Home Πολιτικά - Φωκίδα Η.Κωστοπαναγιώτου: 291.000 ε στους δήμους για αθλητικά έργα
Πολιτικά - Φωκίδα - 21 Δεκεμβρίου, 2018

Η.Κωστοπαναγιώτου: 291.000 ε στους δήμους για αθλητικά έργα

 Χρηματοδότηση αθλητικών έργων στο Ν. Φωκίδας συνολικού ύψους 291.000 ευρώ

Νέα πρόσκληση «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για αθλητικά έργα στους Δήμους  

Ο Υφυπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμαρχο Δελφών Αθ. Παναγιωτόπουλο (στις 23/10/2018) και το Δήμαρχο Δωρίδας Γ. Καπεντζώνη (στις 10/12/2018) παρουσία του Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου για τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αθλητικών έργων υποδομής στη Φωκίδα.

Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται τα παρακάτω έργα συνολικού ύψους 291.000 ευρώ

Για το Δήμο Δελφών:

1)      Ανάπλαση Πλ. Παπανδρέου ΔΚ Άμφισσας-Δημιουργία χώρου άθλησης και νεολαίας (129.441 ευρώ)

2)      Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 ΔΚ Δεσφίνας (51.108 ευρώ)

Για το Δ. Δωρίδας χρηματοδοτούνται τα έργα:

1)      Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στον προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος Λιδωρικίου (65.000 ευρώ)

2)      Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ευπαλίου (23.000 ευρώ)

3)      Βελτίωση γηπέδου μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας (65.000 ευρώ)

Με την ολοκλήρωση της υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων μένει να γίνει άμεσα η δημοπράτηση των αντίστοιχων αθλητικών έργων από τους Δήμους.

Τα έργα αυτά (με βάση και τις υπάρχουσες ώριμες μελέτες) προέκυψαν από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινού στο νομό μας μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου αλλά και αργότερα του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.  Από τις επισκέψεις αυτές στην Άμφισσα, Ιτέα, Λιδωρίκι, Δεσφίνα και τις συζητήσεις με τους Δημάρχους, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων και ανθρώπους του Αθλητισμού στη Φωκίδα έγινε καταγραφή των αναγκαίων και κοινωνικά απαραίτητων αθλητικών έργων.

 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ;

Χθες  Πέμπτη 20/12/2018 ο Υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης και ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσαν νέα πρόσκληση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που αφορά έργα για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το ανώτερο ποσό είναι 600.000 ευρώ ανά Δήμο και μπορεί να περιλαμβάνει δύο υποέργα. Στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Επομένως με βάση την καταγραφή των αναγκών και τις υπάρχουσες μελέτες μπορούν να ενταχθούν έργα όπως η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Άμφισσας, Ιτέας, γήπεδο Γαλαξιδίου, γήπεδο Λιδωρικίου και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο από την τοπική κοινωνία.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε:

«Μετά από 10ετίες αλόγιστων δαπανών για έργα που πολλές φορές δεν εξυπηρετούσαν τις πραγματικές ανάγκες τοπικών κοινωνιών, τις πραγματικές ανάγκες των αθλητικών συλλόγων, ενώ ταυτόχρονα μεγάλες περιοχές δεν είχαν αθλητικές εγκαταστάσεις, εδώ και τρία χρόνια, από τότε που αναλάβαμε, προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτή τη φιλοσοφία και να κάνουμε παρεμβάσεις ουσίας με το μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο και το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Να μην υπάρχει κανένας Δήμος της χώρας, ο οποίος να είναι αποκλεισμένος από τη χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης. Αλλά με έλεγχο, με σοβαρότητα, με στόχο το ένα ευρώ που δαπανούμε, να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οφέλη για κάθε τόπο.

Αλλαγή φιλοσοφίας και στοχευμένες παρεμβάσεις. Είμαστε σίγουροι ότι οι Δήμοι θ’ ανταποκριθούν άμεσα γιατί ήδη έχουμε περάσει αυτή τη διαφορετική φιλοσοφία στους Δήμους αυτά τα τρία χρόνια.»

21/12/2018

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Βουλευτής Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…