Home Πολιτικά - Φωκίδα Θ.Παναγιωτόπουλος για Η.Κωστοπαναγιώτου: «Πάψτε να παραπλανάτε τον κόσμο και να παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο»
Πολιτικά - Φωκίδα - 13 Ιουνίου, 2015

Θ.Παναγιωτόπουλος για Η.Κωστοπαναγιώτου: «Πάψτε να παραπλανάτε τον κόσμο και να παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο»

 Ξεσπάθωσε ο Δήμαρχος Δελφών κατά του Βουλευτή

 «Πάψτε να παραπλανάτε τον κόσμο και να παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο»

-Τον κατηγορεί για «ψευτο-ηρωισμούς (με λόγια) για τα μεταλλεία» και του καταλογίζει ανάρμοστες της θέσης του συμπεριφορές».

-Κατηγορεί το περιβάλλον του μιλώντας για «παρατρεχάμενους που ακροβατούν με δυσκολία ανάμεσα στη σταλινική νοοτροπία και στη γελοιότητα».

-«Το Λιμενικό Ταμείο διορίζεται από την κυβέρνηση, δηλαδή από εσάς και όχι από το Δήμαρχο».

 

«Τέλος εποχής» οριστικά στις ούτως ή άλλως ανύπαρκτες σχέσεις Βουλευτή – Δημάρχου με τον δεύτερο να απαντά και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο στον κ.Κωστοπαναγιώτου, ο οποίος του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία, καταλογίζοντάς του ότι παρακάλεσε και απαίτησε την ανανέωση της θητείας του κ. Γιογάκη στο Λιμενικό Ταμείο, τον οποίο αποκάλεσε «τοποτηρητή των μεταλλείων», ενώ για μια ακόμη φορά μίλησε για διαπλοκή των τοπικών αρχόντων με την εταιρεία.

Αυτή φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Δήμαρχο Θανάση Παναγιωτόπουλο, ο οποίος βάλλεται διαρκώς από το περιβάλλον του Βουλευτή και τον ίδιο, ενώ μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημοσιοποιηθεί ουκ ολίγα και ιδιαίτερα σκληροί χαρακτηρισμοί εναντίον του.  Η ΩτΦ σας είχε ενημερώσει από τη Μεγάλη Εβδομάδα για τις ανύπαρκτες σχέσεις μεταξύ των δυο θεσμικών, οι οποίες εντέλει προκαλούν τεράστια ζημιά στην περιοχή και την τοπική μας κοινωνία, που είναι ιδιαίτερα κλονισμένη από την οικονομική κρίση.

Ο δήμαρχος κατηγορεί ευθέως τον Βουλευτή για αδιαφορία και άρνηση του θεσμικού του ρόλου, ενώ αποκαλεί γελοιότητες τους ισχυρισμούς του για το Λιμενικό Ταμείο, αλλά και βάλλει εναντίον των «παρατρεχάμενων» του, που ακροβατούν ανάμεσα στην σταλινική νοοτροπία και τη γελοιότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Τον προσκαλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης και τον καλεί για τελευταία φορά να επιτελέσει το θεσμικό του ρόλο.

Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

 

ΘΕΜΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ,

κ. ΗΛΙΑ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Η ιώβεια υπομονή που έχουμε επιδείξει με το βουλευτή Φωκίδας, κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου, πλέον εξαντλήθηκε.

Επί πέντε μήνες, παρά τις επανειλημμένες και επίμονες προφορικές, έγγραφες και τηλεφωνικές προσπάθειές μας, ο μοναδικός εκπρόσωπος του Νομού μας δεν έχει ενδιαφερθεί να ενημερωθεί για τα προβλήματα του Δήμου Δελφών, δεν έχει μπει καν στον κόπο να μας επισκεφθεί, δεν έχει παραβρεθεί παρά τις προσκλήσεις μας σε κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου.

