Home Εικόνες Αρχικής Ευπάλιο: Την ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε ο Χ. Τριανταφύλλου

Ευπάλιο: Την ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε ο Χ. Τριανταφύλλου

Την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαίου ζήτησε ο υποψήφιος του κόμματος κ Χρήστος Τριανταφύλλου κατά την κεντρική εκδήλωση του Ευπαλίου

Η ομιλία του:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σε 2 βδομάδες έχουμε εκλογές και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με βάση την εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια πού πέρασαν .Αλλά όπως γίνεται συνήθως ,λίγο πριν τις εκλογές , αχός βαρύς σηκώνεται ,υποσχέσεις δίνονται, γίνεται εμπόριο ελπίδας ,και μια θολούρα προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια.

Ποιοι ευθύνονται για τη χειροτέρευση της ζωής μας?
Για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων
Για την τεράστια ακρίβεια, που ο μισθός ή η σύνταξη δε φτάνει ούτε ως το 15μερο
Για τη διάλυση κάθε οικογενειακού προϋπολογισμού, για τη ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαϊκών νοικοκυριών.
Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους ,γιατί όλοι τα βιώνουμε κάθε μέρα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο τα τελευταία 12 χρόνια έχουν πλήρως την ευθύνη . Τι θέλουμε να εκφραστεί στις εκλογές σε 2 βδομάδες?
Στα κόμματα που κυβέρνησαν τα 10-15 χρόνια να μειωθούν τα ποσοστά τους σε τέτοιο βαθμό που να τους κοπεί ο βήχας.
Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν, που είναι συνυπεύθυνα είναι ίδια?-ακριβώς ίδια δεν είναι, αλλιώς θα ήταν ένα κόμμα , αλλά βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση. Οι ράγες της πολιτικής τους είναι ίδιες, έτσι όπως καθορίζονται από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Μπορεί να τσακώνονται ποιος θα είναι ο μηχανοδηγός, αλλά με αλλαγή μηχανοδηγού δεν αλλάζει πορεία το τρένο . Απόδειξη για αυτό είναι ότι το μεν ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%. Από τους νόμους που δεν ψήφισαν στο σύνολό τους, στην κατ’ άρθρο συζήτηση ψήφισαν το 50% των άρθρων. Μπορεί να σφάζονται στις τηλεοράσεις, ότι δήθεν τους χωρίζει χάος, αλλά μόλις πριν 8 ημέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν κοινό ελληνικό σχέδιο για την πορεία της οικονομίας έως τα τέλη 2026.
Υποτίθεται ότι σφάζονται μεταξύ τους και την προηγούμενη εβδομάδα στο ευρωκοινοβούλιο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκης-Βελόπουλος ψήφισαν όλοι μαζί τους νέους φόρους που ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο για την υποτιθέμενη πράσινη ανάπτυξη. Οι νέοι αυτοί φόροι που θα λέγονται “ φόροι διοξειδίου του άνθρακα” περιλαμβάνουν :
Όποιος έχει στο σπίτι καυστήρα πετρελαίου θα πληρώνει “ φόρο διοξειδίου του άνθρακα” που θα καθορισθεί από κάθε κράτος μέλος
Κάθε αυτοκίνητο ανεξαρτήτως παλαιότητας θα αναγκαστεί να αλλάξει καταλύτη, που με σημερινές τιμές είναι 3000ευρώ ανά αυτοκίνητο.
Κάθε πώληση ή μεταβίβαση ακινήτου ή γονική παροχή θα απαγορεύεται αν δεν έχει αναβαθμιστεί ενεργειακά το κτίριο. Αυτό στα απλά ελληνικά σημαίνει ότι ένα σπίτι για να μεταβιβάσει ο γονιός στα παιδιά θα χρειάζεται να ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ή να πέσει στις δαγκάνες των τραπεζών και των οικονομικών φαντς.
