Home Εικόνες Αρχικής Ερωτήσεις για τη Φωκίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταθέτει ο Βουλευτής Ι.Μπούγας

Ερωτήσεις για τη Φωκίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταθέτει ο Βουλευτής Ι.Μπούγας

Κατάθεση ερωτήσεων για τη Φωκίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Στο πλαίσιο των διαρκών προσπαθειών του Βουλευτή Φωκίδας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ, κ. Ιωάννη Μπούγα για την ανάδειξη και προβολή των κρισιμότερων προβλημάτων της Φωκίδας στο υψηλότερο, όχι μόνο εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, ο επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών της ΝΔ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατόπιν συνεργασίας του με τον Βουλευτή Φωκίδας, υπέβαλε τις υπ’ αριθ. πρωτ. Ε-002725/2022 και Ε-002726/2022 ερωτήσεις, με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ). Συγκεκριμένα:

Α) Αναφορικά με την προστασία και την αναβίωση του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας, ιδίως κατόπιν της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή, ζητάται να γίνει γνωστό ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την προστασία του ελαιώνα ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την αποκατάσταση του καταστραφέντος τμήματος και την άμβλυνση των συνεπειών λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών, αλλά και για την αποτροπή της απερήμωσής του.

Β) Δεδομένου ότι η Φωκίδα αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση Περιφερειακής Ενότητας που υφίσταται ασφυκτικά, σε ολόκληρη σχεδόν την έκτασή της, αυστηρότατους περιορισμούς για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ζητάται να εξετασθεί η θέσπιση αντισταθμιστικών οφελών υπέρ των κατοίκων, των οποίων πλήττεται ο πυρήνας της κυριότητάς τους, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που υφίσταται εδώ και δεκαετίες δυσμενέστατες συνέπειες.

Μέσω των ανωτέρω ερωτήσεων – μέσων ελέγχου, που προσδίδουν διεθνή διάσταση στα σημαντικότατα ζητήματα του τόπου, τίθενται για πρώτη φορά επισήμως τα εν λόγω προβλήματα ενώπιον της ΕΕ και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της επεξεργασίας και απάντησής τους από τους αρμόδιους Επιτρόπους της Ένωσης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…