Ως Δήμαρχος Δελφών, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του κ. Βουλευτή, προσπάθησα επανειλημμένα και με κάθε τρόπο να επικοινωνήσω και να συναντηθώ μαζί του, ενώ τον κάλεσα να επισκεφθεί το Δημαρχείο μας και να λάβει αναλυτική ενημέρωση για την κατάστασή μας, τα άπειρα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τις προτεραιότητες και τις προτάσεις μας, ώστε από κοινού να χαράξουμε τη στρατηγική και να συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα.

Απάντηση; Καμιά! Σιωπή, περιφρόνηση, απαξίωση…

Έφτασα, προκειμένου να τον συναντήσω, ενάμισι μήνα μετά τις εκλογές και μετά από επίμονες μεσολαβήσεις φίλων, να βρεθώ μαζί του στην Αθήνα, σε μια βιαστική συνάντηση στο καφέ ενός ξενοδοχείου…

Έκτοτε και παρά τις συνεχιζόμενες με κάθε τρόπο προσκλήσεις για συνεργασία εκ μέρους του Δήμου, η ίδια απαξιωτική συμπεριφορά. Εμείς παρακαλάμε τον κ. Βουλευτή να έλθει για να ρωτήσει αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε κι αυτός επιλέγει να εμφανίζεται μόνο σε εκδηλώσεις και πανηγύρια, με παρατρεχάμενους που τον φωτογραφίζουν για να «σηκώσουν» αμέσως μετά τις φωτογραφίες στο Facebook (από τις οποίες έφτασαν μάλιστα να αφαιρούν τεχνηέντως το Δήμαρχο Δελφών, ακροβατώντας με δυσκολία ανάμεσα στη σταλινική νοοτροπία και στη γελοιότητα).

Ο κ. Κωστοπαναγιώτου πρέπει να αντιληφθεί άμεσα ότι στις θέσεις που έχουμε εκλεγεί, δεν παίζουμε! Δεν υπάρχει χώρος για καπρίτσια και προσωπικές λογικές!

Ακόμη κι αν προσωπικά δε συμπαθεί ο Βουλευτής Φωκίδας το Δήμαρχο Δελφών (δικαίωμά του), έχει σε κάθε περίπτωση θεσμική υποχρέωση να συνεργάζεται σε καθημερινή βάση μαζί του!

Έχει επίσης την υποχρέωση να αντιληφθεί ότι είναι βουλευτής της κυβέρνησης και ότι έχει προσωπική ευθύνη κυρίως για να ενεργεί, αλλά και για να μας απαντά και να μας ενημερώνει σχετικά με όλα τα καυτά προβλήματα, για τα οποία του έχουμε ζητήσει απεγνωσμένα βοήθεια χωρίς καμία μέχρι σήμερα ανταπόκριση (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, Γηροκομείο, ΕΥΔΑΠ, διάφορα έργα κλπ).

Ο κ. βουλευτής πρέπει να αντιληφθεί επίσης άμεσα ότι αυτός κυβερνά και έχει την αντίστοιχη ευθύνη, τόσο για τα καλά, όσο και για τα κακά. Είναι γελοίο λ.χ. να κατηγορεί το Δήμαρχο Δελφών για το διορισμό του κ. Γιογάκη ως Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, όταν το Δ.Σ. του Λ.Τ. Φωκίδας διορίστηκε πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή από την κυβέρνηση, δηλαδή από τον ίδιον…

Τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, κ. βουλευτά τη διορίζετε εσείς και έχετε την απόλυτη ευθύνη της επιλογής, όπως και για όλες τις πράξεις ή τις παραλείψεις σας μέχρι σήμερα. Τρία Υπουργεία της Κυβέρνησης επίσης είναι αυτά που συναποφασίζουν για το αν θα δοθούν άδειες παραχώρησης χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στις εταιρείες βωξίτη και όχι το Λιμενικό Ταμείο (που σε κάθε περίπτωση είναι κυβερνητικό όργανο…) ή πολύ περισσότερο ο Δήμος Δελφών. Τις δώσατε τις άδειες; Σκοπεύετε να τις δώσετε; Σκοπεύετε να μην τις δώσετε; Απαντήστε και σταματήστε επιτέλους να παραπλανάτε τον κόσμο και να παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο.

