Home Δήμος Δελφών Επιτέλους! Ολοκληρωμένη παρέμβαση για το Διυλιστήριο: Εγκρίθηκε έργο 1,5 εκ ευρώ
Δήμος Δελφών - 9 Νοεμβρίου, 2018

Επιτέλους! Ολοκληρωμένη παρέμβαση για το Διυλιστήριο: Εγκρίθηκε έργο 1,5 εκ ευρώ

 Επιτέλους! Ολοκληρωμένη παρέμβαση για το Διυλιστήριο

Εγκρίθηκε έργο 1,5 εκ ευρώ

-Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επίκειται εντός των ημερών η επίσημη απόφαση ένταξης του έργου, που αφορά την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών και περιλαμβάνει τη ριζική αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών του.

-Πρόκειται για ένα έργο που φιγουράριζε σε όλα τα προεκλογικά φυλλάδια από το 1990. –Από το 1983 δεν έχει αναβαθμιστεί το Διυλιστήριο.

 

Ένα από τα πλέον αναγκαία έργα για το δήμο Δελφών και τους δημότες του παίρνει το «πράσινο φως» για δημοπράτηση, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός των ημερών θα εκδοθεί η εγκριτική απόφαση για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 1.508.867,94 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Στην ουσία του το έργο δεν αφορά απλώς την εγκατάσταση ενός συστήματος ελέγχου διαρροών, αλλά τη ριζική και βάθρων αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου και αφορά το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων.

Το Διυλιστήριο πολλά χρόνια πριν χρειαζότν μια μεγάλη και εκτεταμένη αναβάθμιση, εξ ου και το συγκεκριμένο έργο φιγουράριζε στα προεκλογικά φυλλάδια από το 1990. Μέχρι σήμερα όμως δεν ευτύχησε να υλοποιηθεί, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμοι οι αναγκαίοι πόροι, ενώ οι διαχειριστές του Διυλιστηρίου, είτε ήταν σύνδεσμος ύδρευσης, είτε δήμος, περιορίζονταν σε «μπαλώματα» με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να το «μαζέψουν» αποτελεσματικά. Το συγκεκριμένο έργο συνεπάγεται αναβαθμισμένες υπηρεσίες και οικονομίες κλίμακας. Υπενθυμίζουμε δε, ότι σήμερα ο δήμος Δελφών δεν είναι σε θέση να μετρήσει τις παρεχόμενες ποσότητες νερού που λαμβάνει από την ΕΥΔΑΠ και πληρώνει το αντίτιμο στα «τυφλά», καθώς η όποια διαφορά προκύπτει από τον προμηθευτή ως τον καταναλωτή, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν οφείλεται σε διαρροές ή όχι.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την:

A. Την αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων ήτοι των Γεωτρήσεων, Προωθητικών

συγκροτημάτων που διαθέτουν Δεξαμενές ύδρευσης καθώς οι Δεξαμενές ύδρευσης

κύριων εισόδων νερού των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών και συγκεκριμένα της Δ.Ε. Αμφίσσης, Δ.Ε. Γαλαξειδίου, Δ.Ε. Γραβιάς, Δ.Ε. Δελφών, Δ.Ε. Δεσφίνας, Δ.Ε. Ιτέας, και Δ.Ε. Παρνασού, την ανάπτυξη δικτύου τηλεμετρίας ώστε να εφαρμοσθεί ο Έλεγχος Διαρροών, ο Τηλεέλεγχος-Τηλεχειρισμός και η αυτοματοποίησή τους και την εγκατάσταση οργάνων μέτρησης παροχής και στάθμης στις εξόδους των δευτερευουσών Δεξαμενών των Δημοτικών Διαμερισμάτων όπου σε συνδυασμό με τα μετρητικά όργανα των ΤΣ θα καταγράφεται το σύνολο του παραγόμενου και διατιθέμενου νερού στην κατανάλωση. Μετά την ολοκλήρωση έχει ολοκληρωθεί ο αυτοματισμός και η τηλεπαρακολούθηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου. Σε αυτή την κατηγορία εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται συνολικά (55) εγκαταστάσεις Τοπικών Σταθμών Ελέγχου η οποία κωδικοποιείται με τον χαρακτηρισμό ΤΣ (Τοπικοί Σταθμοί) ΤΣΕ (Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου), ΤΣΔ (Τοπικοί Σταθμοί Δεξαμενών) και ΑΣ (Αντιλοστασίων), ΤΣΕΡΠ (Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου και Ρύθμισης Πίεσης) που είναι 5 σταθμοί, 10 σταθμοί ΤΣΕΠ (Σταθμοί Ελέγχου Πίεσης).