Αγαπητοί συμπατριώτες ,
Κάθε κυβέρνηση που έρχεται είναι χειρότερη από τη προηγούμενη. Ψηφίζει αντιλαϊκούς νόμους και η επόμενη κυβέρνηση στηρίζεται πάνω σε αυτούς τους νόμους και συνεχίζει με νέους νόμους που κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Να σας δώσω μερικά παραδείγματα :
1.Πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας.
2015-2016: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε την πώληση των “κόκκινων” δανείων στα φαντς, σύμφωνα με τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις τις οποίες είχαν ψηφίσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
2017: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το ιδιώνυμο για όσους αντιστέκονται ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών
2020: Η κυβέρνηση της ΝΔ , με τον πτωχευτικό κώδικα, που έφερε ,ολοκλήρωσε το έγκλημα. Για όποιους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, προβλέπεται δέσμευση του συνόλου της περιουσίας τους και εκποίησή της, δίνοντας φυσικά την επιλογή στις τράπεζες να αποκτήσουν ότι κι αν θέλουν.
12 Φεβρουαρίου 2023: Με απόφαση του Αρείου Πάγου και με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ “λύνονται τα χέρια” των φάντς και των αρπακτικών για νέο γύρο μαζικών πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών.
2.Σιδηρόδρομοι
Το 2009 το ΠΑΣΟΚ έβαλε τον ΟΣΕ στο υπερταμείο ( εκεί μπαίνουν όλοι οι οργανισμοί του δημοσίου που είναι για ιδιωτικοποίηση) και αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ να σπάσει τον ΟΣΕ σε 3 διαφορετικές εταιρίες, η μία εταιρία να έχει την μεταφορά επιβατών, η δεύτερη εταιρία να έχει την μεταφορά εμπορευμάτων και η τρίτη την υπόλοιπη υλικοτεχνική υποδομή. Έρχεται μετά η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου και υλοποιεί τον νόμο του ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας 3 εταιρίες, την ΤΡΕΝΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και τον ΟΣΕ. Δεν προλαβαίνει να τις πουλησει γιατί έρχεται ο πρώτη φορά δήθεν αριστερά και υλοποιεί τον νόμο του Σαμαροβενιζέλου και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πουλάει την εταιρία ΤΡΕΝΟΣΕ σε μια ιταλική εταιρία έναντι 45 εκ. Ευρώ. Ο τζίρος της ΤΡΕΝΟΣΕ από τα επιβατικά εισιτήρια είναι κάθε χρόνο περίπου 220 εκ. Δεν φτάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει μπόνους 50 εκ, ευρώ τον χρόνο για μια πενταετία, δηλαδή πούλησε 45 εκ. Την επιβατική κίνηση και έδωσε 250 ε. σε βάθος πενταετίας στην ιταλική εταιρία με το πρόσχημα ότι η κεντρική σιδηροδρομική γραμμή της Ελλάδας Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι άγονη γραμμή. Ερχεται μετά η ΝΔ βρίσκει αυτήν την συμφωνία πολύ καλή και την κάνει ακόμα χειρότερη για τον ελληνικό λαό επεκτείνοντας για άλλα 10 χρόνια την επιχορήγηση των 50 εκ. Τον χρόνο στην ιταλική εταιρία. Ταυτόχρονα οι εταιρίες του πρώην ΟΣΕ απολύουν ή μεταφέρουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες 1700 εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να θεσμοθετηθεί ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η συνεχής 9ημερη βάρδια χωρίς ρεπό, το 9ωρο και σε κάθε σταθμό εκεί που ήταν υποχρεωτικό να δουλεύει ένας σταθμάρχης, ένας βοηθός σταθμάρχη και ένας κλειδούχος σε κάθε βάρδια, αντί για τρεις να δουλεύει μόνο ένας. Επίσης, με απόφαση της Κομισιόν επιτρέπει στα κράτη-μέλη να μην