Home Πολιτισμός Ιδεολογική και κοινωνική οπισθοδρόμηση
Πολιτισμός - 9 Νοεμβρίου, 2014

Ιδεολογική και κοινωνική οπισθοδρόμηση

 Γράφει ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου

 

Πριν από 40 χρόνια ο ιδρυτής και γεννήτορας της παράταξης θεμελίωνε τις βάσεις, τις αρχές και τις αξίες του Ριζοσπαστικού Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και του μεσαίου χώρου για ένα πειθαρχημένο, συντεταγμένο, Δημοκρατικό, ορθολογικό κράτος. Ένα κράτος Ισότητας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Ένα κράτος με ευημερία, χωρίς φτώχεια, με αυτενέργεια και δημιουργικότητα του πολίτη, με τον μέσο Έλληνα συνδιαμορφωτή των αποφάσεων και εξελίξεων, με πλήρη καθολική προστασία των αδυνάμων, με την δημιουργία υγείας και παιδείας, αλλά και την ουσιαστική αποφυγή μονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών καταστάσεων και την απομάκρυνση των μαύρων και γκρίζων ιεράκων της Κερδοσκοπίας και της μαύρης τοκογλυφίας του χρήματος. 
Μιλούσε και έπραξε για ένα κράτος με Ανθρωπισμό, χωρίς δογματισμούς και κοινωνικές και πολιτικές ανισότητες, αγκυλώσεις και φράξιες, χωρίς ακραίους στατικούς χειρισμούς που με μετριοπάθεια θα εξασφάλιζε την εθνική κυριαρχία, για ένα κράτος που θα εξελίσσεται συνεχώς ανοδικά, δυναμικά, ορθολογικά, πειθαρχημένα, με συγκροτημένη λογική και σύνεση, για ένα κράτος που θα είναι πάντα σύμμαχος, αρωγός και συμπαραστάτης στη πρόοδο των πολιτών, την ευημερία, την σταθερή ανέλιξη και ανάταξη της κοινωνίας επιστημονικά, οικονομικά, εργασιακά, τεχνολογικά, με πλήρη αλληλεγγύη – ισονομία και ελευθερία.
Θεμελίωσε ένα κράτος (με τις όποιες αδυναμίες του) που αναγνωρίζει την ελευθερία της αγοράς, που συρρικνώνει την ασυδοσία της αλλά με απαραίτητη και καθοριστική την ρυθμιστική κρατική παρέμβαση όπου και όταν χρειαστεί με όφελος πάντα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Ισότητας του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού συμβαδίζοντας πάντα με τα αδιαπραγμάτευτα συμφέροντα του Έθνους.
 
Ο ορθολογισμός των 36 ετών
 
 
Όλα αυτά συνέβησαν και θεμελιώθηκαν πριν από 40 χρόνια. Όλα αυτά κατεγράφησαν στην πολιτική ιστορία της χώρας και πραγματώθηκαν άλλα λίγο, άλλα πολύ, άλλα με ευκολίες και άλλα με ανυπέρβλητες δυσκολίες, άλλα λίγο άλλα καθόλου, άλλα πάντα μέσα στις ράγες της κοινωνικής ηθικής θεμελίωσης, της βελτίωσης κα αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, του πολιτικού ανταγωνισμού σε μεγάλα ή μικρά ταξικά συμφέροντα αλλά και μια σειρά από παράγοντες εσωτερικούς ή εξωτερικούς διεπόμενους από ιδεολογικές εδράσεις, κατευθύνσεις και προοπτικές, πάντοτε όμως συντεταγμένα και ορθολογικά. Η χώρα όμως πάταγε σχεδόν σταθερά στα δικά της πόδια, είχε μία αναπτυσσόμενη οικονομία, διατηρούσε στατική την Εθνική της αξιοπρέπεια και αυτονομία, είχε θετικό εργασιακό πρόσημο μακριά και πέραν του κοινωνικού αυτοματισμού, σταθερή και γόνιμη εξωτερική πολιτική αλλά και ευέλικτη και διαχειρίσιμη ταυτοχρόνως κι έτσι διασφάλιζε μια θετική και ελπιδοφόρα ανοδική πορεία αλλά και μία οργανωμένη, πειθαρχημένη ανιούσα προοπτική, συνολικής επάρκειας.
 
