Home Κοινωνικοί φορείς Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας στηρίζει την απεργία στην ΙΜΕΡΥΣ
Κοινωνικοί φορείς - 25 Ιανουαρίου, 2021

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας στηρίζει την απεργία στην ΙΜΕΡΥΣ

            Αρ. Πρ.185                                                                                                                Αθήνα , 25-1-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας στα Σωματεία του κλάδου στον Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Η ΟΜΕ σε συνεννόηση με τα επιχειρησιακά και τα κλαδικά Σωματεία του Νομού Φωκίδας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να κηρύξει αλληλέγγυα 6ωρη στάση εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ 28/01/2021 που θα επεκταθεί σε δύο βάρδιες.  Στο τέλος της Α’ΒΑΡΔΙΑΣ ώρα 12:00πμ – 15:00μμ και αρχή της Β’ΒΑΡΔΙΑΣ ώρες 15:00μμ – 18:00μμ   και να καλέσει τους μεταλλωρύχους και τους λατόμους του Νομού σε μαζική συμμετοχή προκειμένου να σταματήσει στην ΙΜΕΡΥΣ το «κυλιόμενο ωράριο» επιβάλλοντας ντε-φάκτο την εξαήμερη εργασία καταργώντας το πενθήμερο Δευτέρα – Παρασκευή, αλλά και για τη προώθηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε από την ΙΜΕΡΥΣ και το Σωματείο στις 22/1/2021 συμμετείχαν η ΟΜΕ και το Ε.Κ.Φ., όπου διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η αδιαλλαξία και η εργοδοτική αυθαιρεσία της Εταιρείας που επιμένει στη μονομερή διατήρηση της εξαήμερης εργασίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία, και την ασφάλεια των εργαζόμενων και τη διατάραξη της οικογενειακής τους ηρεμίας.

Το εξαήμερο που ζητήθηκε από την Εταιρεία να ισχύσει κατ΄ εξαίρεση 9 μήνες, παρατάθηκε αυταρχικά και μονομερώς μέχρι τον Απρίλιο του 2020 που έληξε  η συμφωνία. Στη συνέχεια η ΙΜΕΡΥΣ συνέχισε αυθαίρετα μονομερώς την επέκταση μέχρι και σήμερα το κυλιόμενο ωράριο με το πρόσχημα ότι δήθεν κατά (την γνώμη της ΙΜΕΡΥΣ) το σωματείο ήταν «διαλυμένο», επειδή είχε  την περίοδο εκείνη διορισμένη διοίκηση από το Δικαστήριο, απαιτώντας τη ντε – φάκτο νομιμοποίηση του. Στην ουσία ομολόγησε την αυθαίρετη εμπλοκή της στη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου επιχειρώντας τη διάσπαση των εργαζόμενων.

Δεδομένου ότι η ΟΜΕ έχει κατά καιρούς χρειασθεί να παρέμβει στην Εταιρεία, για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων (διεκδικήσεις σωματείου, διώξεις συνδικαλιστών κ.α.) και με σοβαρά θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας (ένα παραλίγο ατύχημα από κατάρρευση οροφής στο Μεταλλείο), στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα των εργαζόμενων και μαζί με το Σωματείο και το ΕΚΦ, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή για να μην περάσει η κατάργηση του 5μερου και του 40ωρου και να κάμψη την εργοδοτική αδιαλλαξία και τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει η Εταιρεία.

Στα πλαίσια αυτά, η ΟΜΕ στέκεται σθεναρά στο πλευρό των εργαζομένων για όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο τους και θα παλέψει με όλο το κίνημα, και αν χρειασθεί θα συμβάλλει στην κλιμάκωση των  κινητοποιήσεων με κάθε τρόπο, προκειμένου να λυθούν προς όφελος των εργαζομένων που δικαιούνται να εργάζονται σε ασφαλείς συνθήκες, με ανθρώπινα ωράρια, και εργασιακά δικαιώματα.

Επίσης η Ομοσπονδία βρίσκεται σε φάση διεκδίκησης της Κλαδικής ΣΣΕ,με βάση τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του πρόσφατου 23ου  Συνεδρίου λόγω της απαράδεκτης και αντεργατικής τακτικής του ΣΜΕ, θα προωθήσει και το θέμα αυτό σε επίπεδο Νομού, αξιοποιώντας την αγωνιστική διάθεση των εργαζόμενων που παλεύουν ενάντια στην κάθε εργοδοτική αδιαλλαξία. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ 5ΝΘΗΜΕΡΟ ΚΑΙ 40ΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ

 

 

[Πληκτρολογήστε κείμενο]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…