Home Κοινωνικοί φορείς Η άποψη του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άμφισσας για τα όσα ακούστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο
Κοινωνικοί φορείς - 1 Νοεμβρίου, 2020

Η άποψη του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άμφισσας για τα όσα ακούστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Έπειτα απο την ενημέρωση του διοικητή του Γ.Ν Άμφισσας και του βουλευτή του νομού μας σχετικά με την πορεία του νοσοκομείου, η οποία έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 30/10/2020, αισθανόμαστε την ανάγκη να προβούμε -τοποθετηθούμε επί κάποιων θεμάτων!!

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Από το 2014 που εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους εώς και σήμερα, για την υποστελέχωση του νοσοκομείου μας, σε ιατρικό αλλά και λοιπό προσωπικό, ευθύνεται ο οργανισμός.
Για την επιβεβλημένη αλλαγή του οργανισμού, πρώτοι εμείς μιλήσαμε και κατέβηκαν στούς δρόμους και τις πλατείες οι εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν.Και ευχής έργον θα ήταν να γίνει επιτέλους και να αλλάξει η κατάσταση.
Ας είμαστε όμως ρεαλιστές!!Στα έξι τελευταία χρόνια, με όλες τις εναλλάγες  όλων των κυβερνήσεων, προκυρήχθηκαν για να καλυφθούν , όλες οι θέσεις του υπάρχοντος οργανισμού??Παθολόγων  και Καρδιολόγων και Παιδιάτρων και Ορθοπεδικών και των ειδικευόμενων??
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία:
Το σύνολο των ειδικών γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο νοσοκομείο είναι26 από 31 που θα έπρεπε να υπηρετούν.
Των ειδικευόμενων ιατρών 3 από 17 που θα έπερεπε να υπηρετούν.
Του νοσηλευτικού προσωπικού 80  από 111 που θα έπρεπε να υπηρετούν.
Και του διοικητικού  προσωπικού 40 από 72 που θα έπρεπενα υπηρετούν.
 
ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑΤΡΩΝ.
Βεβαίως συμφωνούμε να δωθούν κίνητρα στους γιατρούς.Διεκδικήσαμε με αγωνία την μετατροπή του νοσοκομείου απο άγονο τύπου Β, σε άγονο τύπου Α, γιατί θα έδινε επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς, αλλά και ένα επίδομα στο προσωπικό του νοσοκομείου Άμφισσας, στου οποίου το φιλότιμο,  στηρίζεται χρόνια τώρα η λειτουργία του νοσοκομείου μας.Δυστυχώς όμως εξαπατηθήκαμε απο την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι στο χέρι του κου  Βουλευτή και της σημερινής κυβέρνησης να δείξει εμπράκτως το σεβασμό της στο προσωπικό του ΓΝ Άμφισσας.
 
ΚΕΦΙΑΠ
Το ΚΕΦΙΑΠ συνιστά ήδη ένα ξεχωριστό αυτοτελές τμήμα του υπάρχοντος οργανισμού.Δικαιολογεί προσλήψεις προσωπικού σε ειδικότητες, όπως φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, νοσηλευτικής και κοινωνικών λειτουργών, οι οποίες πρέπει να γίνουν και όχι να αποδυναμώνετε την κοινωνική και νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου.Η τακτική αποδυνάμωσης του ενός  ,για να λειτουργήσει το άλλο δεν συνιστά  τελικά λειτουργία κανενός.
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Έγιναν κάποια βήματα στο πρώτο κύμα της πανδημίας που επικροτήθηκαν απο τους εργαζόμενους και δημόσια.
Όσο όμως οι εξελίξεις προχωρούν και έχεις το χρόνο να προετοιμαστείς το εξελίσσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στο οικίσκο που στήθηκε αρχικά για να εξετάζονται τα ύποπτα περιστατικά δεν υπήρχε εώς σήμερα w.c με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις. Ζητήθηκε να υπάρξει ξεχωριστός χώρος που θα αντιμετωπίζει τα ύποπτα περιστατικά και θα έχει πρόσβαση σε μικροβιολογικό και ακτινολογικό, και βέβαια ειδική μόνωση που θα νοσηλεύονται-” φιλοξενούνται” εάν χρειαστεί.Και λέμε φιλοξενούνται γιατί παθολόγος να νοσηλευτούν δεν υπάρχει.
Το προσωπικό που προσλήφθηκε για τη διαχείρηση covid, κάλυψε κενά χρόνων στην νοσηλευτική και δεν μπορεί να στελεχώσει τις ανάγκες ενός τμήματος covid, όπως έχει γίνει στα περισσότερα νοσοκομεία.
 
Ενημερώνεται σχετικά ο βουλευτής για τις εξελίξεις.
Ενημερώνεται και απο ποιόν, ότι καθημερινά οι πολίτες της Φωκίδας ανεβαίνουν δύο και τρείς φορές σε ένα ασθενοφόρο, για να διακομιστούν ακόμη και για απλά περιστατικά, λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης τους στο νοσοκομείο της Άμμφισσας με ότι αυτό συνεπάγεται και εν μέσω πανδημίας?
Ενημερώνεται και απο ποιον ότι  ήδη σε υλικά πρώτης ανάγκης(γάντια ), υπάρχει εβδομαδιαίο πλαφόν και δεν φτάνουν για να εξυπηρετήσουν το προβλεπόμενο διάστημα.?
 Αναλόγως των εξελίξεων της πανδημίας είναι βέβαιο ότι θα ξεμείνουμε απο υλικό προστασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού?
Γνωρίζει και απο ποιόν ότι σε περίπτωση μόλυνσης του προσωπικού, δεν υπάρχει σχέδιο αντκατάστασης του, όπως έγινε και στην τελευταία περίπτωση με τον αναισθησιολόγο, που απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα?
 
Είμαστε “επικοινωνιακοί ” είναι η αλήθεια!!
Αλλά μόνο για να επικοινωνήσουμε την αλήθεια στο κόσμο της Φωκίδας, όπως κάνουμε τα τελευταία έξι χρόνια στο τιμόνι του σωματείου.
Και για κάτι ακόμη για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, που εκπροσωπούμε και σεβόμαστε χωρίς καμία κομματική ταυτότητα, άλλη ιδιότητα ή προαωπικό συμφέρον.
 
 ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ .
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…