Home Πολιτισμός Η Μαρία Κουβέλη από το Λύκειο Δεσφίνας έσπασε το φράγμα των 18.000 μορίων «Με βοήθησε η καραντίνα»
Πολιτισμός - 20 Ιουλίου, 2020

Η Μαρία Κουβέλη από το Λύκειο Δεσφίνας έσπασε το φράγμα των 18.000 μορίων «Με βοήθησε η καραντίνα»

 Η Μαρία Κουβέλη από το Λύκειο Δεσφίνας έσπασε το φράγμα των 18.000 μορίων

«Με βοήθησε η καραντίνα»

-«Επέλεξα τομέα με κριτήριο τα μαθήματα που μου άρεσαν».

 

Ούτε και η ίδια η Μαρία δε μπορεί να πιστέψει ότι είναι μέσα στους δυο υποψηφίους φοιτητές της Φωκίδας που κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 18.000 μορίων φέτος, μια χρονιά πολύ κακή ως προς τις βαθμολογίες των πανελλαδικών.

 

Η Μαρία Κουβέλη από τη Δεσφίνα, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 18025 μόρια, βαθμολογία που ανήκει στις δυο καλύτερες για τους υποψηφίους του νομού μας, ήταν από μικρή καλή μαθήτρια. «Ήμουν πάντα στους πρώτους από το Δημοτικό Σχολείο», τονίζει και εξηγεί ότι πριν την καραντίνα δεν είχε πολύ χρόνο να διαβάσει. «Το σχολείο και το φροντιστήριο με απασχολούσαν πολλές ώρες την ημέρα. Ο πρώτος μήνας της καραντίνας ήταν αρκετά δύσκολος και δεν ασχολήθηκα καθόλου. Μετά όμως και αφού ξεκινήσαμε τα διαδικτυακά μαθήματα κατάφερα να διαβάσω πολύ. Εμένα με βοήθησε η καραντίνα», τονίζει και από ό,τι φαίνεται κατάφερε πραγματικά μια εξαιρετικά αρνητική συγκυρία να την μετατρέψει σε όπλο επιτυχίας, εκμεταλλευόμενη σωστά το χρόνο της.

Πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό της είναι το τμήμα «Διοικητικές Επιστήμες και Τεχνολογία» της ΑΣΟΕ, το οποίο και όπως φαίνεται έχει ήδη κατακτήσει. «Οι επιλογές που μου δίνονται μέσω αυτού του τμήματος είναι πολλές. Μπορώ να ασχοληθώ με  Πληροφορική – Marketing – Οικονομικά», τονίζει και προσθέτει ότι μόλις στη Β Λυκείου αποφάσισε να προσανατολιστεί στις οικονομικές επιστήμες. «Επέλεξα κατεύθυνση με κριτήριο ποια μαθήματα μου άρεσαν περισσότερο και όχι την επαγγελματική μου αποκατάσταση», εξηγεί.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν περίμενε με τίποτε την πρωτιά, ενώ ειδικά στα μαθηματικά υπολόγιζε ότι έχει γράψει γύρω στο 12, μια εκτίμηση που απέχει πολύ από το θεαματικό αποτέλεσμα που έφερε. «Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω το αποτέλεσμα», μας λέει χαρούμενη.  

Η Μαρία έχει μεγαλώσει σε οικογένεια με τρία παιδιά, ενώ εκτός από τη δίδυμη αδελφή της, έχει και ένα μικρότερο αδελφό, οπότε το σπίτι τους ήταν πάντα γεμάτο από χαρούμενες παιδικές φωνές.

Στα παιδιά που ετοιμάζονται για τις επόμενες πανελλήνιες συνιστά να μην τρομοκρατούνται και  να μην πηγαίνουν με άγχος. «Μας βοήθησαν πολύ οι εξεταστές μας, αλλά και οι καθηγητές μας. Πηγαίναμε να δώσουμε εξετάσεις και συζητούσαμε οτιδήποτε άλλο, εκτός από την εξέταση. Μας πήραν όλο το άγχος», λένε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…