Home Π.Ε. Φωκίδας Η «Ώρα της Φωκίδας» δεν κάλυψε την επίσκεψη Σπανού σε ένδειξη διαμαρτυρίας «Μισή δικαίωση» η χρηματοδότηση που ανακοίνωσε για το νοσοκομείο
Π.Ε. Φωκίδας - 2 Φεβρουαρίου, 2021

Η «Ώρα της Φωκίδας» δεν κάλυψε την επίσκεψη Σπανού σε ένδειξη διαμαρτυρίας «Μισή δικαίωση» η χρηματοδότηση που ανακοίνωσε για το νοσοκομείο

 Η «Ώρα της Φωκίδας» δεν κάλυψε την επίσκεψη Σπανού σε ένδειξη διαμαρτυρίας

«Μισή δικαίωση» η χρηματοδότηση που ανακοίνωσε για το νοσοκομείο

-Εξηγήσεις ζητεί με έγγραφο στον ΥΠΕάρχη για τη μη χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης.

-Η ανακοίνωση των έργων του κόμβου Τριταίας και του πρώην σχολείου Σερνικακίου τέθηκε υπό αίρεση, ως προς τη σκοπιμότητά του από την τοπική κοινωνία.

-Καπεντζώνης – Πούλου ζητούν άμεσα εμβολιαστικό κέντρο στο Λιδωρίκι.

 

 

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός για το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η εξαίρεση της Φωκίδας από τις χρηματοδοτήσεις, ενώ το Σάββατο είχε έρθει εσπευσμένα ο Διοικητής της 2ηςΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης.

Φυσικά η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί καθρεπτάκια προς ιθαγενείς, αν αναλογιστεί κανείς, ότι το νοσοκομείο της κατά πολύ μικρότερης Ευρυτανίας έλαβε 800.000 ευρώ, με τη Φωκίδα να φτάνει με τη νέα χρηματοδότηση τις 420.000 ευρώ και μάλιστα μετά από όλη αυτή τη φασαρία.

 

Δεν καλύψαμε διαμαρτυρόμενοι την επίσκεψη Σπανού

 

Απουσία διαμαρτυρίας κατέγραψε σήμερα η Ώρα της Φωκίδας από την επίσκεψη του περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, όπου και δεν την κάλυψε λόγω της μόνιμης και συστηματικής εξαίρεσης της περιοχής από τις χρηματοδοτήσεις. Άλλωστε, σύμφωνα με όσα έγιναν, δεν χάσαμε και καμιά φοβερή είδηση!

Απείχαμε από την επίσκεψη, τις επαφές και τη συνέντευξη τύπου, αφενός γιατί η περιφερειακή αρχή μετρά τέσσερις περιφερειακές ενότητες, απαξιώνοντας κατά συνείδηση τη μια, πιο φτωχή και πιο υποανάπτυκτη, αφετέρου γιατί ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δεν είναι σε θέση να επιβάλλει στους συνεργάτες του «πολιτικό πολιτισμό», επιτρέποντάς τους να λύνουν τις διαφορές τους με ύβρεις, συκοφαντίες, προσωπικές επιθέσεις και «παιχνίδια» που θα ζήλευε και η μαφία! 

 

Εξηγήσεις ζητεί ο Δήμαρχος Δωρίδας

 

Με έγγραφό του ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης  προς το ΥΠΕάρχη κ. Σερέτη, ζητεί να πληροφορηθεί αν ισχύουν τα δημοσιεύματα και αν ισχύουν να μάθει που οφείλεται η εξαίρεση.

Επιπλέον επισημαίνει ότι το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου είναι η μοναδική δομή Υγείας στο δήμο. Αναφέρεται στις δικές τους ενέργειες για τη συντήρηση ενός παλιού και προβληματικού κτιρίου, ενώ θέτει καθαρά ζήτημα στην επόμενη χρηματοδότηση να είναι εντός προγράμματος το Λιδωρίκι!

Παράλληλα ο δήμαρχος ζήτησε άμεσα να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

 

Και η Γ.Πούλου ζητεί εμβολιαστικό Κέντρο στο Λιδωρίκι

 

Παρέμβαση ωστόσο, έκανε και η Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου η οποία με αναφορά της στη Βουλή ζήτησε να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στο Λιδωρίκι άμεσα. Στην παρέμβαση με τίτλο: «Τραγική έλλειψη εμβολιαστικών κέντρων στη Φωκίδα!», αναφέρει τα εξής:    

Κυβέρνηση και Περιφέρεια υποβάλουν σε μεγάλη και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας στη Φωκίδα που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. 

