Home Δήμος Δελφών “Θα πληρώσει ο δήμος”
Δήμος Δελφών - 3 Οκτωβρίου, 2019

“Θα πληρώσει ο δήμος”

 Τριετή διάρκεια αποπληρωμής και γενναίο κούρεμα στη συνολική οφειλή  των περίπου 965.000 θα είναι η πρόταση του δήμου Δελφών προς; τον αντίδικο της πλατείας Θεάτρου Ιτέας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χτες στην ΩτΦ ο δήμαρχος Δελφών κ Παναγιώτης Ταγκαλής.

Η παραπάνω πρόταση φέρεται να  έχει υιοθετηθεί από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου πλην εκείνης του κ Δρακάκη που ζήτησε να μην πληρώσει τίποτε ο δήμος και να συνεχίσει να το κυνηγά δικαστικά.
Εντωμεταξύ στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος  που στόχο είχε την εκκαθάριση από κάποια έργα που έτσι και αλλιώς δεν είχαν προχωρήσει ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να πάνε για την αποπληρωμή του χρέους. Ακόμη, ο κ Ταγκαλής σημείωσε ότι εξοικονομήθηκαν επιπλέον χρήματα από την εκκαθάριση των έργων που ήδη έχουν υλοποιηθεί από τα οποία περίσσεψαν μικροποσά, που πρόκειται να κατευθυνθούν στην αποπληρωμή του χρέους.
Η εύθραυστη τοπική οικονομία, δεν έχει περιθώρια για δοκιμασίες, ούτε αντέχει σε πειράματα. Το έδειξε το 2017 με την ΕΥΔΑΠ, το δείχνει ξανά σήμερα.  Οι εκατοντάδες προμηθευτές του δήμου, δεν μπορούν να στερηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα το αντίτιμο των συναλλαγών τους με το δήμο και αυτό το γνωρίζει ο δήμαρχος, ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει ότι αν δεν κινηθεί άμεσα θα παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, πολλές επιχειρήσεις. «Η αγορά έχει γονατίσει. Θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ γρήγορα. Ήδη από την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος αλλά και την  εκκαθάριση των μικροποσών από τα έργα που ήδη έχουν ολοκληρωθεί καταφέραμε να μαζέψουμε περίπου 600 χιλιάδες ευρώ», θα τονίσει χαρακτηριστικά ο κ Ταγκαλής. 
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι βρισκόμαστε ακόμη στο δρόμο της κρίσης. Και μπορεί μνημόνια να μην υπάρχουν, αλλά οι συνέπειες των εφαρμοστών μέτρων είναι εδώ και δε μας αφήνουν να ανασάνουμε. 
Τέλος, το «ευτύχημα» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο δήμος μπορεί πολύ πιο εύκολα να το χειριστεί και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους για αυτόν, καθώς το ποσό είναι μικρό και γίνεται ακόμη «μικρότερο» λόγο της ανάκλησης της πράξης αναλογισμού, ενώ μπορεί να το διαπραγματευτεί και πολύ πιο ευέλικτα μη έχοντας απέναντί του μια αμιγώς δημόσια υπηρεσία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…