βελτιώσουν το επίπεδο ασφάλειας των σιδηροδρομικών γραμμών τους, αν αυτό έχει επίπτωση στα κέρδη τους. Να γιατί εμείς λέμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν ήταν ούτε ατύχημα, ούτε δυστύχημα. Ηταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Γιατί όταν πετάς έξω τους μισούς εργαζόμενους και δεν κάνεις σωστές υλικοτεχνικές υποδομές γιατί έχουν κόστος, αργά ή γρήγορα θα γινόταν αυτό που έγινε. Το έγκλημα στα Τέμπη δείχνει πολύ καθαρά την ευθύνη που κυβέρνησαν από το 2009 ως τώρα. Το σύνθημα που δόνησησε και δονεί όλη την Ελλάδα, που βγήκε όλη η νεολαία και όλος ο κόσμος στους δρόμους και στις πλατείες , ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ-ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, το ΚΚΕ απαντά ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
3. Ανεμογεννήτριες
Θυμάστε τα παραμύθια που μας έλεγαν από τη δεκαετία του 2000, ότι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταικά, επειδή έχουν μηδαμινό κόστος παραγωγής ρεύματος θα μειωθεί η κιλοβατώρα. Ήδη οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φτάσανε το 52% της εγχώριας παραγωγής και η τιμή του ρεύματος τραβάει την ανηφόρα. Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό γιατί όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν επιδοτούν τις εταιρίες που εγκαθιστούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος των λαϊκών νοικοκυριών. Κάθε κυβέρνηση που ερχόταν έκανε χειρότερους τους νόμους για τον ελληνικό λαό. Στην αρχή υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του δήμου. Επειδή υπήρχαν αρκετές αντιστάσεις, που είχαν να κάνουν κυρίως με περιβαλλοντικά ζητήματα, ψήφισαν νόμους που παρακάμπτουν τους δήμους και αποφασίζει η περιφέρεια. Μετά το άλλαξαν και αυτό και αποφασίζει μόνη της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Έτσι έρχονται φοβερά εγκλήματα, όπως αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το Λιδωρίκι όπου εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 25 χιλ. ευρώ ζήτησε και πήρε άδεια για να κάνει φωτοβολταικό πάρκο 3,5 χιλ. στρεμμάτων, από τις φυλακές Μαλανδρίνου ως τη λίμνη του Μόρνου. Και επειδή οι ιδιοκτήτες αρνούνται να δώσουν τα χωράφια τους και τα βοσκοτόπια τους, χρησιμοποιούν ένα καινούριο νόμο που για τις ΑΠΕ γίνεται αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ ιδιώτη.

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν πολύ καθαρά πώς ερχόταν η επόμενη κυβέρνηση, έβρισκε τα νομοθετήματα της προηγούμενης και συνέχιζε η ίδια επάνω σε αυτά τα νομοθετήματα να κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Γι αυτό και εμείς σας λέμε και είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους σε αυτές τις εκλογές να μειωθούν τα ποσοστά των κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία 10-15 χρόνια στη χώρα μας.Μαζί με αυτούς να μην πάρουν ψήφο τα λεγόμενα μικρότερα κόμματα, που πάντοτε δημιουργούντα πριν τις εκλογές για να εκτονωθεί σε αυτά η λαϊκή δυσφορία. Θυμηθείτε τον ρόλο που έπαιξαν το ΛΑΟΣ με τον Βελόπουλο βουλευτή και τη ΔΗΜΑΡ για να περάσει το δεύτερο μνημόνιο της κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλου. Θυμηθείτε τον ρόλο που έπαιξαν το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ για να περάσει το τρίτο μνημόνιο. Θυμηθείτε το Βαρουφάκη που έλεγε πόσο ωραίο είναι το 70% του μνημονίου.
