Home Δήμος Δελφών Θετικός ο Εισηγητής για την πλατεία Θεάτρου
Δήμος Δελφών - 29 Οκτωβρίου, 2020

Θετικός ο Εισηγητής για την πλατεία Θεάτρου

Μεγάλη μέρα η περασμένη Τρίτη  για την πλατεία Θεάτρου, καθώς η υπόθεση συζητήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά με τον Εισηγητή να τοποθετείται υπέρ της ορθής ακύρωσης της Πράξης Αναλογισμού του 1995.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε από τον επικεφαλής της παράταξης Πολίτες στο προσκήνιο κ. Τάκη Μέγκο, οι συνήγοροι των κληρονόμων Παπαθανασίου ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης, όπως και ο συνήγορος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ ο δικηγόρος του Δήμου Δελφών και ο δικηγόρος τω περίοικων ζήτησαν να μη δοθεί άλλη αναβολή και τελικά εισακούστηκαν.
Το θέμα συζητήθηκε κανονικά με τον Εισηγητή να τάσσεται καθαρά υπέρ της ακύρωσης της Πράξης Αναλογισμού του 1995, βάσει της οποίας προσδιορίστηκαν τα ποσά αποζημιώσεων.
Αξίζει να θυμηθούμε  ότι την Πράξη Αναλογισμού ακύρωσε ο πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Μετά από λίγες μόνο μέρες από την αλλαγή φρουράς στο δήμο Δελφών και πριν προλάβει ο Παναγιώτης Ταγκαλής να μάθει τα κατατόπια του γραφείου του έλαβε το «λογαριασμό» που τον παρέλυσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ιδιοκτήτες αξίωναν ποσό περί το 1 εκ ευρώ, όπου η άμεση εκταμίευσή του θα σήμαινε τη χρεοκοπία του Δήμου. Ο Δήμος μέχρι και σήμερα βρίσκεται με κατασχεμένο λογαριασμό.
Αδιευκρίνιστος είναι ωστόσο ο χρόνος έκδοσης της απόφασης. Το Σώμα μπορεί να αποφασίσει σε αντίθετη κατεύθυνση από την εισήγηση, αν και αυτή η περίπτωση ανήκει στις εξαιρέσεις και όχι στον κανόνα. Αν πάντως η απόφαση Μπακογιάννη να ακυρώσει την πράξη αναλογισμού αποδειχθεί και νομικά ορθή με τη δικαστική βούλα , τότε θα έχουμε πολύ σοβαρές εξελίξεις καθώς υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να γλυτώσει το 1. εκατομ. ο Δήμος Δελφών .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…