Ο ερχομός του Πορφυρογέννητου
 
 
Αυτά λοιπόν τα ολίγα και περιληπτικά για την Ιστορία της παράταξης που μέσα στα επόμενα χρόνια περνώντας μέσα από Συμπληγάδες, μέσα από περιπέτειες, μέσα από νίκες και ήττες, μέσα από εναλλασσόμενους αρχηγούς, μέσα από ανιστόρητες και αυθαίρετες καταστάσεις κατέγραψαν το ήθος, το ύφος και την ιστορικότητα των πεπραγμένων της πολιτικής μέχρι την αποφράδα εκείνη ημέρα που ανέλαβε την αρχηγία της παράταξης (η οποία καθ’ ολοκληρία ήταν και παραμένει μια νομιμοποιημένη κομματική ανομία) από τον πορφυρογέννητο Αντώνη Σαμαρά. Από την στιγμή εκείνη τα πάντα ανετράπησαν, απαξιώθηκαν και βεβηλώθηκαν καθ’ ολοκληρία από τον ξενιστή και αλλότριο πολιτικό μετανάστη. Το κόμμα και η παράταξη αλλοιώθηκαν, μεταλλάχθηκαν, εκθεμελιώθηκαν και ναρκοθετήθηκαν. Ο Ριζοσπαστικός Κοινωνικός Φιλελευθερισμός αντικαταστάθηκε βίαια, ανελέητα, αβυσσαλέα και εκ βάθρων από ένα ακραίο, κατεργασμένο, διαστροφικό καθεστωτικό Νεοδεξιό Μνημονιακό κατεστημένο, με πλήρη ιδεολογική μισαλλοδοξία, αφασία και Φαρισαϊσμό, με σαδιστική αδιαφορία, με φοβικά σύνδρομα προς την κοινωνία, με έντονες ασελγείς τάσεις και πράξεις κοινωνικής αφαίμαξης, φορολεηλασίας και φοροεπιδρομής, με ορδές από σεσημασμένους παρακρατικούς ακροδεξιούς, με κομματικά αναλφάβητους και ανιστόρητους Ανοιξιάτικους  μετοίκους επιδρομείς και μισθοφόρους. 
Όλοι αυτοί βέβαια ήταν διανθισμένα με φτωχοϋπεργολάβους του λαϊκισμού και επίτιμους μεγαλοεργολάβους της διαπλοκής, της διαφθοράς, των πελατειακών σχέσεων, «νονούς» της κοινωνίας των κολλητών και φυσικά όλα φερέφωνα της μνημονιοκρατίας, της Εαρινής παρεοκρατίας, της ολιγαρχίας του πλούτου και του αργυρώνητου μιντιακού κατεστημένου. 
 
 
Κομματική εθνοκάθαρση
 
Πέραν δε αυτών πολιτικοί, αμετανόητοι κομματικοί συνωμότες εχθροί, υβριστές, λοιδοριστές, κατά συρροή της ΝΔ και εγκάθετοι Εαρινοί κομισάριοι ανέλαβαν έναν παραληρηματικό «Σταλινικό» παραταξιακό καθαγιασμό κομματικής ορθοδοξίας 
και μια κομματική «εθνοκάθαρση» έχοντας το αλάθητο το Πάπα αλλά και του ιδίου του Πορφυρογέννητου όσων δεν θέλησαν να ενταχθούν και να αποτελέσουν εξαρτημένα μέλη της Ανοιξιάτικης κομματικής αγέλης και των κομματοκυόνων της και να συμβιβασθούν  με την επουράνιο βασιλεία του Εαρινού Γκούλανγκ και του κομματικού ολοκληρωτισμού την οποία ευαγγελίζονταν ο Καλαματιανός ηγεμονίσκος καταργώντας την φιλοσοφία και την ιστορία της παράταξης αλλά και την εσωκομματική δημοκρατία, καθιερώνοντας μια μαύρη και αλλότρια καταστροφική κομματική ασυνέχεια από θολά απόνερα και λιμνάζοντα μιαρά ύδατα, της Ανοιξιάτικης Μακιαβελικής νομενκλατούρας. 
 
