Home Κοινωνικοί φορείς «Η εταιρεία δεν εκβιάζεται από στημένα δημοσιεύματα»
Κοινωνικοί φορείς - 12 Σεπτεμβρίου, 2019

«Η εταιρεία δεν εκβιάζεται από στημένα δημοσιεύματα»

 «Δεν εκβιαζόμαστε από στημένα δημοσιεύματα» ξεκαθαρίζουν πηγές της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σφόδρα ενοχλημένοι από  ισχυρισμούς που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας και ισχυρίζονται πως η εταιρεία δεν έχει εξασφαλίσει τα νόμιμα για την επένδυση στον Άγιο Νικόλαο. 

 
Στις 2 Οκτωβρίου έχει ανακοινωθεί να πέσει ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή του νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έργο που εγκαινιάζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει ενημερώσει η εταιρεία, ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να μπει σε φάση κατασκευής. Η MYTILINEOS ολοκληρώνοντας όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες και με τη συνδρομή και εμπειρία του Τομέα Έργων EPC – METKA, ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου τις κατασκευαστικές εργασίες.
Ο νέος σταθμός CCGT θα είναι ισχύος 826MW και θα κατασκευαστεί στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας  στον Αγ. Νικόλαο. Ο Τομέας Έργων EPC – METKA, έχει άλλωστε αναλάβει με μεγάλη επιτυχία δεκάδες σταθμούς συνδυασμένου κύκλου παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί εγγύηση τόσο για την ποιότητα, όσο και για την ταχύτητα κατασκευής. 
Ο σταθμός, ο οποίος θα έχει ως βασικό προμηθευτή την GE, θα έχει αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.
Το προβλεπόμενο κόστος επένδυσης είναι της τάξεως των 300 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες – κατά πάγια πρακτική της MYTILINEOS – θα καλυφθούν κυρίως από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Οι θέσεις αυτές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.
Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021. 
Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της και αυτόν τον σταθμό, η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας που θα διαθέτει η MYTILINEOS θα ξεπερνά τα 2000MW (πλέον του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ), συμβάλλοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και με προϋποθέσεις εξαγωγών σε γειτονικές χώρες στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου (target model).
Ταυτόχρονα, η MYTILINEOS συμβάλλει αποτελεσματικά στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας, καθώς με τη χρήση του φυσικού αερίου ελαχιστοποιούνται οι εκπομπές ρύπων και οι επιπτώσεις τους. Το φυσικό αέριο κατά την καύση του εκπέμπει λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου από τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, ενώ ένας σταθμός CCGT υπολογίζεται ότι εκπέμπει κάτω από το ένα τέταρτο των εκπομπών μιας θερμικής λιγνιτικής μονάδας.
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η παραπάνω επένδυση είναι μια από τις μεγαλύτερες που γίνονται στη χώρα και η πρώτη που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα της κρίσης και εκτελείται από εγχώρια επιχείρηση. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…