Ποιος φταίει που ακόμη και σήμερα το Νοσοκομείο μας δεν έχει διοικητή; Ποιος δεν μας έχει ορίσει ούτε μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, παρά τα αιτήματα και τις εκκλήσεις των Δημάρχων, του Αντιπεριφερειάρχη, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων;

Ποιος φταίει που ακόμη και σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας δεν μας έχει απαντήσει ή έστω συναντήσει, ενώ το Γηροκομείο Άμφισσας κλείνει επίσημα και οριστικά από μέρα σε μέρα κι ενώ εμείς και οι εργαζόμενοι σας έχουμε απευθύνει συνεχόμενες από μηνών εκκλήσεις για μεσολάβηση; Ποιος τέλος πάντων θα φροντίσει να προωθηθεί και να εγκριθεί το απολύτως τεκμηριωμένο και δίκαιο σχέδιο εξυγίανσης, που με την κοινή προσπάθεια και την αποδοχή μεγάλων θυσιών εκ μέρους των εργαζομένων, έχουμε συντάξει και υποβάλει εδώ και πέντε σχεδόν μήνες;

Ποια ήταν η βοήθειά σας για τα μεγάλα έργα του Χ.Υ.Τ.Υ. Φωκίδας και της αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. Κερατόραχης, που παλέψαμε μόνοι μας με νύχια και με δόντια, κόντρα σε απίστευτες γραφειοκρατικές καταστάσεις; Μήπως ήλθατε να ενημερωθείτε και να μας βοηθήσετε στα Υπουργεία που τυραννιόμαστε; Μήπως ότι συνυπογράψατε μαζί με άλλους βουλευτές μια κοινοβουλευτική ερώτηση που προέτρεπε την κυβέρνηση να πάει εντελώς κόντρα στον περιφερειακό μας σχεδιασμό, αγνοώντας τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Δελφών και Δωρίδας και χωρίς να μπείτε καν στον κόπο να ρωτήσετε τη γνώμη των δύο Δημάρχων σας; Η ερώτηση φυσικά απερρίφθη από τον Υπουργό της κυβέρνησής μας, αλλά η συμπεριφορά σας μένει. 

Πού είναι, κ. βουλευτά, το μεταλλευτικό τέλος (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) που μας οφείλουν κατά νόμο η κυβέρνηση και οι εταιρείες βωξίτη; Το ξέρετε ότι μας είναι αναγκαίο για να επιβιώσουμε ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία; Τι έχετε κάνει γι’ αυτό;

Απευθύνω για τελευταία φορά (δημόσια μάλιστα) πρόσκληση για συνεργασία. Ελάτε άμεσα να σας ενημερώσουμε για όλα τα θέματα που είναι σε εξέλιξη, για όλα τα ζητήματα που χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Σκύψτε πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και σεβαστείτε τις θεσμικές σας υποχρεώσεις. Είναι κρίμα και άδικο για τη Φωκίδα, λόγω της ακατανόητης συμπεριφοράς σας, να αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε για βοήθεια σε συναδέλφους σας κυβερνητικούς βουλευτές εκτός Φωκίδας, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία μας εξυπηρετούν και προωθούν τα θέματά μας, χωρίς όμως να μπορούν να σας υποκαταστήσουν.

Στο κάτω κάτω, όσο πρόσφατη είναι η ετυμηγορία κάποιων χιλιάδων συμπολιτών μας για τη δική σας εκλογή, άλλο τόσο πρόσφατη είναι και η ετυμηγορία πολλών περισσοτέρων για την εκλογή της δικής μας δημοτικής αρχής. Αν δε σέβεστε επιτέλους εμάς, ας σεβαστείτε εκείνους και τη δημοκρατία!

Υ.Γ. Όσο για τους ψευτο-ηρωισμούς (με λόγια) για τα μεταλλεία και τις ανάρμοστες της θέσης σας συμπεριφορές, οψόμεθα εις Φιλίππους. Την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σας προσκαλούμε (για ακόμη μια φορά…) να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

 

——————————————————————————————————————–

 

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

 

Δήμαρχος Δελφών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …