Home Δήμος Δελφών Η Λαμία θα δεχτεί τα απορρίμματα της Φωκίδας
Δήμος Δελφών - 16 Φεβρουαρίου, 2015

Η Λαμία θα δεχτεί τα απορρίμματα της Φωκίδας

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η αρχή του τέλους για τα πρόστιμα

Η Λαμία θα δεχτεί τα απορρίμματα της Φωκίδας

 

Αν και οι καλές ειδήσεις είναι σπάνιες έως ανύπαρκτες στις μέρες μας, σίγουρα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας είναι μια από αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις, καθώς φέρνει ανακούφιση και βαθιά ανάσα στη Φωκίδα, βάζοντας τέλος στα πρόστιμα για την Κερατόραχη και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας πριν από λίγη ώρα (Δευτέρα 16-2-2015) αποφάσισε να αποδεχτεί την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, την οποία είχε κινηθεί νομικά να προσβάλει και να δεχτεί εν τέλει τα απορρίμματα της Φωκίδας, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται πια η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των απορριμμάτων. Το έτερο σκέλος, της Λιβαδειάς που μένει να αποδεχτεί τα απορρίμματα πια, μέχρι την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΥ Φωκίδας, είναι πιο εύκολο πια να επιτευχθεί παρόμοια συμφωνία, δεδομένου τον ΧΥΤΑ διαχειρίζεται Δημοτική Επιχείρηση.

Να σημειώσουμε ότι για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, καταλυτική φέρεται να ήταν η παρέμβαση του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αν δεν βρισκόταν συναινετικά λύση, θα έπρεπε ο δήμος Δελφών να επιδιώξει έστω και με εισαγγελική παρέμβαση την ενεργοποίηση της εν λόγω ΚΥΑ, καθώς ήδη πέφτουν βροχή τα πρόστιμα, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της χώρας που θα καταλογιστούν στους δήμους, όσο και από την περιφέρεια, που έπεσαν και εκεί οι πρώτες καμπάνες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…