Home Πολιτικά - Φωκίδα Ι.Μπούγας: «Βρέθηκε λύση αποκλειστικά για το ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας»
Πολιτικά - Φωκίδα - 24 Ιανουαρίου, 2020

Ι.Μπούγας: «Βρέθηκε λύση αποκλειστικά για το ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας»

 Την επίλυση του προβλήματος για την συνέχεια των συμβάσεων στο ΚΕΦΙΑΠ ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία τους μας ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας.

Πιο συγκεκριμένα θα επιλυθεί το ζήτημα προσωρινά προς το παρόν, ώστε να δοθεί χρόνος να πάνε σε οριστική επίλυση του ζητήματος, που δεν είναι άλλη από μόνιμες προσλήψεις.

 

Ειδικότερα, να υπενθυμίσουμε ότι μετά από πολλά χρόνια απραξίας και εμπαιγμού η κυβέρνηση πέρυσι προσέλαβε άτομα βασικών ειδικοτήτων για τη λειτουργία του κέντρου, τα οποία αφού κράτησε για αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο, τελικά διέθεσε, ενόψει και εκλογών, για τη λειτουργία του κέντρου.

Οι προσλήψεις αυτές έγιναν μέσα από κοινοτικό πρόγραμμα και οι εργαζόμενοι, γνώριζαν ότι δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα να παραταθεί. Oι προσλήψεις έγιναν από το νοσοκομείο, το οποίο εν συνεχεία διέθεσε τα άτομα στη δομή.

Προ ολίγων ημερών ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ είχε εκδώσει επιστολή στην οποία  επεσήμαινε τη σημασία της λειτουργίας του Κέντρου για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά μπορούν να απολαύσουν θεραπείες χωρίς κανένα κόστος  και χωρίς να μετακινούνται.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί ήταν οι κάτωθι, αν και δεν κατάφεραν να καλυφθούν όλες:

 -  1 Διοικητικού   ΤΕ    

-   1 Εργοθεραπευτών  ΤΕ  

-   1 Κοιν/Λειτουργών  ΠΕ/ΤΕ       

-   1 Λογοθεραπευτών  ΠΕ/ΤΕ

-   10 Νοσηλευτών  ΤΕ    

-    1 Παιδαγ.Ειδικής Αγωγής ΠΕ   

-    1 Πληροφορικής ΠΕ   

-    1 Φυσικής Αγωγής ΠΕ   

-    3 Φυσικοθεραπευτών ΤΕ    

-    1 Ψυχολόγων ΠΕ

Κατά την προκήρυξη δεν υπήρξε ενδιαφέρον για βασικές θέσεις οι οποίες δεν καλύφθηκαν, όπως οι τρεις φυσικοθεραπευτές, ο εργοθεραπευτής, ο καθηγητής πληροφορικής και ο ψυχολόγος. Στην προκήρυξη ανταποκρίθηκαν πέντε νοσηλευτές, γυμναστής, κοινωνική λειτουργός, λογοθεραπευτής, ειδική παιδαγωγός και διοικητικός. «Οι θέσεις που βγήκαν άγονες προσπάθησαν να καλυφθούν από έναν φυσικοθεραπευτή και έναν ψυχολόγο, από το ήδη υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου. Επιπλέον, μόλις πριν λίγες ημέρες προσλήφθηκε και ένας φυσίατρος, μια ειδικότητα που ήταν πραγματικά, εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γονείς στην επιστολή τους.

Τέλος, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μπούγας, συνεργάζεται με το νέο Διοικητή κ. Χαρίλαο Γεωργίου και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη στην κατεύθυνση της μόνιμης λύσης του ζητήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή και εύρυθμη λειτουργία μιας δομής που απαντά ουσιαστικά στα προβλήματα υγείας πολλών συμπολιτών μας, μόνιμα ή παροδικά.

 

Σε σχετικό δελτίο τύπου ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής:

 

Συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας

Διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Άμφισσας και μετά την 31η Ιανουαρίου 2020. Το ζήτημα αυτό αντιμετωπίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα, με τον νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, κ. Χαρίλαο Γεωργίου, μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την 5η Υ.ΠΕ.

Κοινός στόχος είναι η εξεύρεση οριστικής λύσης, ώστε το ΚΕΦΙΑΠ να παρέχει σε μόνιμη βάση υπηρεσίες ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας στους πολίτες της Φωκίδας. 

 

Πολιτικό γραφείο

Ιωάννη Δ. Μπούγα

Βουλευτή Φωκίδας, Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…