Home Εικόνες Αρχικής Θα επισκεφτεί Δελφούς και Άμφισσα: σε διεθνές συνέδριο του ΥΠΠΟ και της UNESCO την Πέμπτη ο Μητσοτάκης.

Θα επισκεφτεί Δελφούς και Άμφισσα: σε διεθνές συνέδριο του ΥΠΠΟ και της UNESCO την Πέμπτη ο Μητσοτάκης.

Τους Δελφούς και την  Άμφισσα   θα επισκεφτεί την προσεχή Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αρχικά, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τους Δελφούς όπου θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία στο διεθνές συνέδριο  που διοργανώνει το  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  σε συνεργασία με το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO υπό το γενικό   τίτλο «Next 50: The Future of World Heritage in Challenging Times. Enhancing Resilience and Sustainability». Στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Άμφισσα με το ακριβές πρόγραμμα να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί

Το συνέδριο

Το συνέδριο πραγματοποιείται   στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στις 17-18 Νοεμβρίου 2022  με   αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών από τη Σύμβαση για την Προστασία της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς (Παρίσι, 1972) και συμμετέχουν τα Συμβαλλόμενα Κράτη-Μέλη της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, εκπρόσωποι της UNESCO καθώς και εμπειρογνώμονες από όλον το κόσμο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι  θεματικές του Συνεδρίου αφορούν σε δύο κρίσιμους παράγοντες που ήδη διεθνώς επηρεάζουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά και προβλέπεται να είναι καθοριστικοί και για το μέλλον:

Την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της στην φύση και τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό. Και για τα δύο ζητήματα απαιτούνται διεθνείς συνεργασίες, σε πολιτικό και επιστημονικό επίπεδο, προκειμένου να οδηγηθούμε σε καθολικές λύσεις».

Η Σύμβαση για την Προστασία της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς (Παρίσι, 1972) είναι το πλέον διαδεδομένο διεθνές νομικό κείμενο, το οποίο διαμορφώθηκε μέσα από τους θεσμούς και τις διαδικασίες που προβλέπονται σ αυτό, αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία η οποία συνιστά τη κοινή αντίληψη για το περιεχόμενο της προστασίας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Παράλληλα, η Σύμβαση έχει συμβάλει καθοριστικά στην καθιέρωση υψηλών προδιαγραφών για την προστασία και διατήρηση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη δυναμική, καθώς και τη δυνατότητα για τη διαρκή προσαρμογή της αντίληψης για την έννοια της προστασίας, στις εκάστοτε συνθήκες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…