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Όλοι αυτοί οι νόμοι που έχουν οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ,έγιναν με δυνατές κυβερνήσεις ευρείας πλειοψηφίας (είτε αυτοδύναμες, είτε συνεργασίας).Γι αυτό και εμείς πιστεύουμε ότι συμφέρον για το λαό θα είναι όχι μόνο να μειωθούν σημαντικά τα ποσοστά αλλά και να σχηματιστεί μια αδύναμη κυβέρνηση ,που θα σκέφτεται 2 και 3 φορές να περάσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Το δεύτερο που επιδιώκουμε σε αυτές τις εκλογές είναι να εκφραστεί μια πολύ σημαντική άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που αντιμάχεται το σύστημα με σταθερότητα και συνέπεια μέσα και έξω από τη βουλή, που λέει τα ίδια πράγματα και πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές, που στέκεται δίπλα στον κόσμο.
Εμείς σαν ΚΚΕ υποσχόμαστε ότι θα μας βρουν απέναντί τους μέσα και έξω από τη βουλή, όλοι αυτοί που στήνουνε χορό στο σβέρκο του λαού. Και ξέρει και ο λαός καλά, ανεξάρτητα με όποιες επι μέρους διαφωνίες με το κόμμα, ότι λέμε το εννοούμε. Αυτό φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις που σε ερωτήσεις ποιο θεωρείτε ποιο φερέγγυο κόμμα το 39% αναφέρει το ΚΚΕ. Είναι η πρώτη φορά που τόσο έντονα υπάρχει υποστήριξη του ψηφοδελτίου του κόμματος από πολίτες που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν το κόμμα προερχόμενοι από όλους τους χώρους της πολιτικής γεωγραφίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και τα άλλα κόμματα γι αυτό και ο πρωθυπουργός εδώ σε αυτήν την πλατεία βρέθηκε στην ανάγκη να διαπράξει πολιτική προβοκάτσια εναντίον του κόμματος, λέγοντας ότι το ΚΚΕ θα δείξει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ 25. Θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όποιος ψηφίζει ΚΚΕ, ψηφίζει για ισχυρή αντιπολίτευση και δεν θα στηρίξουμε ή θα ανεχτούμε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση με οποιοδήποτε πρόσημο φτιάξουν τα συνεταιράκια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκης-Βελόπουλος . Και λέμε συνεταιράκια γιατί πέρα από τα μνημόνια και τους νόμους στη Βουλή, τα βρίσκουν παντού . Στη ΓΣΕΕ μόλις πριν 5 μέρες ψήφισαν μαζί για το προεδρείο αποκλείοντας το ΠΑΜΕ, στη ΠΑΤΡΑ για να ξεφορτωθούν τον Πελετίδη, στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, στο ΒΑΡΝΑΒΑ.
Αλλά μη πάμε μακριά και εδώ στη περιοχή μας, τα στελέχη των κομμάτων αυτών χέρι- χέρι πάνε μαζί στις δημοτικές παρατάξεις και αλλάζουν παρατάξεις με μεγάλη ευκολία γιατί πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές.
Οι εμπρηστές που πυρπόλησαν το λαϊκό εισόδημα όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται τώρα σαν πυροσβέστες και δίνουν επιδόματα για τη βενζίνη, για το σούπερ μάρκετ. Έρχονται χωρίς να ντρέπονται καθόλου 15 ημέρες πριν τις εκλογές να λένε ότι θα αυξήσουν μισθούς και συντάξεις κατά 25% ως το 2027 (βέβαια, αναγράφεται στα ψιλά γράμματα, ότι όλα αυτά θα ισχύσουν αν πάει καλά η δημοσιονομική πολιτική, το διεθνές ευρωπαϊκό περιβάλλον κλπ). Αυτοί που απέρριψαν, χωρίς να γίνει καν συζήτηση στη βουλή στις 28 Μάρτη την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ να μηδενισθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, έτσι ώστε να μειωθούν οι τιμές στα τρόφιμα κατά 13%. Είναι αυτοί που απέρριψαν τη τροπολογία του ΚΚΕ να δοθεί ξανά στους συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη. Υπόσχονται στους συνταξιούχους ένα μήνα μετά την απόρριψη της πρότασης του ΚΚΕ βοήθημα με εισοδηματικά κριτήρια για κάποιους συνταξιούχους που το βαφτίζουν 13η σύνταξη.

