Home Κοινωνικοί φορείς η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου
Κοινωνικοί φορείς - 1 Μαΐου, 2020

η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου

ΑΠΟ: Σύλλογο Εστιατορικών και Συναφών                             

Επαγγελμάτων Ιτέας – Κίρρας << Ο Ποσειδών>>            

ΘΕΜΑ:Θέσεις και ετοίματα

Τους τελευταίους 2 μήνες παρακολουθούμε όλοι μας με ανησυχία τις εξελίξεις για τον  κορονοϊό COVID-19 στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πρέπει η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου για όλους μας και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Πρέπει απ´ τη μεριά μας όλοι μας με αίσθημα ευθύνης να εφαρμόσουμε τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που δίνονται από το υπουργείο υγείας και τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές.

Για να υπάρχει όμως αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της νόσου ,  αυτό εξαρτάται πρώτα και κύρια από την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, που πρέπει να είναι με όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα. Μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα αναγκαία περιστατικά, οι έκτακτες αλλά και οι πάγιες ανάγκες για την δημόσια υγεία.

Με αυτά τα δεδομένα χαιρετίζουμε το αίσθημα ευθύνης που έχουν ήδη δείξει οι συνάδελφοι μας στην Ιτέα.

 Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα ,με πτώση στους τζίρους μας , όλοι περιμέναμε την εορταστική περίοδο και έπειτα την καλοκαιρινή για να «μπαλώσουμε τις ανοιχτές τρύπες».

Τόσα χρόνια πληρώνουμε στο κράτος υπέρογκες ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις. Έχει ευθύνη λοιπόν η κυβέρνηση άμεσα να πάρει –επαρκή- μέτρα οικονομικής στήριξης για τους συναδέλφους μας, των οποίων η επιβίωσή κρίνεται μέρα με την μέρα. Είναι δεδομένο ότι χωρίς τέτοια μέτρα, αρκετοί θα αναγκαστούν να κλείσουν την επιχείρησή τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις διεκδικούμε τα παρακάτω:

 

Την άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, και άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.


Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2019 – 2020.

Την αναστολή των ρυθμίσεων για χρέη προς τη ΔΕΗ και άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τον Σεπτέμβρη. Καμιά χρέωση για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας.

Την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης – των κατασχέσεις, των πλειστηριασμοί, τις δεσμεύσεις λογαριασμών, που βρίσκονται σε εξέλιξη για χρέη προς το Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές κ.ά. μέχρι τέλος του χρόνου.

Την απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική μας ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μέχρι τέλος του χρόνου.

Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τις μικροεπιχειρήσεις μας, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά μας είναι το μοναδικό της οικογένειας καθώς και επίδομα ενοικίου επαγγελματικής στέγης.

Το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 40%, αν και θετικό, για τον κλάδο είναι ελάχιστο, λαμβανομένου υπόψη   του   μεγάλου   ύψους   των   ενοικίων   λόγω   του   εμβαδού   που   χρειάζονται   οι   επιχειρήσεις   για   να λειτουργήσουν με μεγάλο κόστος.Το αίτημά μας είναι η επιδότηση του συνόλου του ενοικίου κατά το διάστημα της αναστολής και μετά την λήξη της, επιδότηση του 40% μετά την λήξη της πανδημίας μέχρι 30/08/2020.

Επιδότηση   των   ασφαλιστικών   εισφορών   των   εργαζομένων   μετά   την   λήξη  της   πανδημίας  για   διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.

Μείωση του ΦΠΆ στο 13%  τουλάχιστον στο σύνολο του κλάδου.Αφού η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και έχει πρόστιμο 150 ευρώ τότε πρέπει οι μάσκες να δίνονται ΔΩΡΕΑΝ.

      Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος                                                         Καψάλης Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…