Home Δήμος Δελφών Ετοιμάζεται να κινηθεί κατά του πραγματογνώμονα
Δήμος Δελφών - 28 Νοεμβρίου, 2016

Ετοιμάζεται να κινηθεί κατά του πραγματογνώμονα

 Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών θα ζητήσει η αντιδήμαρχος Ιτέας κ. Λιάνα Τσακίρη για να καταθέσει μήνυση κατά του πραγματογνώμονα που χειρίστηκε το θέμα της πλατείας Θεάτρου, καθώς η έκθεσή του στάθηκε αφορμή να καταγράψουν μια στρατηγική ήττα στην πολυετή δικαστική τους διεκδίκηση με ιδιώτη ενώ δήμος και περίοικοι απειλούνται με 3 εκ ευρώ αποζημιώσεις στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη.

Η κ. Πιλάλα στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα ζητήσει τον ορισμό δικηγόρου, ενώ καταθέτει στην εισήγησή της και την επιστολή του δικηγόρου κ. Δελμούζου στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
 
Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού εγγράφου σας και έπειτα από συναντήσεις μας, σας γνωρίζω τα εξής : 
 Από την έρευνα του φακέλου και ιδίως από το κείμενο της πραγματογνωμοσύνης, σε συνδυασμό με τα λοιπά αποδεικτικά μέσα που αυτή αναφέρει ότι έλαβε υπόψη της, προκύπτουν ασάφειες και αναλήθειες, σε βαθμό που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί το ποινικό αδίκημα της ψευδορκίας πραγματογνώμονα του άρθρου 226 του Ποινικού Κώδικα.
  Κρίσιμο στοιχείο είναι ο άμεσος δόλος και η πρόθεση του πραγματογνώμονα, που πρέπει να προκύψει αδιαμφισβήτητα, καθώς δεν τιμωρείται η πράξη από αμέλεια ή ενδεχόμενο δόλο, στοιχείο που κατά την κρίση μου είναι πολύ δύσκολο να προκύψει στην διαδικασία στο ακροατήριο.
 Ακόμη ελέγχεται η προθεσμία που έχουμε προκειμένου να υποβάλουμε σχετική μήνυση, θεωρώ όμως ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.
     Τέλος, αν αποφασισθεί να προχωρήσουμε στην κατάθεση μήνυσης,  επειδή η σχετική μήνυση θα είναι εναντίον του πραγματογνώμονα, επειδή είπε εν γνώσει του ενόρκως ψέματα και απέκρυψε την αλήθεια με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που συνέταξε, θεωρώ ότι η μήνυση θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, με εξουσιοδότηση σε συγκεκριμένο άτομο να υπογράψει την κατάθεσή της και ορθότερο θα ήταν να συνυπογράφεται και από μέρος των ομοδίκων-περιοίκων.    
 Τέλος θα πρέπει να αναφέρονται οι μάρτυρες που θα χρησιμοποιήσουμε (ιδίως πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολεοδομίας κλπ). 
                                                      
Στη διάθεσή σας
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος 
του Δήμου Δελφών
Ευστάθιος Ζαχ. Δελμούζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…