Home Στερεά Η ανθρώπινη ζωή έχει παντού την ίδια αξία κ.Αναγνωστάκη
Στερεά - 19 Φεβρουαρίου, 2021

Η ανθρώπινη ζωή έχει παντού την ίδια αξία κ.Αναγνωστάκη

 Η ανθρώπινη ζωή έχει παντού την ίδια αξία κ.Αναγνωστάκη

 

Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή το κείμενο του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη. Συναισθηματικά φορτισμένος, οργισμένος, αναρωτιέται δυνατά αυτό που αναρωτιόμαστε όλοι μας. Γιατί η Εύβοια; Γιατί μετρά ανθρώπινες απώλειες σε κάθε κακοκαιρία; Γιατί καταστρέφονται μεγάλες εκτάσεις της και ξεκληρίζονται οικογένειες; Το ίδιο ρωτάμε όλοι, απάντηση δεν παίρνουμε καμιά!

Θα διαφωνήσω όμως κάθετα στην κριτική για τη μετακίνηση μηχανημάτων από τη Στερεά για την Αθήνα. Γράφει: «αντί να συντονίζουν τον απεγκλωβισμό των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και της Στερεάς, προστρέχουν να προστατεύσουν την εικόνα του μέντορά τους». Προφανώς ο κ. Αναγνωστάκης παραλείπει να αναλύσει στοιχειώδη πολιτικά συμπτώματα. Η αποτυχία στην πολιτική του περιφερειάρχη Αττικής και του δήμου Αθηναίων είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Μόνο και μόνο από τη μετακίνηση μηχανημάτων από τη Στερεά φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και αυτό αφορά και τον κ. Χαρδαλιά, που ολόκληρες περιοχές έμειναν στον πάγο χωρίς ρεύμα και νερό!

Η Αθήνα και η Αττική δεν ανήκουν σε κανένα Μπακογιάννη και σε κανέναν Πατούλη. Περαστικοί είναι από τις καρέκλες τους. Στην Αττική όμως ζει το 40% των Ελλήνων. Υπήρχαν άρρωστοι που έπρεπε να μετακινηθούν. Ασθενοφόρα φορτωμένα που εγκλωβίστηκαν. Είναι ξεκάθαρη ασέβεια από την πλευρά του κ. Αναγνωστάκη να μετράει από τη μια πλευρά τις πληγές στην Βόρεια Εύβοια και από την άλλη να αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στην Αθήνα. Λες και η ανθρώπινη ζωή έχει μικρότερη αξία εκεί!

Η αντιπολίτευση, η κριτική και η κατάθεση προτάσεων δεν είναι μόνο δικαίωμα του κ.Αναγνωστάκη, αλλά αποτελεί και υποχρέωσή του. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη εξάλλου είναι η βάση της ιδεολογίας του.

Καλό είναι όμως να μην ξεχνά και την ευθύνη των χώρων που υπηρέτησε, γιατί αφενός στο ΠΑΣΟΚ που ήταν η Εύβοια έχει βγάλει αρκετούς μεγαλοπολιτικούς, αλλά ομοίως και στο ΣΥΡΙΖΑ, που από ότι φαίνεται δεν της έλυσαν τα προβλήματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…