Home Κοινωνικοί φορείς Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) δικαιώνει την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ και καταδικάζει τους συνταξιούχους στη φτώχεια.
Κοινωνικοί φορείς - 7 Οκτωβρίου, 2019

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) δικαιώνει την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ και καταδικάζει τους συνταξιούχους στη φτώχεια.

  Η «ανεξάρτητη» ταξική δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά έκλεισε εντελώς τα μάτια της απέναντι στην εξαθλίωση που βιώνουν οι συνταξιούχοι με τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις μας και παράλληλα έκλεισε πονηρά το μάτι της στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου εργασίας να νομοθετήσει νέα δεινά για εργαζόμενους και ασφαλισμένους.

   Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τόσο των Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων που επιδίωκε την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων για να μπορεί να εισπράττει το ζεστό χρήμα από τα πλεονάσματα αλλά και την κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα διακήρυττε ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ σα να γνώριζε από πρίν το αποτέλεσμα. Το δε ΣτΕ ανακοίνωσε την απόφασή του μόλις ενημερώθηκαν οι συνταξιούχοι (για όλες τις μειώσεις)  από την προσωπική διαφορά.

   Αυτή η απόφαση δίνει το πράσινο φώς για παραπέρα μείωση των συντάξεων, για αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη. Όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάτησε στους νόμους Κουτρουμάνη και Βρούτση, έτσι και η σημερινή της ΝΔ πατάει πάνω στο νόμο Κατρούγκαλου, Αχτσιόγλου για να στήσει τη νέα λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Τα λόγια του κ. Βρούτση «προετοιμαζόμαστε μεθοδικά ώστε να οικοδομήσουμε ένα δίκαιο, βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα» είναι λόγια βγαλμένα σαν από καρμπόν την τελευταία δεκαετία. Το δίκαιο, βιώσιμο και ανταγωνιστικό είναι λέξεις που έχασαν το κάθε ίχνος νοήματος στην πολιτική όλων όσων προαναφέραμε. Είναι λέξεις άλλοθι για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Τις χρησιμοποίησαν όλοι οι παραπάνω για να στήσουν τις λαιμητόμους τους.

   Η Ομοσπονδία μας, το Σωματείο μας, αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις συνεχείς παρεμβάσεις μας «Να μην προστρέχουν οι συνταξιούχοι σε δικηγόρους για τα αναδρομικά», ότι είναι πολιτική απόφαση να δοθούν ή όχι. Και η απόφαση και της κυβέρνησης και του ΣτΕ να ΜΗΝ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ πολιτική ΕΊΝΑΙ δίνοντας μάλιστα το πάτημα για ακόμη χειρότερο ασφαλιστικό.

   Το Σωματείο μας, μαζί με το αντίστοιχο των συνταξιούχων του δημοσίου κάλεσε τους συνταξιούχους του Νομού να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση των ομοσπονδιών μας την Πέμπτη 3 Οκτώβρη στη Λιβαδειά. Η συγκέντρωση και με τη συμμετοχή τη δική μας έδειχνε το δρόμο, στον κάθε συνταξιούχο,  ότι η δικαίωση που όλοι θέλουμε δεν πρόκειται να μας χαρισθεί. Ότι ο αγώνας μας είναι μονόδρομος. Ότι τα όποια μέτρα δεν πάρθηκαν μέχρι σήμερα ήταν προϊόν των δικών μας αγώνων. Τα όποια μέτρα θα παρθούν (ως απότοκα των πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ) θα έχουν να κάνουν με τη δική μας στάση, της συμμετοχής μας ή όχι στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

   Με την ευκαιρία αυτή χαιρετίζουμε όλους όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Λιβαδειάς και δίνουμε νέα υπόσχεση για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, μέχρι να δικαιωθούμε.

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας παραμένει το ίδιο. Οι αγώνες μας να είναι πολλαπλάσιοι.

 • -Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες όλες συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
 • -Κατάργηση του νόμου 4387/16 – νόμος Κατρούγκαλου – και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • -Κανένας επανυπολογισμός όλες συντάξεις.
 • -Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.
 • -Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων όλες, όχι τα επιδόματα.
 • -Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων όλες.
 • -Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών.
 • -Άμεση κατάργηση όλες ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
 • -Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
 • -Διεκδικούμε ό,τι όλες έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
 • -Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα οι κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

Άμφισσα  05/10/2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…