Home Πολιτικά - Φωκίδα “Ισχυρή Δημόσια Υγεία δεν γίνεται με 40.000 κενές οργανικές θέσεις και 5% του ΑΕΠ Δημόσια Δαπάνη Υγείας”, τονίζουν οι εργαζόμενοι
Πολιτικά - Φωκίδα - 14 Ιουνίου, 2020

“Ισχυρή Δημόσια Υγεία δεν γίνεται με 40.000 κενές οργανικές θέσεις και 5% του ΑΕΠ Δημόσια Δαπάνη Υγείας”, τονίζουν οι εργαζόμενοι

  Η επιτυχής διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυταπάρνηση και την προσφορά του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφερε να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις και να βγάλει ασπροπρόσωπο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έχουν αντιληφθεί οι πάντες πια τη σημασία μιας ισχυρής Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας που θα είναι σε θέση να προσφέρουν ποιοτική, δωρεάν περίθαλψη στον πληθυσμό ακόμη και σε περιόδους πανδημίας.

Η νέα πραγματικότητα που καλούμαστε να διαχειριστούμε περνά πλέον μέσα από μια προσπάθεια εφησυχασμού, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς τα μηνύματα προς τον κόσμο πρέπει να είναι πάντα καθησυχαστικά, η πραγματικότητα όμως, πολλές φορές, είναι εντελώς διαφορετική και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Ισχυρή Δημόσια Υγεία δεν γίνεται με 40.000 κενές οργανικές θέσεις και 5% του ΑΕΠ Δημόσια Δαπάνη Υγείας.

Προσελήφθησαν με στοιχεία του Υπουργού Υγείας 3700 υγειονομικοί υπάλληλοι στα νοσοκομεία. Οι εν λόγω επικουρικοί υπάλληλοι που προσελήφθησαν δεν φτάνουν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Από το 2018 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι και έγιναν μηδενικές προσλήψεις.

Στο νοσοκομείο μας υπηρετούν έκτακτοι υπάλληλοι ( επικουρικοί , ΟΑΕΔ κ.λ.π ), καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πολέμησαν στη πρώτη γραμμή της πανδημίας, δικαιούνται την μονιμοποίησή τους. Από την κυβέρνηση καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Η  υπηρεσία της καθαριότητας με το τέλος της παράτασης 30/9/20 που πήραν οι υπηρετούντες με ατομικές συμβάσεις εργασίας , επιστρέφουν οι εργολάβοι, η διοίκηση μάλιστα του νοσοκομείου μας δείχνει τέτοια βιασύνη να επιστρέψουν οι εργολάβοι που δεν έχει ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι στο νοσοκομείο η καθαριότητα να γίνεται για όλο το μήνα Ιούνιο από μία έως δύο υπαλλήλους στη πρωινή βάρδια και μία στην απογευματινή.

Το χειροκρότημα  δε το άξιζαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας μάλλον για τη διοίκηση.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που διαχειρίζεται κάθε έκτακτο περιστατικό καθώς και τα πιθανά κρούσματα  covid 19 , έχει αποδυναμωθεί με εισηγήσεις της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τελικές αποφάσεις του Διοικητή , παρά τις παρεμβάσεις μας, αφού έμπειρο προσωπικό μετακινήθηκε στο ΚΕΦΥΑΠ  ,  στις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες συνήθως στο ΤΕΠ (  παθολογικό , χειρουργικό, καρδιολογικό , ορθοπεδικό , παιδιατρικό ιατρείο ) εργάζεται μόνο ένας νοσηλευτής αφού ο δεύτερος απασχολείται στην διαλογή υπόπτων περιστατικών.

Ζητάμε την επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής , μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες , μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ένταξή μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα,  όχι στην επιστροφή των εργολάβων στα Νοσοκομεία.

Δεν θα επιτρέψουμε στην εκάστοτε διοίκηση και στα φερέφωνά της την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…