Πράσινα ακατέργαστα πολιτικά απόβλητα
 
 
Πέραν δε όλων των άλλων αυτοί οι αδαείς και απροσχημάτιστοι τυχοδιώκτες συμμάχησαν με τον προαιώνιο άσπονδο εχθρό και πολιτικό τους αντίπαλο προκειμένου να συγκυβερνήσουν και να καταστούν ομοτράπεζοι χαραμοφάηδες της εξουσίας, εξαθλιώνοντας, καταπατώντας και ψευδολογώντας την εμβρόντητη κοινωνία. Έτσι λοιπόν σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει μεταβληθεί και μεταλλαχθεί σε ένα μικρό, ισχυρό όμως υποκατάστημα της ΝΔ, δημιουργώντας ένα κυβερνητικό Βενιζελικό γωνιακό παραμάγαζο εξουσίας που με την αμέριστη βοήθεια της τηλεδικτατορίας ελπίζει ότι μπορεί να επιβιώσει πολιτικά.
Αυτοί δε οι αμετανόητοι και ασχετίζοντες ουραγοί που βρίσκονται μέσα σ’ αυτό αποτελούν πλέον τους αξιοθρήνητους ανύπαρκτους και ξεπεσμένους χαμαιλέοντες της σοσιαλίζουσας Νεοδεξιάς και είναι διανθισμένοι και γεμάτοι με πράσινα ακατέργαστα παραταξιακά απόβλητα αναμεμιγμένα με γαλάζια τοξικά κομματικά περιττώματα κάνοντας πλέον το μίγμα εκρηκτικό και δυσώδες. Έτσι τοποθετώντας σαν κερασάκι στην κυβερνητική όζουσα τούρτα πολιτικούς ακροδεξιούς γελωτοποιούς, τηλεοπτικούς σουλατσαδόρους και κομφερανσιέ καραγκιοζίσκους Αδωνίζοντες και Βουλτέψιους τηλεδιασκεδαστές, πρωταγωνιστές της πολιτικής ηλιθιότητας  ασχετοσύνης, υπέρμετρης βαναυσότητας και ακαταλόγιστης πολιτικής ακατέργαστης και κατηργασμένης βλακείες. 

Κυβενρητικά ευφάνταστα πολιτικά πρεζόνια

 
Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι κίβδηλοι μεταγεγραμμένοι υπερασπιστές, απολογητές, υποκριτές και πατριδοκάπηλοι δημιουργοί της τρομολαγνείας, κινδυνολογίας και καταστροφικότητας εξευτελίζουν και υποβαθμίζουν τον πολιτικό πολιτισμό υποτιμούν τη νοημοσύνη των σκεπτόμενων εχεφρόνων και νοήμων πολιτών χωρίς σεβασμό, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς στοιχειώδη λογική, χωρίς ενοχές, απέναντι στον φτωχοποιημένο και εξαθλιωμένο πολίτη. Φωνασκούν, βλακίζονται, ανορθολογούν, αφορίζουν, φαντασιώνονται, βαυκαλίζονται και λεονταρίζονται χωρίς να βλέπουν καθάρια μπροστά τους την επερχόμενη αποκαθήλωση, αποδόμηση και διαπόμπευση τους.
Γιατί αυτοί οι αξιοθρήνητοι φαρσοκωμωδοί  και δημαγωγοί πολιτικοί διακατέχονται από ένα ισχυρό σύνδρομο καρεκλολαγνείας και σχιζοφρενικής εξουσιομανίας και σαν κυβερνητικά ευφάνταστα «πρεζόνια» με την συγχορδία της Προτεσταντικής πολιτικής εξωτερικής «μεθαδόνης» έχουν το ακαταλόγιστο καθώς πλέον βρίσκονται στον ολισθηρό κατήφορο του κομματικού ραγιαδισμού και μια κατηργασμένης ταξικής μεροληψίας και κοινωνικής εχθροπάθειας.
 
