Home Εικόνες Αρχικής Ι. Μπουγας: Ένταξη του παραλίμνιου αγωγού στο Ταμείο Ανάκαμψης
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 14 Απριλίου, 2023

Ι. Μπουγας: Ένταξη του παραλίμνιου αγωγού στο Ταμείο Ανάκαμψης

Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης ο παραλίμνιος αγωγός της λίμνης του Μόρνου, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα. Ένα σπουδαίο έργο που διεκδικούσαν και περίμεναν για δεκαετίες οι πολίτες της Δωρίδας και ολόκληρης της Φωκίδας, που δημιουργεί νέα δεδομένα για τον τόπο μας.

Συγκεκριμένα, στην υπ’ αρ. πρωτ. 41432/339/13.04.2023 απόφαση («Έγκριση Υπαγωγής Ωφελούμενων Φορέων στο υποέργο ‘α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ).’ της Δράσης ‘Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις’»), περιλαμβάνεται το έργο «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου τέως Δήμου Λιδωρικίου και νυν Δήμου Δωρίδος στο Ν. Φωκίδος», με ημερομηνία ολοκλήρωσης 31.12.2025, φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 23.744.516,00 ευρώ. Αφορά δε ειδικότερα την κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Λιδωρικίου, Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Λεύκας, Βραΐλας και των ιδιωτικών συνδέσεων, αγορά βυτιοφόρου για την μεταφορά των βοθρολυμάτων στην ΕΕΛ, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, εργασίες ΟΚΩ, αρχαιολογικές έρευνες, αγορά γης και υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου.

Επιπλέον με την ίδια ανωτέρω απόφαση, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και το έργο «Αντικατάσταση καταθλιπτικού αγωγού λυμάτων από αντλιοστάσιο – Α2 έως αντλιοστάσιο εισόδου ΕΕΛ Ιτέας στην ΔΕ Ιτέας Δ. Δελφών», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Δελφών και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 1.058.629,05 ευρώ.

 

Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα
 Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.
Βουλευτή Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…