Home Κοινωνικοί φορείς Επιμένει στην πενθήμερη εργασία
Κοινωνικοί φορείς - 21 Δεκεμβρίου, 2020

Επιμένει στην πενθήμερη εργασία

  Επιμένει στη διεκδίκηση της πενθήμερης εργασίας, κόντρα στις επιθυμίες της διοίκησης, το Εργοταξιακό σωματείο εργαζομένων στην Imerys και καλεί τους εργαζόμενους να μην δεχτούν να υπογράψουν οτιδήποτε πριν να έρθουν σε επαφή  μαζί τους . 

Όπως αναφέρει το Σωματείο  στην ανακοίνωση του διαφωνούν και με τις δύο προτάσεις που τους έθεσε η διοίκηση της εταιρίας και που ουσιαστικά σημαίνουν καταστρατήγηση του πενθημέρου.Επιπλέον, η διοίκηση του Εργοταξιακού αποκαλύπτει ότι στις προθέσεις της εταιρίας είναι 20 έως 30 εθελούσιες με τις οποίες διαφωνεί  ενώ καταθέτει δημόσια τα αιτήματα πάλης για το επόμενο διάστημα
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:
 
Συνάδελφοι,
Από την πρώτη ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων μας βασική μας προτεραιότητα αποτέλεσε η επάνοδος μας στο καθεστώς της πενθημέρου εργασιακής απασχόλησης (Δευτέρα-Παρασκευή). Στις συνομιλίες μας με την Διοίκηση της εταιρείας τονίσαμε ότι η επιβάρυνση των εργαζομένων με περισσότερες ημέρες και ώρες εργασίες δεν ισοδυναμεί με αυξημένη παραγωγή. Άλλωστε ο ίδιος αριθμός εργαζομένων,με τον ίδιο μηχανολογικό εξοπλισμό και με πενθήμερη εργασία είχε οδηγήσει πριν δύο (2) έτη σε παραγωγή άνω του ενός εκατομμυρίου (1) τόνου. Η μειωμένη παραγωγή δεν συνδέεται με το καθεστώς απασχολήσεως των εργαζομένων αλλά προφανώς σε πλημμελείς σχεδιασμούς, εσφαλμένες αποφάσεις και ερευνητικά κενά της Διοίκησης. Η προβληματική κατάσταση που μας παρουσιάζει η εταιρεία μέσω σχεδιαγραμμάτων,όπως π.χ. έλλειψη κοιτασμάτων,δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα αφού επιλέγουν να προβάλλουν κάποια στοιχεία ενώ συγχρόνως παραλείπουν άλλα εξίσου ουσιώδη.
Κατά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 15.12.2020 θέσαμε και πάλι το θέμα της 5νθήμερης απασχόλησης.Η Διοίκηση επέμενε στο καθεστώς των τριών επιπλέον βαρδιών.Θέσαμε υπόψιν της ότι με την χορήγηση ρεπό εντός της εβδομάδος χάνονται πολλές περισσότερες βάρδιες από ότι πραγματοποιούνται με την εξαήμερη λειτουργία. Όμως για πολλοστή φορά δεν ανευρεύθη σημείο σύγκλισης.Εκ μέρους της Διοίκησης ετέθησαν δύο προτάσεις,με την απειλή ότι σε περίπτωση μη αποδοχής  μίας εκ των δύο θα εξακολουθήσει η εξαήμερη απασχόληση,και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
1.-Συνεχίζεται η εξαήμερη εναλλασσόμενη-κυλιόμενη απασχόληση αφαιρουμένης της απογευματινής βάρδιας του Σαββάτου
2.-Απασχόληση Σάββατο πρωί ως έκτη ημέρα εργασίας δοκιμαστικά για διάστημα δύο μηνών αναλόγως της παραγωγής χωρίς όμως να διευκρινίζουν τι θα συμβεί σε περίπτωση μη επιθυμητής παραγωγής.
Το ΔΣ του Σωματείου είναι ρητά και κατηγορηματικά αντίθετο με τις παραπάνω προτάσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αξίωση μας  για  πενθήμερη απασχόληση για την οποία και αγωνιζόμαστε.Όμως επειδή το Σωματείο εκπροσωπεί,εκφράζει και αγωνίζεται για τα εργασιακά συμφέροντα των εργαζομένων,οι εργαζόμενοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για τις εργασιακές τους συνθήκες.Έτσι σκοπεύουμε,σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η διενέργεια γενικής συνέλευσης λόγω της πανδημίας covid-19,να επισκεφτούμε τα εργοτάξια και τα τμήματα παραγωγής ώστε να ενημερώσουμε για τις θέσεις,προθέσεις και συνέπειες της 5νθήμερης εργασίας ώστε να ληφθεί κοινά αποδεκτή απόφαση που θα εκφράζει την θέση αν όχι όλων σίγουρα της πλειονότητας των  εργαζομένων.Το 9μελές του Σωματείου να είστε σίγουροι ότι μάχεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων για να αποφύγουμε την επιστροφή σε καθεστώτα εργασιακού μεσαίωνα.
Εν συνεχεία η Διοίκηση έθεσε υπόψιν μας τα ακόλουθα θέματα:
1.-Στόχος  παραγωγής για το 2021 θα είναι 80ο.000 τόνοι
2.-Η καταβολή bonus για τον χρόνο μετακίνησης των εργαζομένων θα συνεχιστεί. Εμείς εκφράσαμε την αντίθεση μας στην παγιωμένη αυτή πρακτική της εταιρείας και εμμένουμε στην θέση μας το παρών των εργαζομένων να συντελείται στο 51ο ΚΜ άνευ καταβολής πριμοδότησης
3.-Για τους  εργαζόμενους που είναι εκτός της γραμμής λεωφορείων και μεταβαίνουν στον χώρο εργασίας ή στο 51ο ΚΜ με ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο ,θα μας απαντήσουν άμεσα
4.-Κατόπιν αρνήσεως της εταιρείας να καταβάλλει ένα επιπλέον μισθό λόγω των δυσχερών συνθηκών εργασίας που όλοι βιώσαμε, λόγω εξαημέρου απασχολήσεως και πανδημίας του κορωνοϊού,αλλά και καθημερινά αντιμετωπίζουμε,προτείναμε την καταβολή ποσού επιβράβευσης (bonus) για το οποίο  εμφανίστηκαν θετικοί αλλά δεσμεύτηκαν να μας απαντήσουν τον Ιανουάριο ως προς την καταβολή και το ύψος
5.-Λόγω μείωσης της παραγωγής προβλέπονται περικοπές και 20-30 εθελούσιες έξοδοι τις οποίες εμείς θεωρούμε «βαφτισμένες» ουσιαστικά απολύσεις και στις οποίες αντιτιθέμεθα.
Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να απέχετε από την υπογραφή εξαήμερης απασχόλησης πριν επικοινωνήσετε με το ΔΣ του Σωματείου
 
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ»
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ποια είναι η σημασία της απολύμανσης στις πόλεις και πώς βελτιώνει την ζωή των πολιτών

Η απολύμανση είναι η διαδικασία εξόντωσης ή αδρανοποίησης παθογόνων μικροοργανισμών και μι…