Home Πολιτικά - Φωκίδα Η ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΦΙΑΠ «Θα τους επιτρέψουμε να κάνουν πάλι το ΚΕΦΙΑΠ ένα άδειο κουφάρι στην Άμφισσα;»
Πολιτικά - Φωκίδα - 20 Ιανουαρίου, 2020

Η ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΦΙΑΠ «Θα τους επιτρέψουμε να κάνουν πάλι το ΚΕΦΙΑΠ ένα άδειο κουφάρι στην Άμφισσα;»

 Η ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΦΙΑΠ

«Θα τους επιτρέψουμε να κάνουν πάλι το ΚΕΦΙΑΠ ένα άδειο κουφάρι στην Άμφισσα;»

-«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις», τονίζει και υπενθυμίζει ότι από το 2005 πέρασαν πολλές κυβερνήσεις και Βουλευτές, αλλά η λειτουργία του ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και Κωστοπαναγιώτου.

 

 

Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΕΦΙΑΠ, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του, τώρα μάλιστα που απέκτησε και φυσίατρο, ζητεί η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και προτρέπει να δεχτεί η τοπική κοινωνία να μετατραπεί σε ένα άδειο κουφάρι ξανά.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι αν και ολοκληρώθηκε το 2005, έμεινε πολλά χρόνια κλειστό και ας πέρασαν αρκετές κυβερνήσεις και βουλευτές. Άνοιξε επί ΣΥΡΙΖΑ και Κωστοπαναγιώτου. Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) στην Άμφισσα σε κίνδυνο!

Ακούει κανείς;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, με αίσθημα ευθύνης στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα και τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας, κατάφεραν ώστε το κλειστό κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής αποκατάστασης) να ανοίξει πριν από ένα χρόνο.

Το κτίριο με τα κόκκινα τούβλα στην είσοδο της Άμφισσας, που ολοκληρώθηκε το 2005, άλλαζε ονόματα (ΚΕΚΑΜΕΑ, ΚΕΣΑΜΕΑ, ΚΕΦΙΑΠ), αλλά παρέμενε κλειστό. Από το 2005, επί 14 χρόνια, πέρασαν κυβερνήσεις, πέρασαν βουλευτές στη Φωκίδα, πέρασαν κονδύλια, αλλά κανείς δεν στάθηκε ικανός να εξασφαλίσει τη λειτουργία αυτής της δομής υγείας στη Φωκίδα (με σύγχρονο εξοπλισμό στα κιβώτια),  που κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από ΕΝΑ (1) εκατομμύριο Ευρώ! Οι ασθενείς συμπολίτες μας υποβάλλονταν σε πρόσθετα έξοδα και ταλαιπωρία μετακίνησης πολλών χιλιομέτρων.

Με βάση τις προτάσεις της επιστημονικής επιτροπής που συστάθηκε το 2018, από το Υπουργείο Υγείας (Ξανθός-Πολάκης):

1)         Προκηρύχθηκε μόνιμη θέση ειδικού γιατρού για το ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας (φυσίατρος) με τα κίνητρα που δίνει ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου ως άγονο Α’.

2)         Προσλήφθηκαν για ένα χρόνο από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους 11 νέοι/νέες από το νομό μας λόγω κριτηρίου εντοπιότητας στις προσλήψεις (λογοθεραπευτής, νοσηλευτές/τριες, κοινων. λειτουργός, γυμνάστρια ειδ. αγωγής, διοικ. προσωπικό κλπ) 

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!

ΣΗΜΕΡΑ

Ενώ ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του φυσίατρου και αναλαμβάνει υπηρεσία, λίγες μόνο ημέρες πριν την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων νέων πτυχιούχων η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να τις ανανεώσει (όπως έχει γίνει με άλλα προγράμματα στην υγεία) ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ στην πόλη μας.

Με ερώτησή τους (14/11) στον Υπ. Εργασίας 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη συνέχιση του προγράμματος, χωρίς να λάβουν απάντηση από τον Υπουργό.

Επίσης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας (14/1/20) προς τον Κ. Μητσοτάκη για τα εργασιακά, ζητά την ανανέωση των συμβάσεων.

Φίλες και φίλοι,

Θα ξαναγυρίσουμε πίσω;

Θα τους επιτρέψουμε να κάνουν πάλι το ΚΕΦΙΑΠ ένα άδειο κουφάρι στην Άμφισσα; 

Φίλες και φίλοι,

Για την υγεία όσα και να κάνεις είναι λίγα.

Ας αγωνιστούμε να μην γίνουν ακόμη λιγότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…