Home Εικόνες Αρχικής ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/11, ώρα 6:00μ.μ στην πλατεία Λαού

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ!

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας απευθύνεται σε όλο το λαό  του Νομού μας, καλούμε όλους και όλες σε μαζικό – διεκδικητικό συλλαλητήριο και πορεία.

48 χρόνια μετά την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ τα  αιτήματα: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ, εξακολουθούν  να είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Η δικτατορία των συνταγματαρχών δεν υπάρχει πια, υπάρχει όμως η δικτατορία των μονοπωλίων, που για τα υπερκέρδη τους ο Λαός συνεχίζει να πληρώνει τα σπασμένα των οικονομικών κρίσεων που παράγονται από την υπερσυγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια, τα οποία δεν επανεπενδύονται διότι δεν θα έχουν άλλο κέρδος, αλλά και οι περίοδοι της ανάκαμψης που είναι μικρές και βοηθούν μονάχα τους κατόχους των μέσων παραγωγής, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους, τους βιομηχάνους.

Οι εργαζόμενοι στη Φωκίδα και σε όλη τη χώρα πληρώσαμε και πληρώνουμε ακριβά, δεχόμαστε συνεχείς επιθέσεις από τα αφεντικά και την κυβέρνηση.

Για «επιβράβευση» για όλα αυτά, κυβέρνηση και «αφεντικά», δεν υπογράφουν ΣΣΕ, δεν παίρνουν μέτρα Υ.Α.Ε., κατάργησαν στην πράξη τις επιθεωρήσεις εργασίας, απολύουν εργαζομένους συνδικαλιστές, κόβουν μισθούς, κλείνουν παραγωγικές μονάδες, ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους στα «μέτρα» τους, κλείνουν την μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα στην ΕΛΛΑΔΑ την ΛΑΡΚΟ, και έχουν το θράσος να μας λένε να βάλουμε πλάτη.

Η κατάσταση είναι στη Φωκίδα είναι άσχημη και με την πάλη μας πρέπει και μπορούμε να την αντιπαλέψουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαξίωση του Νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας, πρέπει να εξαφανιστούν τα άθλια κοντέινερ από τα σχολεία (που μάλιστα θέλουν να στοιβάζουν σε αυτά παιδιά ΑΜΕΑ) και να γίνουν μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών. Η οξυμένη κατάσταση με τον κορονοϊό απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση και η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει ακόμα με τη λεγόμενη ατομική ευθύνη, χωρίς να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, χωρίς ΜΕΘ, με τους νεκρούς να αυξάνονται.

 

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

  • Να σταματήσει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και να δοθεί άμεση λύση με νόμο που θα εξασφαλίζεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της η λειτουργία της προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις Συνδικαλιστών που απολύονται πατώντας στο αντεργατικό έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη).
  • Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό.
  • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας
  • Αύξηση σε μισθούς και συντάξεις
  • Να υπάρχουν τεστ κορονοϊού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγούσε εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Κατάργηση εντατικοποίησης της εργασίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι
  • Πραγματική στήριξη και αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων σε υποδομές και εκπαιδευτικούς

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 48η ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…