B. Την εγκατάσταση νέων πινάκων αυτοματισμού, οργάνων και συστημάτων

αυτοματισμών (εντός των ΤΣ) για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των αντλητικών συγκροτημάτων, την παρακολούθηση και μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εγκατάστασης μετρητών/αναλυτών ενέργειας και εξειδικευμένων λογισμικών διαχείρισης ενέργειας στο σύνολο των ενεργοβόρων εγκαταστάσεων.

C. Την εγκατάσταση νέων οργάνων μέτρησης και ρύθμισης της υδραυλικής λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης (και της μέτρησης του ισοζυγίου νερού στα στάδια μεταφοράς του (παραγόμενου – διακινούμενου – καταναλισκόμενου) κυρίως μέσω της εγκατάστασης οργάνων μέτρησης παροχής και στάθμης δεξαμενών και πίεσης

αγωγών.

D. Την εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου και ρύθμισης πίεσης (ΤΣΕΡΠ) σε

εισόδους Ζωνών Ύδρευσης όπου σε συνδυασμό με τα μετρητικά όργανα των ΤΣ θα

καταγράφεται το σύνολο του παραγόμενου και διατιθέμενου νερού στην κατανάλωση

καθώς και θα ρυθμίζεται η πίεση κατάντι του σταθμού με βάση της επιθυμητής πίεσης σε σχέση με την επικρατούσα πίεσης εντός του εσωτερικού δικτύου διανομής νερού.

E. Την εγκατάσταση ενός Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ) που στοχεύει στη

συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τις τοπικές εγκαταστάσεις και στη συνολική

επεξεργασία τους με σκοπό την άμεση και σφαιρική παρουσίαση των ισοζυγίων νερού, την διαχείριση του συστήματος υπό καθεστώς λειψυδρίας, την ανάλυση δεδομένων για διαχείριση των αποθεμάτων, τη χάραξη στρατηγικής, την πρόγνωση της ζήτησης, την υποστήριξη αποφάσεων και κανόνων λειτουργίας των υδατικών πόρων. Επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου και Προγραμματισμού (Σ.Ε.Π.), με βιομηχανικό υπολογιστή τύπου laptop.

6. Στοιχεία χωροθέτησης της Πράξης

Σκοπός της παρούσας τεχνικής μελέτης είναι ο προσδιορισμός των τεχνικών απαιτήσεων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών και συγκεκριμένα της Δ.Ε. Αμφίσσης, Δ.Ε. Γαλαξειδίου, Δ.Ε. Γραβιάς, Δ.Ε. Δελφών, Δ.Ε. Δεσφίνας, Δ.Ε. Ιτέας, , και Δ.Ε. Παρνασού, για την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων ποσοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων τα οποία είναι και ο τελικός διαχειριστικός στόχος της Υπηρεσίας στα πλαίσια της

πλήρους εφαρμογής των νέων τεχνολογιών.

Το συνολικό έργο θα καλύπτει το σύνολο των κάτωθι περιοχών:

o Δημοτική Ενότητα Αμφίσσης

o Δημοτική Κοινότητα Αμφίσσης

o Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας

o Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου

o Τοπική Κοινότητα Σερνικακίου

o Δημοτική Ενότητα Γαλαξειδίου

o Τοπική Κοινότητα Αγίων Πάντων

o Τοπική Κοινότητα Βουνιχώρας

o Τοπική Κοινότητα Γαλαξειδίου

o Τοπική Κοινότητα Πεντεορίων

o Δημοτική Ενότητα Γραβιάς

o Τοπική Κοινότητα Γραβιάς

o Δημοτική Ενότητα Δελφών

o Δημοτική Κοινότητα Δελφών

o Τοπική Κοινότητα Χρισσού

o Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας

o Δημοτική Κοινότητα Δεσφίνης

o Δημοτική Ενότητα Ιτέας

o Δημοτική Κοινότητα Ιτέας

o Τοπική Κοινότητα Κίρρας

o Τοπική Κοινότητα Τριταίας

o Δημοτική Ενότητα Παρνασσού

o Τοπική Κοινότητα Λιλαίας

o Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου

Διάρκεια σε μήνες 15

 

Από την Έντυπη Έκδοση της εφημερίδας Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…