Αυτό που θα κρίνει τη θέση του εργαζόμενου λαού, την επόμενη μέρα σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, δεν θα είναι αν αυτή θα συγκροτηθεί αυτοδύναμη ή συμμαχική, με κορμό τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, με όποια άλλα δεκανίκια και καλοθελητές.
Αυτό που θα κρίνει τη θέση και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού είναι αν θα υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ, το κόμμα που θα πρωτοστατήσει και που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αναπτυχθεί ένα ισχυρό και ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα, που θα βάζει εμπόδια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.
Εργατικό – λαϊκό κίνημα με ισχυρό ΚΚΕ, που μπορούν να αποτελέσουν το πραγματικό αντίπαλο δέος σε όλα όσα έχουν προσχεδιαστεί, προαποφασιστεί και θα έρθουν, ανεξάρτητα απ’ τη σύνθεση των κυβερνήσεων, με τη μορφή χιονοστιβάδας, αμέσως μετά τις εκλογές.
Να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία ποιον θα έχει στο πλάι του.
Όταν με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα έρθει η νέα έφοδος των «κορακιών» των funds, των τραπεζών, στις υπερχρεωμένες κατοικίες.
Όταν θα έρθει νέα επίθεση φοροληστείας στους εργαζόμενους, οι νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της Ενέργειας και του νερού, στα εισιτήρια.
Τα νέα «πράσινα» χαράτσια για τη λαϊκή κατοικία και τα λαϊκά νοικοκυριά, που τα αποφάσισαν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, την προηγούμενη βδομάδα στην ΕΕ, στο όνομα της «προστασίας» απ’ την κλιματική αλλαγή και για την «πράσινη ανάπτυξη». Το γεγονός ότι ο λαϊκός άνθρωπος δεν θα μπορεί να μεταβιβάσει στα παιδιά του το σπίτι του, ούτε να το πουλήσει, αν δεν είναι κατασκευασμένο ή μετασκευασμένο, με πανάκριβο φυσικά κόστος, με βάση τις βιοκλιματικές αλλαγές της ΕΕ. Άλλο ένα πρόσχημα για τη λεηλασία της κατοικίας του λαού.
Ποιον θα έχει ο λαός στο πλάι του όταν θα τον σέρνουν, τον ίδιο και τα παιδιά του, στην κυριολεξία ασύδοτοι οι εργοδότες, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, με μεροκάματα της πείνας, στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στον Τουρισμό κ.α., με εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης, με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα.
Ποιον θα έχει στο πλάι του όταν το παιδί του, ο κάθε νέος, ο σπουδαστής, ο μαθητής, ο εργαζόμενος και συνταξιούχος θα σηκώνουν κεφάλι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και θα αντιμετωπίζουν την κρατική βία και καταστολή.
Αυτά και άλλα, όπως το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης ή πιο ανοιχτής εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη μεριά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ουκρανία. Τα συνεχιζόμενα παζάρια ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης για τη συνδιαχείριση και τη μοιρασιά στο Αιγαίο, που θα ρίξουν τη σκιά τους πολύ βαριά το επόμενο διάστημα, είναι κριτήρια ψήφου αλλά και συνολικότερης στάσης κάθε εργαζόμενου νέου, κάθε ανθρώπου που δεν θέλει να κλείνει τα μάτια μπροστά σ’ αυτήν την αμείλικτη πραγματικότητα.
