Home Δήμος Δελφών Η συνάντηση κατοίκων – Δημάρχου έδειξε «Πολιτικό κενό» στους Δελφούς
Δήμος Δελφών - 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Η συνάντηση κατοίκων – Δημάρχου έδειξε «Πολιτικό κενό» στους Δελφούς

 Η συνάντηση κατοίκων – Δημάρχου έδειξε

«Πολιτικό κενό» στους Δελφούς

-Το αίτημα του προέδρου του Χρισσού κ. Δημητρίου και η πολιτική κάλυψη του κ. Ταγκαλή στους συνεργάτες του.`

-Πενήντα άνθρωποι σε κλειστό χώρο και χωρίς μάσκες. –Το υγειονομικό πρωτόκολλο πήγε για βρούβες!

-Τα δυο μεγάλα φάουλ της συζήτησης και η παραπληροφόρηση του Δημάρχου από συνεργάτες του.

 

 

Η πολιτική ένδεια της Δημοτικής Αρχής στους Δελφούς φάνηκε τόσο από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση, όσο και από τοποθετήσεις κάποιων εκ των συμμετεχόντων, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες ουδέποτε δεν θα έπρεπε να τεθούν στο Δήμαρχο, ενώ κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης δεν τηρήθηκε κατά τη συνάντηση το υγειονομικό πρωτόκολλο.

 

Οι μάσκες

 

Παρά την ασφυξία που έχουν δημιουργήσει τα 350-450 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ο δήμος Δελφών, σε κορυφαίο επίπεδο φαίνεται να μην ανησυχεί. Ενδεικτικό είναι πως κατά τη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν 50-60 άτομα και πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο δεν τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ το μόνο παρήγορο είναι ότι οι πόρτες του καταστήματος παρέμεναν ανοικτές. Μάσκα φορούσαν μόνο τα μέλη του προσωπικού του καταστήματος και δυο εκ των παρισταμένων. Ακόμη και κάποιοι που ήρθαν με μάσκα, αναγκάστηκαν να την κατεβάσουν στο λαιμό, όταν διαπίστωσαν πως «το κλίμα δεν σήκωνε μάσκες». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος ήρθε με μάσκα στο χώρο, ενώ μέλος του πάνελ (αυτοδιοικητικός) τον προέτρεψε να τη βγάλει, όπως μας είπε απαντώντας σε ερώτησή μας.

 

Τα θέματα που τέθηκαν

 

Πέρα από τα μεγάλα έργα, όπως το πάρκινγκ των Δελφών, το Πολεοδομικό Σχέδιο και την ύδρευση στον κεντρικό δρόμο, όπου ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε και για τα τρία με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, η βραδιά αναλώθηκε σε ήσσονος σημασίας θέματα.

Ειδικότερα, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, η καθαριότητα,  οι τουαλέτες, τα μπάζα, τα τραπεζοκαθίσματα, η ύδρευση, η αποχέτευση και θέματα καθημερινότητας ροκάνισαν το χρόνο της συνάντησης του δημάρχου κ. Παναγιώτη Ταγκαλή με κατοίκους και επαγγελματίες των Δελφών, αν και αποτελούν θέματα που δεν θα έπρεπε καν να τεθούν. Τα θέματα αυτά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται καίρια από το τοπικό συμβούλιο και την τοπική αντιδήμαρχο κ. Χρύσα Σεγκούνη.

Να σημειώσουμε πως για το θέμα του πάρκινγκ ο Δήμαρχος τόνισε ότι αρχές του χρόνου θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης. Αναφορικά με το πάρκινγκ τόνισε πως η μελέτη διορθώθηκε ώστε να συμφωνεί με το οικόπεδο, πήραν άδειες από το δασαρχείο και προχώρησαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς υπήρχε μόνο αρχιτεκτονική αδειοδότηση. Εξήγησε δε ότι θα κατασκευαστεί επιπλέον  σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα και θα τοποθετηθούν ηλεκτρικά ποδήλατα για τις εσωτερικές μετακινήσεις.  Εκτίμησε ότι αρχές του 2021 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημοπράτησή του.  Διευκρίνισε ωστόσο ότι η διαδικασίας δημοπράτησης του έργου μπορεί να διαρκέσει και έξι μήνες, καθώς δεν είναι απλή υπόθεση.

Αναφορικά με το Πολεοδομικό Σχέδιο ο Δήμαρχος εξήγησε πως πρέπει να γίνει αναπλήρωση του μελετητή, ενώ εξήγησε πως αν η χρηματοδότηση δεν καλυφθεί από κάποιοι πρόγραμμα θα το καλύψει με ίδιους πόρους ο δήμος Δελφών. «Είναι περίπου 42.000 ε. θα βάλουμε ΣΑΤΑ του 2021 και του 2022 να τελειώσει το σχέδιο», τόνισε ο Δήμαρχος.

Να αναφέρουμε πάντως ότι έκανε ειδική αναφορά στην έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο δήμος Δελφών τονίζοντας ότι η Πολεοδομία λειτουργεί με δυο τμήματα των δυο ατόμων έκαστο. «Ζητήσαμε την πρόσληψη 36 ατόμων και μας εγκρίθηκαν 2. Θα πάρουμε μηχανικούς να ενισχύσουμε την Πολεοδομία», εξήγησε.

