμβρίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το Ι.Ε.Κ. Δημόσιας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου (Υ.Α. 63547/27.05.2022) με τα Τμήματα:
1. Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία) και
2. Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρων (chef),
καθένα για 30 καταρτιζόμενους.
Από την επόμενη χρονιά δεκάδες νέες θέσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης θα είναι διαθέσιμες στα τμήματα της Φωκίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…