Home Πολιτικά - Φωκίδα Ι. Μπούγας:Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του ΥΠΕΣ με τίτλο «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων»
Πολιτικά - Φωκίδα - 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ι. Μπούγας:Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του ΥΠΕΣ με τίτλο «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων»

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, με τίτλο «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων», όπως ενημέρωσε ο βουλευτής Φωκίδας κ Ιωάννης Μπούγας.
Η πρόταση αφορά στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Προβλέπει τη χρηματοδότηση των Δήμων της Χώρας για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας τους και έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται αφενός η επανάχρηση εμβληματικών κτηρίων στους δήμους προς αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης, αφετέρου η ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των Ειδικών Σχολείων, των δημοτικών εστιών μαθητών/σπουδαστών, καθώς και η κατασκευή νέων ή επέκταση υφισταμένων δημαρχιακών κτιρίων.
Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους επιλεξιμότητας, στις προτεινόμενες παρεμβάσεις μπορεί να περιλαμβάνεται ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός για την λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Πρόκειται για ακόμα μια ευκαιρία/δυνατότητα, που παρέχει η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και φυσικά και στους Δήμους της Φωκίδας, που μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές προτάσεις τους, στο πλαίσιο της εν λόγω πρόσκλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…