Home Δήμος Δελφών Η παράταξη Παναγιωτόπουλου καταγγέλλει τον τρόπο δράσης του Δημάρχου: Για κορονοϊό και Ρομά, αποτέλεσμα «μηδέν»
Δήμος Δελφών - 3 Απριλίου, 2020

Η παράταξη Παναγιωτόπουλου καταγγέλλει τον τρόπο δράσης του Δημάρχου: Για κορονοϊό και Ρομά, αποτέλεσμα «μηδέν»

 Η παράταξη Παναγιωτόπουλου καταγγέλλει τον τρόπο δράσης του Δημάρχου

Για κορονοϊό και Ρομά, αποτέλεσμα «μηδέν»
-«Όλοι οι δήμοι της χώρας κάνουν ενέργειες για τους δημότες τους το τελευταίο διάστημα. Μόνο ο δήμος μας δεν πράττει τίποτε πέρα από τα όσα υποχρεωτικά επιβάλλει το κεντρικό κράτος», τονίζει. 
-Καλεί τον κ. Ταγκαλή να απαντήσει ξεκάθαρα για τους Ρομά: «Ποιος είναι αυτός ο νέος χώρος; Τι ενέργειες έχει κάνει για να τον εξασφαλίσει και να τον αδειοδοτήσει; Ποιο είναι το σχέδιό του, τέλος πάντων;»
 
Η έκδηλη ανησυχία της τοπικής μας κοινωνίας στο θέμα των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά και τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής για την τήρηση των μέτρων από την κοινότητα των Ρομά, επηρεάζει πλέον και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς μετά τη Λαϊκή Συσπείρωση ακολουθεί και η παράταξη του π.Δημάρχου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου. 
 
Σε ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Δύναμη Δελφών επισημαίνει ότι πέρα από τα υποχρεωτικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, δεν έχει κάνει τίποτε για να διευκολύνει τους δημότες. 
Επιπλέον, αναφέρεται στο καυτό θέμα που αφορά τη διαχείριση της κοινότητας των Ρομά, καλώντας το Δήμαρχο να κατονομάσει το χώρο που θέλει να τους μετεγκαταστήσει και να ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει ήδη κάνει. 
Το θέμα που θίγει η παράταξη του κ. Παναγιωτόπουλου είναι πολύ σοβαρό, καθώς ο καταυλισμός που είναι εγκατεστημένοι σήμερα, στην όψη του ΒΙΟΠΑ, αφενός δεν εξασφαλίζει συνθήκες καλής και υγιεινής διαβίωσης για τους ίδιους, αφετέρου είναι παράνομος και έχουν καταπατηθεί ιδιοκτησίες. 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για την Άμφισσα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκριθεί και επρόκειτο να υλοποιηθεί έργο 2,8 εκ ευρώ, το οποίο προέβλεπε την κατασκευή οικισμού, αλλά και φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα ήλεγχε την τήρηση των όρων από την πλευρά των Ρομά. Η εγκατάσταση του οικισμού ήταν να γίνει στο χωροθετημένο και αδειοδοτημένο καταυλισμό, όπισθεν των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο οποίος προβλέπεται στο ΓΠΣ. Ο κ. Ταγκαλής, ως μείζονα μειοψηφία εκείνη την εποχή είχε διαφωνήσει σθεναρά, ισχυριζόμενος ότι ο χώρος αυτός δεν ενδείκνυται, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος. 
Σήμερα, που οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, τίθενται επιτακτικά και ως προς τις επιπτώσεις που δημιουργούν στο γενικό πληθυσμό, λόγω του κινδύνου της πανδημίας, ο δήμος βρίσκεται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και από ό,τι φαίνεται δίχως εναλλακτική για τη μετεγκατάστασή τους. 
 
