Home Δήμος Δελφών Θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας: Αντίθετο το Γαλαξίδι στην μετατροπή των ΕΛΤΑ σε Ταχυδρομικό Πρακτορείο
Δήμος Δελφών - 12 Οκτωβρίου, 2014

Θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας: Αντίθετο το Γαλαξίδι στην μετατροπή των ΕΛΤΑ σε Ταχυδρομικό Πρακτορείο

 Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Δημοτική Κοινότητα Γαλαξιδίου, η απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΤΑ να μετατραπεί το Ταχυδρομείο της περιοχής σε Ταχυδρομικό Πρακτορείο, με την ανάθεση της υπηρεσίας σε ιδιώτη.

Το θέμα της διακοπής του καταστήματος των ΕΛΤΑ έχει ήδη συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο ζητά πλέον την συνδρομή του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί το λουκέτο. Μάλιστα ο κ. Γιώργος Νάκος θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, προκειμένου να συνταχθεί σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος. 
Ο κ. Νάκος ο οποίος θα εισηγηθεί και το θέμα, επισημαίνει πως το Γαλαξίδι είναι μία πόλη που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική σε τουριστικό επίπεδο αλλά και σε  διερχόμενους καθημερινά πολίτες είτε από τα γύρω χωριά ή και γενικά επισκέπτες, τονίζοντας πως με βάση αυτό το δεδομένο ενδείκνυται η λειτουργία αμιγούς  Τ/Χ Γραφείου με προσωπικό των ΕΛΤΑ. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εισήγησή του ο κ. Νάκος οι προσερχόμενοι σε καθημερινή βάση  από τα όμορα χωριά  ενισχύουν την τοπική οικονομία προβαίνοντες σε διάφορες αγορές. Ο ίδιος τονίζει πως με την υποβάθμιση πολλών υπηρεσιών ή και το οριστικό κλείσιμο  μερικών υποβαθμίζεται συστηματικά και η πόλη του Γαλαξιδίου με πλήρη απαξίωση των δημοτών που θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε γειτονικές πόλεις για συναφείς συναλλαγές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η απόφαση του Τοπικού, ενώ να σημειώσουμε πως στην επίμαχη συνεδρίαση είχε παρευρεθεί τόσο ο κ. Νάκος όσο και ο επικεφαλής του συνδυασμού  «Πολίτες στο Προσκήνιο» κ. Παναγιώτης Μέγκος. 
Στην συνεδρίαση εκφράστηκε από όλους τους Συμβούλους ότι η αμιγής λειτουργία καταστήματος ΕΛΤΑ συμβαδίζει με το κύρος της πόλης, την μεγάλη συναλλαγή και τον τουριστικό χαρακτήρα.
Επιπλέον επισημάνθηκε το γεγονός πως εξυπηρετείται και μεγάλος αριθμός συναλλασσόμενων από τις όμορες περιοχές όπου με την ευκαιρία της συναλλαγής στα ΕΛΤΑ  προβαίνει σε αγορές άλλων ειδών όπου κινείται οικονομικά και η αγορά της πόλης μας. Τονίσθηκε δε, πως ήδη η πόλη οδηγείται σε μαρασμό αφού συρρικνώνονται όλες οι υπηρεσίες με προοπτική οι δημότες μας προσεχώς να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις.
Τόσο ο κ. Νάκος όσο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας θα ζητήσουν τη συνδρομή του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Γαλαξιδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…