Home Κοινωνικοί φορείς Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Φωκίδας καλεί τα μέλη του σε ετοιμότητα : “Επί ποδός πολέμου”
Κοινωνικοί φορείς - 7 Ιουλίου, 2018

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Φωκίδας καλεί τα μέλη του σε ετοιμότητα : “Επί ποδός πολέμου”

 Την απαίτηση του Συλλόγου Ελλήνικών Βιομηχανιών που ζητά να προχωρήσει η κυβέρνηση στην ήδη συμφωνημένη περικοπή των συντάξεων προκειμένου να μειωθεί ακόμη περισσότερο η φορολογία του κεφαλαίου κατακρίνει, με ανακοινωσή της, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας.

Όπως τονίζουν οι συνταξιούχοι απαιτούν να μην γίνει καμιά νέα μείωση των συντάξεων και καλούν τα μέλη τους να είναι “επί ποδός πολέμου” για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται τόσο στο νομό μας όσο και πανελλαδικά 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση
 
Το ζήσαμε κι αυτό!! Την ίδια στιγμή που γινότανε η κοκορομαχία στη βουλή ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή Τσίπρα – Μητσοτάκη, καθώς και όλους τους υπόλοιπους που ψήφιζαν τα προηγούμενα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα για τις περικοπές των συντάξεων, ο ΣΕΒ έστελνε το μήνυμα ότι  οι περικοπές πρέπει να γίνουν για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η φορολογία του κεφαλαίου!!
Ο ΣΕΒ ζητάει το αυτονόητο ως κεφάλαιο. Ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία και ας πεθάνουν οι συνταξιούχοι και ας πεινάνε οι εργάτες και ας κλείνουν τα μαγαζιά τους οι επαγγελματίες. Τις κατευθύνσεις που δίνει τις αντλεί από τις αποφάσεις που πήρανε οι εκάστοτε κυβερνήσεις κατόπιν των εντολών  της ΕΕ και το ΔΝΤ. Ζήτησε κι άλλα ο ΣΕΒ. Ζήτησε να αποφευχθεί η πολιτική πόλωση για να συνεχιστούν οι αποφασισμένες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, χωρίς υποχωρήσεις. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι, χέρι – χέρι, οι δανειστές και η εγχώρια άρχουσα τάξη έχουν δρομολογήσει τις χειρότερες μέρες που έρχονται για συνταξιούχους και εργαζόμενους.
Είναι πράγματι πρόκληση να μιλά η κυβέρνηση για «δίπολο ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση» η οποία κυβέρνηση σήμερα λαμβάνει επαίνους από τα επιτελεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της αμερικανικής κυβέρνησης, δηλαδή των πολιτικών υπάλληλων του κεφαλαίου.
Είναι πρόκληση να εμφανίζει ως βαθιές – τάχα – διαφορές με τη ΝΔ το αν θα αναστείλει για μερικούς μήνες στην ουσία, άντε μέχρι τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, τις δεσμεύσεις της  να πετσοκοπούν οι συντάξεις.
 Είναι πρόκληση να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των συνταξιούχων χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στις μέχρι τώρα περικοπές καθώς και στη 13η και 14η σύνταξη ή στην αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας.
Το συνταξιουχικό κίνημα δεν κάνει πίσω. Δεν επαιτεί όπως μας θέλουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.
 
Απαιτεί:
 
* Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και    επικουρικές μας συντάξεις , κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/16)
 * Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
* Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
* Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
 
Καλούμε τους συνταξιούχους της Φωκίδας να είναι επι ποδός πολέμου. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, με το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων, ετοιμάζει κινητοποιήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το δικό μας παρών να είναι μαζικό είτε σε κινητοποιήσεις στην περιοχή είτε πανελλαδικού χαρακτήρα στην Αθήνα.
 Κανένας συνταξιούχος εκτός Σωματείου. Μαζικές εγγραφές, τώρα, για να κάνουμε το Σωματείο μας μετερίζι των αγώνων που έρχονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…