Η ανακοίνωση
 
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της παράταξης Παναγιωτόπουλου αναφέρονται τα ακόλουθα:
 
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ 
ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες καταθέτουμε ως παράταξη συγκεκριμένες προτάσεις για λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο.
Όλοι οι Δήμοι της χώρας κάνουν τον τελευταίο μήνα παντού απολυμάνσεις, λαμβάνουν συγκεκριμένα αυξημένα μέτρα για τους εργαζομένους και τους δημότες τους (επαγγελματίες, επιχειρήσεις κ.λπ.), ενισχύουν τα νοσοκομεία τους και τα κέντρα υγείας, ενισχύουν την τηλε-εκπαίδευση κ.α.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Δήμος μας δεν έχει πράξει τίποτα επί της ουσίας, εκτός από όσα υποχρεωτικά μας έχει επιβάλει πολύ ορθά το κεντρικό κράτος (λ.χ. ενίσχυση της «Βοήθειας στο Σπίτι»). Ούτε μία σχετική ανάθεση υπηρεσίας ή προμήθειας δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα (βλ. ΔΙΑΥΓΕΙΑ Δήμου Δελφών).
Ακόμη και τα λεφτά που μας στείλανε ειδικά για τον κορωνοϊό (80.000 ευρώ) «τα κλωσάμε» επί εβδομάδες, όταν όλοι δίνουν λύσεις μέσα σε μερικές ώρες. 
Αυτό μας καθιστά μια αξιοπρόσεκτη εξαίρεση από τη γενική εγρήγορση της χώρας, που είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (01ης.04.2020) η δημοτική αρχή, κόντρα στις συγκεκριμένες υπεύθυνες προτάσεις άλλων παρατάξεων, έφερε την τελευταία στιγμή ένα (ακόμη) ανούσιο ψήφισμα, που δεν γνωρίζουμε καν σε ποιον απευθύνεται. 
Σήμερα όμως (στην πραγματικότητα χθες…) είναι η ώρα για συγκεκριμένα μέτρα σε τοπικό επίπεδο και όχι για ευχολόγια ή ξόρκια.
Την ίδια ώρα παρακολουθούμε δυσάρεστες εξελίξεις και στο θέμα των Ρομά, καθώς ο Δήμαρχος διαψεύδει τον εαυτό του, ενώ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι θα βρει άλλον χώρο για την τοποθέτηση του καταυλισμού από αυτόν που έχει εγκρίνει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άμφισσας (με δική του εισήγηση τότε ως αντιδημάρχου) και εν συνεχεία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Επί δύο σχεδόν χρόνια παρακολουθούμε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που σήμερα βέβαια γεννά και νέους μεγάλους κινδύνους (ειδικά υπό τις συνθήκες της πανδημίας). 
Επιτέλους ας αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Ταγκαλής. Από το 2018 με αλλεπάλληλες (εμπρηστικές πολλές φορές) τοποθετήσεις του υπόσχεται έναν διαφορετικό χώρο για τους Ρομά. Με αυτή την ανεύθυνη ρητορική του καθόρισε πολλές εξελίξεις στην Άμφισσα. 
Έχει όμως πλέον εκλεγεί δήμαρχος εδώ και 10 μήνες. Ας απαντήσει επιτέλους ξεκάθαρα: Ποιος είναι αυτός ο νέος χώρος; Τι ενέργειες έχει κάνει για να τον εξασφαλίσει και να τον αδειοδοτήσει; Ποιο είναι το σχέδιό του, τέλος πάντων;
 
Άμφισσα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της
 «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»
Παναγιωτόπουλος Θανάσης
Αγγελόπουλος Άρης
Αναγνωστάκου Σοφία
Αναγνωστόπουλος Λουκάς
Ανδρεοπούλου Μαίρη
Κυριακίδης Αλέξανδρος
Κώνστα Κρυσταλλία
Μίχος Νεκτάριος
Ραβάνης Δημήτρης
Τσονάκας Θανάσης
Και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής παράταξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Προγράμματα μεσιτικών γραφείων τεχνολογίας cloud: Γιατί προσφέρουν περισσότερη οργάνωση και ευελιξία

Η οργάνωση, η ευελιξία και η αύξηση παραγωγικότητας είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστ…