Home Κοινωνικοί φορείς Η Imerys διχάζει τοπική κοινωνία και εργαζομένους
Κοινωνικοί φορείς - 8 Φεβρουαρίου, 2020

Η Imerys διχάζει τοπική κοινωνία και εργαζομένους

 “Δεν έχω να δηλώσω απολύτως τίποτε. Έχουμε μια συμφωνία μέχρι τον Απρίλιο για 6ημερη λειτουργία και από εκεί και πέρα ότι είναι να πούμε θα το πούμε με το Σωματείο και τις ενημερωτικές συναντήσεις που κάνουμε με τους εργαζόμενους”. Με αυτόν τον τρόπο θα προτιμήσει να απαντήσει το τοπικό στέλεχος της Imerys κ Νίκος Καστανάς στην ερώτηση συντάκτη της εφημερίδας αν η εταιρία προτίθεται να λειτουργεί και τις Κυριακές, δηλ 7 ημέρες της εβδομάδα, όπως είχε ισχυριστεί  σε πρόσφατη ανακοίνωσή  του το στέλεχος του ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ κ Χρήστος Κούκος.

Με άλλα λόγια ο κ Καστανάς προτίμησε ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε  και να διαψεύσει τα όσα ακούγονται , αν και πρόσφατα είχε ανακοινώσει  σε συγκεκριμένους συνδικαλιστές ότι έλαβε email από τη μητρική εταιρία που  προτρέπει τα τοπικά στελέχη να εφαρμόσουν σύντομα και το 7ήμερο , μετά το επιτυχές για αυτούς ,  πείραμα με την εξαήμερη εργασία.

Ωστόσο , ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το στέλεχος της εταιρίας αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους κόλπους των εργαζομένων ήδη επικρατεί αναβρασμός κυρίως για δύο λόγους:

 

Ο πρώτος είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν  και τις Κυριακές τους. Για αυτό το λόγο και ο κ Κούκος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον κ Καστανά ο οποίος φέρεται να του ζήτησε κατ ιδίαν συνάντηση  αμέσως μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε. «Αμέσως μετά την ανακοίνωση ο κ Καστανάς ζήτησε να συναντηθούμε μαζί και με τους κκ Κάζο και Αγγελόπουλο αλλά αρνήθηκα. Για εμένα κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα « , θα δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ Κούκλος

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι  αρκετοί συνδικαλιστές εικάζουν ότι η 7ήμερη εργασία δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο και απλά πρόκειται   για τέχνασμα του προσωπάρχη κ Καστανά και της τοπικής διοίκησης προκειμένου να επεκταθεί δια παντός η εξαήμερη λειτουργία της επιχείρησης η οποία με βάση την αρχική συμφωνία ολοκληρώνεται τον Απρίλιο .

 “Το τέχνασμα είναι γνωστό και  έχει να κάνει με το παράδειγμα στο παραμύθι  του Χοτζα. Μας πετάνε σήμερα δήθεν ως απειλή ή ενδεχόμενο ότι θα δουλεύουμε και τς Κυριακές για να το πάρουν πίσω αργότερα και να προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα δουλεύουμε μόνο τα Σάββατα. Εξάλλου, ακόμη και αν αυτοί το αποφασίσουν θα πρέπει να πούμε ότι τα μηχανήματα ήδη έχουν γονατίσει, δεν αντέχουν άλλο αν δεν εκσυγχρονιστούν » θα πει στην εφημερίδα μας έμπειρος συνδικαλιστής , χωρίς ωστόσο να αποκλείει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για πραγματική πρόθεση της εταιρίας.

 

Ο δεύτερος  λόγος είναι ότι βλέπουν την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ να μην εκπροσωπεί επάξια τα συμφέροντα και τις αγωνίες τους. Για αυτό το λόγο ήδη υπάρχουν σκέψεις για ανατροπή της διοίκησης η οποία βέβαια μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από Γενική Συνέλευση και αυτό θα επιδιωχτεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

«Αν δεν ανατραπεί , πάντα μέσα από καταστατικές διαδικασίες, η ηγεσία του ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η εταιρία θα περνά ότι θέλει και δεν θα κουνιέται φύλλο, Απαιτείται ανατροπή από το κάτω. Αυτή είναι η μόνη λύση » , θα δηλώσει χαρακτηριστικά εργαζόμενος ο οποίος για προφανείς λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

Ανεξάρτητα από το τι τελικά θα συμβεί το επόμενο διάστημα και μέχρι τον Απρίλιο που τυπικά ολοκληρώνεται η 6ήμερη λειτουργία θα πρέπει να τονιστεί ότι ξανά η εταιρία έχει καταφέρει να διχάσει τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, ίσως σε μια εφαρμογή της πολιτικής του  “διαίρει και βασίλευε»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…