Προκατασκευασμένες εκδηλώσεις από ημέτερους και αυλοκόλακες
 
 
Μετά τις Ευρωεκλογές άρχισαν σιγά – σιγά να εμπεδώνουν και να συνειδητοποιούν ότι το τέλος πλησιάζει και ότι πολιτικός τους αφανισμός είναι πλέον ορατός και η επερχόμενη ήττα δεδομένη. 
Έτσι πια επενδύουν, παίζουν τα ρέστα τους και καταφεύγουν σε ακρότητες πάσης φύσεως. Επενδύουν στην τηλεοπτική προπαγάνδα και χειραγώγηση ενώ παράλληλα εφαρμόζουν την τηλεοπτική καταστολή, ποντάρουν στις εικονικές πραγματικότητες στις σκηνοθετημένες και επίπλαστες ευφορίες και παροχολογίες, στην πλήρη και καθολική ασυδοσία και την δημαγωγία σε παρωχημένες εκδηλώσεις και φιέστες για τα 40 χρόνια της ΝΔ. Όλα αυτά κύριοι που κάνετε είναι μια κομβική βάναυση προσβολή στις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού. Όλα αυτά προέρχονται από την αβεβαιότητα την αμηχανία, την σύγχυση, την κατάθλιψη, τον πανικό, την ηττοπάθεια αλλά και από την παραλυσία, την αποσύνθεση και την σήψη που προκαλεί η απληστία της εξουσίας και η μνημονιακή σας πολιτική ακρότητα που συμβαδίζει με τον κομματικό σας μετεωρισμό και τον παραταξιακό σας «Τιτανικό».
Κύριοι πρέπει να εμπεδώσετε ότι χάσατε οριστικά και αμετάκλητα και το τελευταίο απομεινάρι του κοινωνικού σας υπόβαθρου. Οι κάλπικες θριαμβολογίες, οι σκηνοθετημένες ευφορίες, τα κουρδισμένα υποκριτικά χειροκροτήματα, τα ευχολόγια, οι άθλιες προκατασκευασμένες εκδηλώσεις του κομματικού σας συρφετού από αυλοκόλακες και ημετέρους, τα τηλεοπτικά αργυρώνητα πυροτεχνήματα, οι βαρύγδουπες διακηρύξεις και φαιδρότητες είναι ένα καθαρό δείγμα πανικού αμηχανία και σύγχυσης γιατί η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και το κύκνειο Σαμαροβενιζελικό άσμα ηχεί πλέον σε όλη την επικράτεια παντού και προσομοιάζει με τις σάλπιγγες της Ιεριχούς.  
 
