Home Πολιτικά - Φωκίδα Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Φωκίδας αποφάσισε να μην απεργήσει
Πολιτικά - Φωκίδα - 14 Μαΐου, 2013

Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Φωκίδας αποφάσισε να μην απεργήσει

 Η επιστράτευση νίκησε την ΟΛΜΕ στη Φωκίδα

– Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Φωκίδας αποφάσισε να μην απεργήσει

-Δίνουν ραντεβού το Σεπτέμβρη και προτείνουν να μπει κανένας εκπαιδευτικός σε διδακτική αίθουσα το νέο ακαδημαϊκό έτος.

 

Να μπουν στις αίθουσες για επιτήρηση στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την Πέμπτη, αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Φωκίδας, ενώ δίνουν ραντεβού για το Σεπτέμβρη αποφασίζοντας να μη μπει κανένας στη διδακτική αίθουσα.

Ειδικότερα, σήμερα το απόγευμα που συνεδρίασε η ΕΛΜΕ, με πολύ υψηλό ποσοστό συμμετοχής (οι παριστάμενοι εκπαιδευτικοί ξεπερνούσαν τους 100), τέθηκαν τέσσερις προτάσεις, αλλά η πλειοψηφία αποφάσισε να μην αγνοήσει τα φύλλα επιστράτευσης και να ασκήσουν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Να σημειωθεί ότι πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν να γίνει 48ωρη απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή, δυο πρώτες μέρες των πανελληνίων εξετάσεων και να γίνει εκ νέου συνέλευση για να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, τέθηκε η πρόταση της ΟΛΜΕ η οποία καταψηφίστηκε, ενώ τέθηκε και ακόμη μια πρόταση από μεμονωμένο καθηγητή.

Η απόφαση πάντως της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Φωκίδας, εκτός των άλλων περιλαμβάνει και ενημερωτική καμπάνια στους γονείς, για να κατανοήσουν οι πολίτες το πρόβλημα που δημιουργείται ακριβώς με τα μέτρα που πέρασε το υπουργείο.

Ήδη, και ενώ η ψηφοφορία συνεχίζεται, υπέρ της απεργίας έχουν ταχθεί οι ΕΛΜΕ Ρόδου, Α’ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Β’, Γ’, Δ’ και Στ’ Αθήνας, Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου, Β’ Δυτικής Αθήνας, Ροδόπης, Λέσβου, Ικαρίας – Φούρνων, Α’ Κυκλάδων.

Δεν έλειψαν όμως και τα «παρατράγουδα». Στη Χίο σημειώθηκε μικροεπεισόδιο όταν αστυνομικός του νομού επιχείρησε να επιδώσει στους καθηγητές τα φύλλα της επιστράτευσής τους στη διάρκεια της συνέλευσης της τοπικής ΕΛΜΕ επειδή δεν τους έβρισκε στα σπίτια τους! Τελικά η συνέλευση διακόπηκε και ζητήθηκε από τον αστυνομικό να αποχωρήσει.

Αύριο το πρωί στις 10, οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ των καθηγητών θα μεταφέρουν τις απόψεις των συναδέλφων τους στην γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τέλος να σημειωθεί ότι η απόφαση της ΕΛΜΕ Φωκίδας δεν είναι καθοριστική για την έκβαση των πανελλαδικών, αφού άλλες ενώσεις αποφασίζουν υπέρ της απεργίας. Είναι πιθανόν λοιπόν, αν την πρώτη μέρα των εξετάσεων απουσιάζουν επιτηρητές από κάποια κέντρα να μεταφερθούν χρονικά σε άλλη ημερομηνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…