Για το θέμα της ύδρευσης του κεντρικού δρόμου, ο Δήμαρχος αφενός εξήγησε ότι δεν βρέθηκε η μελέτη, αφετέρου δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να το εντάξει στο πρόγραμμα Τρίτης μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, θέτοντας χρονοδιάγραμμα ως την Άνοιξη.

 

Το πολιτικό κενό και οι εύστοχες τοποθετήσεις

 

Καθόταν ο δήμαρχος να μιλάει για θέματα καθημερινότητας και να εξηγεί πως λειτουργεί ο δήμος, που πάνε τα μπάζα και πως συλλέγονται. Τα προβλήματα που μετέφεραν οι δημότες δεν έπρεπε ποτέ να φτάσουν στο δήμαρχο. Ήταν θέματα που θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί. Από τη συζήτηση φάνηκε ότι το πολιτικό έλλειμμα είναι τεράστιο και οι Δελφοί απαιτείται να ενισχυθούν. Άλλωστε κάποιοι εκ των συμμετεχόντων το έθεσαν ευθέως.

Ο πρόεδρος του Χρισσού κ. Αστερινός Δημητρίου στην τοποθέτησή του το έθεσε σχεδόν ξεκάθαρα. Με κομψό τρόπο προσπάθησε να πει στο δήμαρχο ότι πρέπει να ενισχύσει την πολιτική παρουσία της Δημοτικής Αρχής στους Δελφούς. «Να φέρετε έναν ειδικό σύμβουλο στους Δελφούς» του είπε ο κ. Δημητρίου. Ο κ. Ταγκαλής βεβαίως προσποιήθηκε ότι δεν καταλαβαίνει, προκειμένου να καλύψει τη συνεργάτιδά του Αντιδήμαρχο Δελφών. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να το κάνουμε αυτό, γιατί δεν έχουμε προσωπικό» του απάντησε. Ίδια παράμεινε η στάση του και όταν τοποθετήθηκε ο κ. Μιχάλης Καζάσης. «Εγώ σήμερα ήρθα για να ακούσω το όραμά σου για το brand name των Δελφών. Ό,τι άκουσα είναι διαχειριστικά θέματα. Ο Δήμαρχος δεν είναι διαχειριστής. Συντονίζει μια ομάδα και όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του πάει στο σπίτι του. Η πορεία της περιοχής είναι φθίνουσα. Ειλικρινά εδώ μίλησες για θέματα διαχειριστικά που δε σε αφορούν εσένα. Θέματα που δεν πρέπει να φτάνουν ποτέ σε εσένα», του είπε. Ο Δήμαρχος απάντησε πως είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα συγκεκριμένα. Επιφυλάσσομαι να ξαναβρεθούμε και να ακουστούν κι άλλα. Πρόσθεσε ότι πάντα ακούει με ενδιαφέρον τις προτάσεις που του καταθέτουν. «Στη συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων τους ζήτησα να μου μεταφέρουν το δικό τους όραμα και αν είναι εφικτό να το αγκαλιάσουμε», είπε ο κ.Ταγκαλής.

 

Τα δυο μεγάλα φάουλ  

 

Ο Δήμαρχος στη συνάντηση των Δελφών έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Απαντώντας σε πολίτη που τον προκάλεσε πέρα από τα όρια, είπε ότι «αν δε κάνω αυτό που πρέπει να με μαυρίσετε στο τέλος της τετραετίας», για να εισπράξει τη διαμαρτυρία πολιτών που ισχυρίστηκαν ότι αφενός η περιοχή δεν αντέχει μια χαμένη τετραετία κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά και ότι έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια. Είναι αυτονόητο πως ο αιρετός δε δικαιούται ούτε καν να σκέφτεται έτσι. Υποχρέωση τους είναι να κάνουν το καλύτερο καθημερινά και να συνεργάζονται με τον κόσμο.

Το δεύτεορ μεγάλο φάουλ που έγινε είναι η προσπάθεια του προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Σωτηρόπουλου να τους πει ότι είναι σε προνομιακή θέση έναντι των άλλων περιοχών. «Σας βεβαιώθηκαν 36.000 ε και έχετε πληρώσει 26.000 ε από το 2018. Δεν έχετε δώσει τίποτε για το 2019 και το 2020», τους είπε χαρακτηριστικά, ενισχύοντας την άποψη που έχει διατυπωθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο από παράταξη, όπου επικεφαλής τους είχε χαρακτηρίσει «μπαταχτζήδες». Φυσικά, πολίτης τον διέψευσε και του θύμισε ότι οι μισοί Δελφοί δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο. Εκείνο όμως που ξέχασε να πει ο κ. Σωτηρόπουλος είναι πως για τα έτη 2019 και 2020 δεν έχει στείλει λογαριασμούς, οπότε ουδείς τους οφείλει!!!

Τέλος να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση έγινε μετά από τη συλλογή και κατάθεση 80 υπογραφών. Στο Δήμαρχο κάποιοι συνεργάτες του είχαν καλλιεργήσει την εικόνα ότι η συζήτηση προκλήθηκε εκ του πονηρού και ότι πρέπει να αναμένει επίθεση. Διαψεύστηκαν φυσικά, καθώς η στάση των συμμετεχόντων απέδειξε ότι η συνάντηση ζητήθηκε από την αγωνία των κατοίκων για τον τόπο τους και την αδυναμία αιρετών να διευθετήσουν απλά ζητήματα!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…