Home Κοινωνικοί φορείς Ζητά την ενίσχυση σε προσωπικά της Α.Δ. Φωκίδας
Κοινωνικοί φορείς - 31 Ιανουαρίου, 2020

Ζητά την ενίσχυση σε προσωπικά της Α.Δ. Φωκίδας

  Επιστολή με την οποία ζητούν την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης . Φωκίδας με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε η Φωκίδα και οι πολίτες της να έχουν την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας απευθυνόμενη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι στο νομό υπάρχουν δύο σωφρονιστικά καταστήματα και επιπλέον ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί έξαρση της εγκληματικότητας (χασισοφυτείες, δραπετεύσεις κλπ), στοιχεία που καθιστούν αναγκαία την ενίσχυση της Α.Δ.Φ.  , ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας ότι αστυνομεύει και τους Δελφούς , έναν προορισμό με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, μεταξύ των οποίων αρκετά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

 

Ακολουθεί η επιστολή των αστυνομικών

 

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΔΡΑ : ΦΩΚΙΔΑ – Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

& Λ. ΣΑΛΩΝΩΝ – Τ.Κ. 331 00  ΑΜΦΙΣΣΑ

Τηλ. 22650 – 79424  &  FAX : 22650 – 72484

ΤΗΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ : 6949731774, 

ΤΗΛ. ΓΕΝ ΓΡΑΜ.6906483869

ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  13/ 1996

 

Άμφισσα, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αριθ .Πρωτ: 03/2020

 

ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ.

ΚΟΙΝ:

1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.

2) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, 

Υποστράτηγο κ.ΚΑΝΕΛΛΟ Γεώργιο.

 3) Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Α. Φωκίδας κ.ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ Παναγιώτη.

4) Βουλευτή Φωκίδας κ.ΜΠΟΥΓΑ Ιωάννη.  

 5) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

 6) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

 7) Μ.Μ.Ε.

 

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2020».

 

Κύριε Υπουργέ,

 

  Με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όπου και θα αποφασιστούν οι θέσεις χαμηλόβαθμων Αστυνομικών για τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2020, ανά περιοχή μετάθεσης, οφείλουμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά τα εξής:

  Η Δ.Α. Φωκίδας, είναι μία Διεύθυνση στην οποία λειτουργούν δύο(2) σωφρονιστικά καταστήματα –εκ των οποίων το ένα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως υψίστης ασφαλείας-με ότι αυτό συνεπάγεται ( μεταγωγές κρατουμένων, επιτήρηση καταστημάτων κ.α),  μια διεύθυνση που έχει στην αρμοδιότητά της την περιοχή των Δελφών, ενός εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως καίτοι δεν ενισχύθηκε ποτέ με αστυνομικό προσωπικό για το σκοπό αυτό, μια διεύθυνση που υπολείπεται σε οργανικές θέσεις είκοσι οκτώ(28) αστυνομικών και παράλληλα αριθμεί και είκοσι πέντε (25) αστυνομικούς αποσπασμένους σε διάφορες υπηρεσίες ανά την επικράτεια, ενώ φαίνεται ότι καταλαμβάνουν οργανική θέση στη Δ.Α. Φωκίδας, αλλά ως επί το πλείστον δεν υπηρετούν πραγματικά στη Φωκίδα, μια διεύθυνση που εφαρμόστηκε ανεπιτυχώς η περιβόητη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, μια διεύθυνση που οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν εμφανέστατα αυξηθεί (χασισοφυτείες, δραπέτες φυλακών κ.α.) και σε συνδυασμό με το ορεινό κυρίως και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο του Νομού, η πρόσβαση σε πολλές περιοχές καθίσταται εξαιρετικά χρονοβόρα και δυσπρόσιτη, μια διεύθυνση με πολλούς συναδέλφους στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης, μια διεύθυνση που αποτέλεσε στόχο τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κύριε Υπουργέ,

  Αφού λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω, προτείνουμε την ενίσχυση της Δ.Α. Φωκίδας με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε η Φωκίδα και οι πολίτες της να έχουν την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση, αλλά και οι υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας, να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την επίτευξη των μέγιστων δυνατών στόχων, προς όφελος πάντα της τοπικής κοινωνίας.

  Στον κ.Βουλευτή Φωκίδας κοινοποιείται το παρόν έγγραφο και ελπίζουμε και στη δική του παρέμβαση και προσμένουμε να σταθεί αρωγός στο αίτημά μας, προς όφελος όλης της Φωκίδας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός Γραμματέας

Χρ. Ντελής     Παναγ. Ψεβεδούρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…