Home Uncategorized Επιμένουν στο αιτημά τους οι μεταλλωρύχοι για μείωση ορίου συνταξιοδότησης

Επιμένουν στο αιτημά τους οι μεταλλωρύχοι για μείωση ορίου συνταξιοδότησης

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν ότι ήδη συναντήθηκαν με ο  Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κο Αγραπήδα στον οποίο έθεσαν ξανά τυο ζήτημα της  μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μεταλλωρύχους εξέδωσε σήμερα η Ένωση Εργαζομένων στην Ευρωπαικόι Βωξίτες – IMERYS A.E. 

Η ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Μετά το θλιβερό ατύχημα στην στοά 617, στην Βάργιανη, που άφησε πίσω του έναν νεκρό, τον συνάδελφό μας μεταλλειολόγο Κωνσταντίνο Αργύρη, υπήρξε ένα κύμα συμπαράστασης και έντονου ενδιαφέροντος για τις συνθήκες εργασίας και την ακραία επικινδυνότητα του επαγγέλματος του μεταλλωρύχου.

Το Σωματείο μας, ευρισκόμενο από την πρώτη στιγμή σε επαφή και συντονισμό με την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, ανέπτυξε πρωτοβουλίες, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, για να αναδείξει την εγγενή επικινδυνότητα της εργασίας μας, αλλά και την ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών ελέγχου και εποπτείας (ΕΜΝΕ) των μεταλλείων και των μεταλλευτικών επιχειρήσεων. Συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της εργοδότριας εταιρείας, θέτωντας επιτακτικά τα άμεσα αιτήματά μας, και απευθυνθήκαμε σε τοπικούς φορείς με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα και διάδοση στην κοινή γνώμη των αιτημάτων μας. 

Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαμε σε κοινή αντιπροσωπεία με την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων και συναντηθήκαμε την 21η Οκτωβρίου 2022 με το  Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κο Αγραπήδα. Στην συνάντηση αυτή ο Προέδρος του Σωματείου μας έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μεταλλωρύχους, επιχειρηματολογώντας για την βασιμότητα, το δίκαιο και το επίκαιρο του αιτήματός μας.

Έχουμε ζητήσει ως Σωματείο και αναμένουμε στο άμεσο μέλλον να οριστεί  συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου μας, αφενός με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κο Χατζιδάκη για το θέμα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αφετέρου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Σκρέκα για το θέμα της στελέχωσης της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος (ΕΜΝΕ) που σήμερα υπολειτουργεί, λόγω ανεπάρκειας προσωπικού. 

Συνάδελφοι, 

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να θέσουμε επί τάπητος και με αποφασιστικό τρόπο, σε κάθε δυνατό επίπεδο, όλα τα προβλήματά μας, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίησή τους.  

                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

              Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

  Νικόλαος Χλεμπογιάννης                                                         Ιωάννης Ποντίκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…