Το μόνο εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται στο υποχρηματοδοτούμενο Νοσοκομείο της Άμφισσας, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι από την ορεινή Δωρίδα να διανύουν διαδρομή τουλάχιστον δύο ωρών, σε κακοτράχαλο ορεινό δίκτυο και με τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, ώστε να καταφέρουν να εμβολιαστούν… Η κοροϊδία της Κυβέρνησης που έταζε χιλιάδες εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ τα συγκέντρωσε μόνο στα μεγάλα νοσοκομεία, ξεσκεπάστηκε!

Για τον λόγο αυτό κατέθεσα ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας την σχετική Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, της παράταξης «Στερεά Υπεροχής», κ. Παρασκευά Δρόσου, προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας (25/1/2020).

Κυβέρνηση και Περιφέρεια πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για την λειτουργία και στελέχωση όλων των απαραίτητων εμβολιαστικών κέντρων – και ιδίως στις ορεινές, απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές!

 

Ποια είναι η κατάσταση των Κέντρων Υγείας

 

Τα κτίρια που στεγάζουν τα δυο κέντρα υγείας έχουν πολλά και μεγάλα προβλήματα. Για το Λιδωρίκι, ο δήμος Δωρίδας είναι ο «γιατρός» που τρέχει σαν παλαβός, μια ο υδραυλικός, μια ο ηλεκτρολόγος και μια ο εργάτης.  Για το Κέντρο Υγείας Ιτέας τα προβλήματα είναι πολλά περισσότερα. Μάλιστα, έχουν φύγει έγγραφα, κατ’ επανάληψη και από τα δυο Κέντρα Υγείας, προς την ΥΠΕ, όπου επισημαίνουν τα προβλήματα αναλυτικά, αλλά και τη μεγάλη ανάγκη για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Την κατάσταση των κτιρίων δεν φρόντισαν να πληροφορηθούν οι διοικούντες στην περιφέρεια, ούτε και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όσο και αν αρνούνται το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

 

Τα υπό αίρεση έργα

 

Ο κ. Σπανός ωστόσο δεν ήρθε μόνο για να ανακοινώσει την επιπλέον χρηματοδότηση για το νοσοκομείο, αλλά και για να ανακοινώσει τα δυο «τεράστιας και συμβολικής σημασίας έργα» του κόμβου Τριταίας και του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου.  Εδώ βεβαίως είναι περιττό να πούμε ότι ο κόμβος τριταίας θα έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται βωξίτη, οι οποίες και χρησιμοποιούν τις σκάλες φόρτωσης σε Καμμιώτισσα και Λαρνάκι. Αναφορικά με το έργο του σχολείου στον Άγιο Γεώργιο, η περιφέρεια το αποκαθιστά, χωρίς καν να γνωρίζει αν και που θα το αξιοποιήσει ο δήμος, ενώ στεγάζει ιδιωτικό σύλλογο!

Τα παραπάνω δυο έργα, έχουν προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, καθώς έρχονται την ώρα που έγινε όλος αυτός ο ντόρος για τις δομές υγείας, αλλά και μετά την μετατροπή του παλιού νοσοκομείου σε δημαρχείο. Παράλληλα, πλείστα είναι τα σχόλια, ότι ο περιφερειάρχης κ. Σπανός και ο αντιπεριφερειάρχης κ.  Γιώργος Δελμούζος προτίμησαν να βάλουν σε προτεραιότητα το κτίριο στον άγιο Γεώργιο, από τα τρία κτίρια που έχει αγοράσει η Περιφέρεια στη Χάρμαινα και ακόμη περιμένουμε να αξιοποιήσει.

 

Η Φωκίδα δε ζητάει δανεικά, ζητάει ό,τι αξίζει

 

Προφανώς το επιπλέον ποσό των 250.000 ευρώ είναι μια δικαίωση που δεν θα δινόταν αν δεν είχαν προηγηθεί τα δημοσιεύματα και δεν είχαν ανέβει τόσο πολύ οι τόνοι, ωστόσο δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό το ποσό, δεδομένου ότι η απόκλιση σε σχέση με νοσοκομεία άλλων περιοχών παραμένει τεράστια!

Ο κ. Σπανός οφείλει να καταλάβει ότι δεν του ζητάμε δανεικά, αλλά διεκδικούμε αυτό που πραγματικά και δικαιωματικά μας ανήκει. Δεν ανεχόμαστε η Φωκίδα, που παρουσιάζει τεράστια υστέρηση σε όλους τους δείκτες, να είναι ουραγός των ενδοπεριφερειακών προγραμμάτων, να της πετούν ψίχουλα. Στην παρούσα θητεία μετουσιώνεται σε παράδειγμα προς αποφυγήν για τη φράση «ενδοπεριφερειακή ανισότητα».  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…