Η δολοφονία του Κοινωνικού κράτους
 
 
Το μόνο που επιτυγχάνεται απεγνωσμένοι και αδίστακτοι μέτοχοι της σπιθαμιαίας συγκυβέρνησης είναι να αυτοδιασύρεστε, να πελαγοδρομείτε, να αυτογελοιοποιήστε και το σίγουρο και βέβαιο είναι ότι η πολιτική σας και κομματική σας συντριβή δεν θα είναι διαχειρίσιμη. Θα είναι εκδίωξη – εκπαραθύρωση, βίαια και οξεία όδευση στα πολιτικά τάρταρα. Γιατί κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή αλληθωρίζετε στην ωμή και στυγνή πραγματικότητα που δεν ήταν άλλη από την ψυχρή δολοφονία του κοινωνικού κράτους την μαζική φτωχοποίηση της μεσαίας και χαμηλής τάξης αλλά και της δημιουργίας μιας μαύρης σκοτεινής παρακμιακής τρύπας που επιφέρατε με την σκουριασμένη οικονομική σας εμβρυουλκό. 
Γι’ αυτό κύριοι υποκριτές και Φαρισαίοι της αδίστακτης και ανεγκέφαλης αυτής συγκυβέρνησης  ένα πράγμα σας απομένει. Μία είναι η «εξόδιος» οδός και η «αιώνια γαλήνη» για τα ειδεχθή πεπραγμένα σας. Καλέστε άμεσα κοντά σας τον «πολιτικό καθοδηγητή ψυχοπομπό σας»  αλλά και τον διεστραμμένο νεκροπομπό σας για να σας οδηγήσει ξανά και ξανά στους γνώριμους Ανοιξιάτικους κορεσμένους αφυδατωμένους κι αποξηραμένους γνωστούς ανιστόρητους αλλά χαρτογραφημένους τόπους σας. Αναλογιστείτε τα ανομήματά σας, την πολιτική σας ανιστόρητη παραβατικότητα, ηλιθιότητα και ανοησία αλλά και τα ανέξοδα λόγια σας γιατί πλέον δεν υπάρχει για σας καθάρια οδός που θα σας οδηγήσει για δεύτερη φορά στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνισθείτε από τα αμέτρητα ανομήματά σας και από τον ακαταλόγιστο και υπέρμετρο καιροσκοπικό σας ωφελιμισμό αλλά και τα πισώπλατα μαχαιρώματα με τα οποία πλήξατε καθ’ ολοκληρία την παράταξη.
 
Πολιτικοί μακελάρηδες 
 
 
Θα είστε πάντα στιγματισμένοι, στοχευμένοι δακτυλοδεικτούμενοι και καδραρισμένοι σαν πολιτικοί μακελάρηδες γιατί κλείσατε και διακόψατε το κοινωνικό οξυγόνο, εμπεδώσατε την Μνημονιακή βαρβαρότητα, δημιουργήσατε ένα ασφυκτικό κατασκεύασμα διαρκούς ταξικής λιτότητας και καταδυνάστευσης, καθιερώσατε μια οικονομική φορολογική θηριωδία, επενδύσατε και αξιοποιήσατε στην λειτουργία του φόβου, συγχωνευτήκατε με παράτυπες παράφωνες – παράνομες υβριδιακές Πράσινες ανθρωποφάγες κομματικές φυλές, συνεταιριστήκατε με τους ορκισμένους διανοούμενους της διαπλοκής και της οργανωμένης διαφθοράς, προσαρτήσατε στην παράταξη τους αδήριτους χορηγούς της πολιτικής απάτης και τους εκμεταλλευτές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καθιερώσατε κομματικούς λακέδες και ακροδεξιούς τσαρλατανίσκους, προπαγανδιστές και τηλεοπτικά σούργελα καθώς και ευάριθμους καθεστωτικούς παρακρατικούς τηλεοπτικούς ηγεμονίσκους και αβανταδόρους υπό την σκέπη πάντα της νομενκλατούρας και της ολιγαρχίας του πλούτου.
Όλα αυτά κάνατε προκειμένου να παραμείνετε γαντζωμένοι στις βρώμικες μιαρές και αμαρτωλές καρέκλες της εξουσίας αλλά και στα στασίδια της Προτεσταντικής σας οσφυοκαμψίας και τους εγχώριου ραγιαδισμού. 
 