Η στήριξη και η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ δεν είναι μόνο ψήφος για την άμυνα και την αντίσταση. Είναι ψήφος αλλαγής πορείας, για άλλη προοπτική, για άλλη εξουσία. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται και η απάντηση στο σύνθημα και στο δίλημμα που ανέδειξαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Η απάντηση, που είναι κατηγορηματική, «οι ζωές μας», και αφορά το σύνολο των αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε μια πορεία αγώνα, πάλης, πραγματικής ρήξης με την εξουσία του κεφαλαίου, με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτόν τον δρόμο πάλης πρεσβεύει σήμερα μόνο το ΚΚΕ και γι’ αυτό με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει η ελπίδα, η εμπιστοσύνη του λαού στη δύναμή του.
Να δυναμώσει η διεκδίκηση γι’ αυτό που υπάρχουν σήμερα οι αντικειμενικές δυνατότητες, να ζήσει ο λαός καλύτερα, με βάση τα επιστημονικά επιτεύγματα, που τα ελέγχει και τα καρπώνεται η καπιταλιστική ιδιοκτησία.
Να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η πρωτοπόρα δράση για να παίξει το κίνημα καθοριστικό ρόλο στην πάλη για τη ρήξη και την ανατροπή του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης.
Για να γίνει ο λαός πραγματικός πρωταγωνιστής, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, θα έχει στα χέρια του την πραγματική εξουσία.
Σε αυτόν τον δρόμο πάλης πρωταγωνιστεί σήμερα το ΚΚΕ και σε μια τέτοια εργατική εξουσία, το ΚΚΕ είναι αποφασισμένο να αναλάβει και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακυβέρνηση που θα έχει σκοπό και στόχο την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Επομένως η πολιτική, το Πρόγραμμα του ΚΚΕ ούτε συγκλίνει ούτε συμπίπτει σε τίποτα και πουθενά με τις πολιτικές των άλλων κομμάτων, που διαχειρίζονται την αστική εξουσία, γιατί με τις πολιτικές τους δεν συμπίπτουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού.

Ο λαός όλης της χώρας θα έχει την ευκαιρία να δώσει ηχηρή απάντηση σε όσα τον ταλαιπωρούν και τον βασανίζουν. Σας καλούμε, φίλοι και σύντροφοι, να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις μέχρι τελευταία στιγμή, να φτάσει παντού το κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Γιατί μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι το αισιόδοξο, το ανατρεπτικό νέο που μπορεί να αναδείξει η λαϊκή ψήφος στις 21 Μαΐου. Θα δώσει τη σκυτάλη στους ακόμα πιο μεγάλους αγώνες που πρέπει να ακολουθήσουν. Για να τους δυσκολέψουμε, να τους στριμώξουμε, να πετύχουμε νίκες… Να ανοίξουμε τον δρόμο για το αύριο που θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε. Σε μια διαφορετική, δίκαιη κοινωνία με μια άλλη εργατική – λαϊκή εξουσία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μόνοι τους και όλοι μας.
δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, όλα τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα αυτό λένε: πως στις 21 Μαΐου, ο λαός μας μπορεί να κάνει την έκπληξη, φέρνοντας το ΚΚΕ πολύ πιο ψηλά!
Ο λαός μας μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα, μπορεί να αχρηστεύσει τις παγίδες που του στήνουν, μπορεί να φτάσει στην κάλπη με κριτήριο τις δικές του ανάγκες.
Δεν χωράει άλλη αναβολή. Αυτό πρέπει να γίνει! Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ, αυτό που τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να κρυφτεί ή να μη φαινόταν σε ορισμένους καθαρά, σήμερα προβάλλει μπροστά σε όλους ολοκάθαρα…
Αυτή τη φορά , μετά τις εκλογές να μετρηθούν αυτοί και να βγουν λιγότεροι. Να μετρηθούμε εμείς και να βγούμε περισσότεροι. Γιατί είναι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ .
ΚΚΕ δυνατό παντού ! Γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…