Home Πολιτικά - Φωκίδα “Η ΝΔ απέτρεψε τα σχέδια Τσίπρα για για αναθεώρηση του άρθρου 3 που ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας”
Πολιτικά - Φωκίδα - 27 Σεπτεμβρίου, 2019

“Η ΝΔ απέτρεψε τα σχέδια Τσίπρα για για αναθεώρηση του άρθρου 3 που ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας”

 Η ΝΔ απέτρεψε τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για θρησκευτικά ουδέτερο κράτος και τελικά το άρθρο 3 του Συντάγματος δεν θα αναθεωρηθεί  ανέφερε , μεταξύ άλλων,  ο βουλευτής Φωκίδας κ Μπούγας κατά τη διάρκεια της χθεσινής  ομιλίας του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

 
Αμέσως μετά την ομιλία του προέβη στην εξής δήλωση:
 
Η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ απέτρεψε τα σχέδια Τσίπρα  για θρησκευτικά ουδέτερο κράτος . Δεν περνάει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του άρθρου 3 που ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας.
 
“… Το άρθρο 3 δεν χρειάζεται αναθεώρηση, διότι μια τέτοια πράξη μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ισορροπία μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Κράτος δεν μπορεί να αδιαφορεί και να υποτιμά την Πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Υπερασπιζόμαστε την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας με το άρθρο 13 που κατοχυρώνει με απόλυτο τρόπο την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και την ίση αντιμετώπιση όλων των θρησκειών από το Κράτος… “.  
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…