Παρακμιακή παράκρουση
 
 
Τέλος κατορθώσατε να διαμελίσετε, να κατακερματίσετε, να καταλύσετε και να υπονομεύσετε τον πυρήνα μιας μεγάλης παράταξης και μιας μεγάλης και περήφανης χώρας, φτωχοποιήσατε και προλεταριοποιήσατε έναν αξιοπρεπή και πειθαρχημένο λαό και με ακαταλόγιστη ασχετοσύνη, αυταρέσκεια, προπέτεια και Λουδοβίκειο αλαζονεία, πολιτική ανυπαρξία αλλά και ακροδεξιό ηγεμονισμό και έχετε καταστεί επικίνδυνοι, ειδεχθείς, καταστροφικοί κι αλλότριοι για τον Έλληνα πολίτη και την Αστική Φιλελεύθερη Κοινωνική Δημοκρατία παραβιάζοντας, καταπατώντας, βεβηλώνοντας τα ιερά και τα όσια του κοινωνισμού.
Επειδή λοιπόν βρίσκεστε σε καθολική παρακμιακή παράκρουση, είναι επιβεβλημένο και στατικό να απομακρυνθείτε ή να φυγαδευτείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί η κοινωνική ρομφαία των πολιτών επικρέμαται των κεφαλών σας και είναι έτοιμη δια των εκλογών να αποκαταστήσει την ισορροπία, την ευταξία και την επαναφορά του κοινωνισμού.  
Η πολιτική σας φαρσοκωμωδία, τα παραπλανητικά στερεότυπα, τα ασπόνδυλα προκαλύμματα της κυβερνητικής αδράνειας, αναποτελεσματικότητας που συγκαλύπτονται από τους απόκοσμους τηλεδικτάτορες της μεταφυσικής τρομολαγνείας και κυβερνητικής δεισιδαιμονίας είναι απλώς πράξεις τραγέλαφου πανικού και υστερίας για έναν προαναγγελθέντα πολιτικό θάνατο και έναν μαύρο οιωνό συντριπτικής ήττας.
Και όλα αυτά γιατί οδηγήσατε την κοινωνία στην απελπισία στην απόγνωση και μέσα στα εφιαλτικά όρια της οικονομικής βιοτικής παρακμιακής παράκρουσης και εξαθλίωσης.
Έτσι οι πολίτες βρίσκονται αβοήθητοι και κατατρεγμένοι με τα χέρια ψηλά, το πρόσωπο κολλημένο στον τοίχο και πίσω τους απύθμενη η κυβερνητική βαρβαρότητα αναλγησία και αυθαιρεσία με το όπλο προεντεταμένο από τους κυβερνητικούς Πραιτοριανούς και τους παραταξιακούς συνωμότες, να γαυγίζουν, να ουρλιάζουν, να απειλούν, να φορολεηλατούν να προπηλακίζουν, να «ενφιάζουν», να ενταφιάζουν και να ενθυλακώνουν δια της βίας ότι ανύπαρκτο έχει απομείνει στον αβοήθητο πολίτη με σκληρότητα – αφασία – δοσιλογισμό και αμετροέπεια. 
 
Συντεταγμένη Δημοκρατική διέξοδος
 
 
Η χώρα μέσα σ’ αυτήν την πολύπλευρη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση χρειάζεται μια νέα πορεία αξιοπρέπειας, ηθικής και κοινωνικής δικαιοσύνης χωρίς ανισότητες. Μια νέα πορεία αξιών και ιδεών, μια νέα πορεία κοινωνισμού και Ανθρωπισμού, μια νέα πορεία ανάτασης, αλληλεγγύης και ανατροπής. Μια νέα πορεία συλλογικότητας και δημιουργικότητας. Μια νέα πορεία βαθύτερης Δημοκρατίας, μια νέα πορεία ρηξικέλευθης ανάταξης και αναβάθμισης της οικονομίας, μια νέα πορεία συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών σαν διαμορφωτών των εξελίξεων με βιώσιμες διόδους ευημερίας.
Μια νέα πορεία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς δογματισμούς και αγκαθωτές φράξιες. Μια νέα πορεία εργασιακής γονιμότητας μια νέα πορεία με κοινωνική ορθολογική αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, μια νέα πορεία ελπίδας και θετικής προοπτικής. 
Μια νέα πορεία χωρίς Νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά κομματική βιολογία με κοινωνικούς θηρευτές και εγχώριους απολογητές του μνημονίου, χωρίς παραταξιακή αντικοινωνική ολιγαρχική μεταφυσική των ανελέητων αγορών. Μια νέα σταθερή πορεία συντεταγμένης κοινωνικής Δημοκρατικής διεξόδου υπέρβασης, ανάταξης, ανασυγκρότησης επανεκκίνησης και βιωσιμότητας που θα αναγεννήσει την χειμαζόμενη ακραιφνώς και πολλαπλώς χώρα βγάζοντας την από το σκοτάδι και οδηγώντας την  σε ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον. 
 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…