Home Δήμος Δελφών Η απουσία της Φωκίδας από τις εκδηλώσεις για το 1821 προκάλεσαν Σφοδρές αντιδράσεις
Δήμος Δελφών - 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Η απουσία της Φωκίδας από τις εκδηλώσεις για το 1821 προκάλεσαν Σφοδρές αντιδράσεις

 Η απουσία της Φωκίδας από τις εκδηλώσεις για το 1821 προκάλεσαν

Σφοδρές αντιδράσεις

-Συνειδητή απόφαση, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Δήμαρχος Δωρίδας κ Γιώργος Καπεντζώνης. –Δεν αποκλείουν συνεργασία με την Επιτροπή ο  Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο υπεύθυνος Πολιτισμού Δελφών κ. Νίκος Κατσικούλης.

-Με δικές τους δυνάμεις θα πορευτούν οι δήμοι της περιοχής μας στηριζόμενοι σε συλλόγους και φορείς.

 

 

 

 

 

Μεγάλη αντίδραση προκάλεσε η απουσία της Φωκίδας από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση των Ελλήνων, ενώ εντυπωσιακή είναι η έλλειψη πρότασης από την πλευρά και των δυο δήμων και ειδικότερων Δελφών και Δωρίδας.

 

Σφοδρές οι αντιδράσεις στους Δελφούς

 

Σε επίπεδο δήμου Δελφών έχει προκληθεί σάλος γιατί απουσιάζει ο δήμος από το χάρτη με τις επίσημες εκδηλώσεις στη χώρα. Η επιτροπή απηύθυνε επίσημο κάλεσμα σε όλους τους δήμους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ζητώντας συγκεκριμένη εκδήλωση ως υποψήφια προς χρηματοδότηση.

Ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν από κοινού εκδηλώσεις με την επιτροπή. «Στην αρχή μας είχαν ενημερώσει ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις καινοτόμες, ρομποτικής και συναφείς. Αυτό που ξέραμε είναι πως εκδήλωση πολιτιστική δεν θα χρηματοδοτηθεί από την Επιτροπή. Εμείς το πρόγραμμά μας θα το οριστικοποιήσουμε τον Οκτώβριο, καθώς πήγαμε πίσω με τα προβλήματα που προέκυψαν στο δίκτυο και σε άλλα ζητήματα. Θα κάνει σίγουρα μια εκδήλωση σε κάθε πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Θα κάνουμε εμείς τους «Δρόμους του 21» και σίγουρα θα κάνουμε τις κεντρικές ετήσιες εκδηλώσεις μας. Εξάλλου γνωρίζετε την οικονομική θέση του δήμου και ξέρετε πως εκτός από την κατάσχεση του 1 εκ ευρώ μας ήρθε άλλο μισό εκατομμύριο τον Ιούλιο από δικαστικές αποφάσεις. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήραμε προκαταβολικά τους ΚΑΠ», τόνισε ο Δήμαρχος.

«Από την Επιτροπή ανέβασαν σε χάρτη τις προτάσεις που έγιναν, αυτό δε σημαίνει ότι θα χρηματοδοτηθούν κιόλας. Εμείς ήμασταν από την αρχή σε συνεννόηση μαζί τους, όπως και με την Πρωτοβουλία 21, αλλά και την Περιφέρεια. Αποφασίσαμε να κάνουμε τις δικές μας εκδηλώσεις, δεδομένου ότι μας ενημέρωναν για πρότζεκτ ρομποτικής, ενεργειακών και καινοτόμων δράσεων.  Φυσικά είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους. Η στάση μας καθορίστηκε από την ενημέρωση που είχαμε από την Επιτροπή πως δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν οικονομικά όλες οι εκδηλώσεις και μας εξήγησαν ότι η πρόταση μας πρέπει να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, οπότε και καταλήξαμε να λειτουργήσουμε αυτόνομα», τόνισε ο υπεύθυνος Πολιτισμού κ. Νίκος Κατσικούλης. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «το δικό μας πρόγραμμα δεν είναι μόνο εκδηλώσεις είναι και έργα, όπως οι εκδόσεις για το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου, η επέκταση του Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού (Συλλογή Δαραδήμου) και άλλα έργα».

 

Με δικές της δυνάμεις και η Δωρίδα

 

Ούτε όμως και η Δωρίδα πρόκειται να συνδέσει τις εκδηλώσεις της με την εθνική προσπάθεια. «Εμείς θα προχωρήσουμε με δικές μας δυνάμεις. Θα κάνουμε εκδηλώσεις με φορείς, πολιτιστικούς και επιστημονικούς της περιοχής μας» τόνισε ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Καπεντζώνης. Μάλιστα ο Δήμαρχος εξήγησε ότι ο δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις εκδηλώσεις του και ως εκ τούτου δεν υπήρξε ανάγκη για αίτημα χρηματοδότησης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…