Home Κοινωνικοί φορείς Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Διαμαρτυρία αύριο Τετάρτη έξω από την κεντρική πύλη
Κοινωνικοί φορείς - 2 Νοεμβρίου, 2020

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Διαμαρτυρία αύριο Τετάρτη έξω από την κεντρική πύλη

1 Νοεμβρίου 2020

 

<< Η κυβέρνηση έμεινε στα υποκριτικά <<χειροκροτήματα>> και στους ανέξοδους <<επαίνους>> και δεν προχώρησε , ως όφειλε , στην ενίσχυση της Δημόσιας – Κρατικής Υγείας με το αναγκαίο προσωπικό και τον επαρκή – σύγχρονο εξοπλισμό>>

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία αλλά και οργή του για την κατάσταση του Νοσοκομείου της Άμφισσας μετά και την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στο προσωπικό του ιδρύματος. 

Η λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς αναισθησιολόγους (έστω και για λίγες μέρες) με ότι αυτό συνεπάγεται για τα περιστατικά που καθιστούν άκρως αναγκαία-καθοριστική αυτή την ειδικότητα,  φέρνουν στην επιφάνεια τη διαχρονική γύμνια των δημόσιων δομών Υγείας και συγκεκριμένα την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο της Άμφισσας. Ένα νοσοκομείο που υποτίθεται καλύπτει έναν ολόκληρο νομό. Οι καταγγελίες του προσωπικού που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες είναι άκρως αποκαλυπτικές για την επικινδυνότητα της κατάστασης πάρα τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις τόσο του Εργατικού Κέντρου όσο και άλλων μαζικών φορέων κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας.  Οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν στις δημόσιες δομές υγείας σε όλη την χώρα, όπως και εδώ στην Φωκίδα δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ήδη μειωμένες  σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια οργανικές θέσεις υγειονομικού προσωπικού. Απόδειξη, το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία είναι όλο και λιγότερες όπως αποτυπώνεται και στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Παρόλο που η κυβέρνηση είχε όλο το χρονικό περιθώριο να κάνει μαζικές προσλήψεις και παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την σφοδρότητα του 2ου  κύματος της πανδημίας, δεν τις έκανε, γιατί βλέπει την υγεία σαν εμπόρευμα (και πάντα το <<κόστος>>), παρόλο που ο ταλαίπωρος λαός φορολογείται και πληρώνει υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για να έχει υποτίθεται τη στοιχειώδη προστασία της υγείας του.

Παράλληλα όμως γέμισε τις τσέπες των μεγαλοκλινικαρχών, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοβιομηχάνων με παραδάκι. Το ίδιο κάνει και τώρα  εν μέσω 2ου κύματος πανδημίας όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, το οποίο όπως και στην αρχή της πανδημίας θα πριμοδοτήσει ως επί το πλείστον τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, <<θάβοντας>> για άλλη μια φορά την <<Εστίαση>>, τους μικρούς και τους μικρομεσαίους!! 

    Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει προκλητικά να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και τη «βολική» σύγκριση με τα άλλα κράτη, (που αντιμετωπίζουν δυστυχώς) τα ίδια αδιέξοδα) προτάσσοντας τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών κι όχι την προστασία της δημόσιας υγείας. 

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του βουλευτή του Νομού όσο και του διοικητή του Νοσοκομείου της Άμφισσας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών με θέμα την κατάσταση των δημόσιων δομών της Υγείας του Νομού μας. Αντί να απολογηθούν για τις τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου και να πουν τι θα κάνει η κυβέρνηση για να στελεχωθεί επαρκώς από χθές κιόλας το Νοσοκομείο της Άμφισσας, παρέπεμψαν στο αόριστο μέλλον ορισμένες προσλήψεις, σαν να μην συμβαίνει τίποτε αυτή την περίοδο, σαν να μην θερίζει ο κορονοϊός (ακόμα δυστυχώς και τους Υγειονομικούς) σαν να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 

Βρήκαν όμως την ευκαιρία και το βήμα για να ευχαριστήσουν για τις <<δωρεές>> τους προς το Νοσοκομείο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους (που λυμαίνονται ανεξέλεγκτα το δημόσιο πλούτο της περιοχής), αυτούς  που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τους δώσει νέα προκλητικά προνόμια σε βάρος των εργαζομένων, όπως η κατάργηση του 8ωρου, η εργασία την Κυριακή, ενώ  επιχειρεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στην εργατική – λαϊκή κινητοποίηση που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και θυσίες.

Μία κυβέρνηση που έμεινε στα υποκριτικά <<χειροκροτήματα>> και στους ανέξοδους <<επαίνους>> και δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην ενίσχυση της Δημόσιας – Κρατικής Υγείας με το αναγκαίο προσωπικό και τον επαρκή- σύγχρονο εξοπλισμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. 

  • Να επιταχθούν οι αναγκαίες και εξειδικευμένες μονάδες υγείας.

  • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

  • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.

  • Να καλυφθούν όλοι οι άνεργοι με επίδομα ανεργίας.

  • Τεστ κορονοιού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγεί εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους.

  • Να μην εντατικοποιηθεί- επιδεινωθεί  η εργασία λόγω της τηλεργασίας.

  • Να προστατεύθουν οι μαθητές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

  •  Να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες και επικουρικό προσωπικό.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εκπροσώπους των σωματείων και των μαζικών φορέων να δώσουν παρόν στην κινητοποίηση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας έξω από την πύλη του Νοσοκομείου της  Άμφισσας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 11πμ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…