Home Εικόνες Αρχικής Θ’ αλλάξει το νόμο
Εικόνες Αρχικής - Παραπολιτικά - 29 Δεκεμβρίου, 2022

Θ’ αλλάξει το νόμο

Θ’ αλλάξει το νόμο

 

Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι ν’ αλλάξει το νόμο για την εκλογή Δημάρχων και Περιφερειαρχών. Και πολύ καλά θα κάνει ειλικρινά το λέω. Ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος δίνει προίκα τους δήμους και την περιφέρεια. Το 43% δίνει το πλεονέκτημα στον εκλεγμένο δήμαρχο, έναντι του αντιπάλου του. Δε φτάνει που ο εκλεγμένος διαχειρίζεται εξουσία, έχει το ταμείο του δήμου, κάνει ρουσφέτια, του κάνει «δωράκι» και το 43%, έτσι για να είναι σίγουρη η επανεκλογή του. Εμ, με αυτές τις προϋποθέσεις πρέπει να είναι πολύ ανίκανος κανείς για να χάσει.

Φυσικά και πρέπει ν’ αλλάξει και για έναν ακόμη σοβαρό λόγο. Δεν υπάρχει διαδικασία να πέφτει ο δήμαρχος. Οπότε πρέπει να εκλέγεται με ισχυρή πλειοψηφία. Ομοίως και ο περιφερειάρχης. Αν και για κάποιες περιπτώσεις το εκλογικό σώμα χτυπάει το κεφάλι του από την επόμενη μέρα.

 

Έχουν δίκιο για τις επιτροπές, είναι πραξικοπηματική πράξη

 

Μια κουβέντα μ’ ένα φίλο από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετή για να με προβληματίσει σοβαρά. «Δε γίνεται να επισκιάζουν οι επιτροπές το Δημοτικό Συμβούλιο», μου είπε. Φυσικά και δε γίνεται. Είναι πραξικοπηματική πράξη. Δε γίνεται όμως να μη μπορεί να διοικηθεί ο δήμος. Δε γίνεται ο δήμαρχος να είναι σε ομηρία. Δε γίνεται επίσης ο δήμαρχος να υποκύπτει σε εκβιασμούς για να μπορεί να κάνει το πρέπον.

Δε γίνεται επίσης, η μειοψηφία να τρυπώνει από την καμινάδα στη διοίκηση και να παίζει ρόλο ρυθμιστή. Το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και πρέπει να παραμείνει το ανώτερο όργανο στην κάθε τοπική κοινωνία. Για να εξακολουθήσει να συμβαίνει αυτό, θα πρέπει η πλειοψηφία να είναι πλειοψηφία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…