Home Κοινωνικοί φορείς «Η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση είναι απαράδεκτη»
Κοινωνικοί φορείς - 5 Οκτωβρίου, 2018

«Η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση είναι απαράδεκτη»

 Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Σύλλογος Εμπορικών Καταστημάτων Άμφισσας για την άρση της κυκλοφοριακής μελέτης και την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη.

Υπενθυμίζει μάλιστα την αναζήτηση λύσεων στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Άμφισσας από τις δημοτικές αρχές που διαχειρίστηκαν την πόλη τα τελευταία 25 χρόνια, οι οποίες είχαν ως βάση την ανάπτυξη δικτύου πεζοδρόμων και την απρόσκοπτη κυκλοφορία.
 
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
 
Μετά από τις εξελίξεις  στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε σχέση με το κυκλοφοριακό της Άμφισσας  έχουμε να κάνουμε τις  εξής επισημάνσεις.
Η αναστολή της κυκλοφοριακής μελέτης που ζητήθηκε έχει ως αποτέλεσμα να γυρίσουμε στην πρότερα κατάσταση . Η παλιά κυκλοφοριακή ρύθμιση πού ίσχυε ήταν παντελώς αποτυχημένη πράγμα στο όποιο συμφωνούσαν  οι πάντες .
Εδω και 25 χρόνια από την Δημαρχία της κυρίας Γιώτας  Γαζή εν συνεχεία του κ. Νικολάου Φουσέκη ,κατόπιν του κυρίου Ασημάκη Ασημακόπουλου, και τέλος της σημερινής Δημοτικής  Αρχής,  αναζητείται λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Όλες αυτές οι προσπάθειες  είχαν την ίδια κεντρική ιδέα, δηλαδή την δημιουργία πεζοδρόμων και την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων ,κάτι που εφαρμόστηκε σε όλες τις περιοχές της χώρας ανεξαρτήτου  πληθυσμού και είχε θετικές επιπτώσεις. Οι προσπάθειες βελτίωσης πού επιχειρηθήκαν προσέκρουαν πάντα στην λυσσαλέα αντίδραση συγκεκριμένων συμφερόντων και σε παρωχημένες  αντιλήψεις που κρατούσαν την πόλη μας πίσω.
Μην ξεχνάμε ότι επί παλιού κυκλοφοριακού έκλεισαν λόγω οικονομικής κρίσης πάνω από 30 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 17 στην οδό Γιαγτζή και μόνο γι’αυτο τον λόγο θεωρούμε την επιστροφή στο παλιό καθεστώς άκρως προβληματική και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος εμπορικών καταστημάτων Άμφισσας έχει πάρει θέση για την κυκλοφοριακή μελέτη και για τις αλλαγές που πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να γίνουν  από την ανακοίνωση μας την 21/8/18.
 Επισημαίνουμε τις βασικές αρχές μας για μία επιτυχημένη κυκλοφοριακή παρέμβαση. 
1.Λειτουργία κεντρικού εμπορικού  πεζοδρόμου και δικτύου πεζοδρόμων πού θα αναδείξουν το ιστορικό κέντρο πόλης μας.
2.Εξασφαλίση θέσεων στάθμευσης πλησίον της αγοράς.
3.Σεβασμός στον πολίτη και δημιουργία ευχάριστων συνθηκών για τον καταναλωτή (π.χ. σε ηλικιωμένους, αναπήρους, παιδιά ,πρόσβαση στους γονείς με καροτσάκια, βελτίωση φωτισμού κλπ)
4.Η προστασία των υφιστάμενων  πεζοδρόμων και πεζοδρομίων της πόλης από την αυθαίρετη κίνηση και στάθμευσης οχημάτων.
5.Η ομαλή κίνηση οχημάτων στους δρόμους.
 Πιστεύουμε τέλος ,ότι μόνο με τολμηρές κινήσεις αναθέρμανσης της αγοράς μπορούμε να προσδοκούμε σε ξεπέρασμα της κρίσης πού βιώνουμε . Με τέτοιες κινήσεις ασχοληθήκαμε από την ίδρυση μας ,όπως με την δράση ψωνίζω τις Παρασκευές Ψωνίζω και Κερδίζω ,την διεκδίκηση της διατήρησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην  πόλη μας , την Λεύκη Νύχτα, και την συμμετοχή μας στην προσπάθεια του Επιμελητήριου και του Δήμου για την χρηματοδότηση του προγράμματος «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου», όπως και άλλων ενεργειών  που προετοιμάζουμε.
 
Το Δ.Σ του συλλόγου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…