Home Βοιωτία ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟ
Βοιωτία - 3 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟ

  • Ξεκινά η κατασκευή γέφυρας στο Στροβίκι.
  • Παραχωρήθηκαν οι Κήποι Αλιάρτου.
  • Ολοκληρώθηκε η ά φάση του οδικού έργου Πέτρα – Ευαγγελίστρια.

Σειρά έργων, τα οποία ξεκινούν άμεσα, είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται στην Π.Ε. Βοιωτίας επέβλεψε χτες, Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κώστα Μπακομήτρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννη Περγαντά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Νικολάου. 

Πρώτος σταθμός του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού ήταν το σημείο, όπου θα κατασκευαστεί γέφυρα επί της οδού Αλιάρτου – Στροβικίου. Μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 582.000€, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία δημοπράτησης. Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής και ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι εργασίες την επόμενη περίοδο.

Ακολούθησε:

  • Επίβλεψη έργων οδοποιίας προϋπολογισμού 1.000.000€ στην περιοχή της Κωπαΐδας και της α΄ φάσης του έργου ασφαλτόστρωσης Πέτρα – Ευαγγελίστρια στην Δ.Ε. Αλιάρτου, το οποίο ολοκληρώθηκε.
  • Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλιάρτου – Θεσπιέων με τη Δημοτική Αρχή για τον προγραμματισμό νέων έργων. 

Η συνάντηση έγινε σε μια ιδιαίτερη ημέρα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης: «Επετεύχθη σήμερα ένας πολυετής στόχος, η παραχώρηση των Κήπων Αλιάρτου στο δήμο. Οι Κήποι παραχωρήθηκαν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και αυτό μας χαροποιεί πάρα πολύ».

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη επισκέφθηκαν την Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού, η οποία εγκαταστάθηκε στον Ορχομενό στο πλαίσιο ειδικής δράσης που οργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Επέβλεψαν επίσης το έργο: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, περιβάλλων δημόσιος χώρος, α΄ φάση: δρόμοι, Μινύα -Ακροπόλεως», που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επόμενος σταθμός του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού ήταν η Αντίκυρα του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, όπου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και θα δημοπρατηθεί από τον δήμο ένα απολύτως αναγκαίο έργο. Πρόκειται για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και την διαμόρφωση της οδού Ποσειδώνος. Έργο προϋπολογισμού 400.000€.

Ακολούθησε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννη Σταθά και μέλη της δημοτικής αρχής στην Αράχωβα και αυτοψία στο Λιβάδι, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων. Μετά τις άμεσες παρεμβάσεις,  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε την εκπόνηση μελέτης, για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των καταπτώσεων.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ημέρα Βοιωτίας ήταν η σημερινή. Επισκεφθήκαμε συγκεκριμένα, στρατηγικά έργα τα οποία ξεκινούν άμεσα ή εξελίσσονται ήδη στους δήμους Αλιάρτου – Θεσπιέων, Ορχομενού και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας.

»Είχαμε πολύ παραγωγική συνεργασία με τους δημάρχους Γιάννη Σταθά, Βούλα Καράλη και Γιώργο Ντασιώτη, τους οποίους και ευχαριστώ. Βήμα βήμα, δουλεύουμε μεθοδικά και δίνουμε απαντήσεις στις μικρές και μεγάλες προκλήσεις της Περιφέρειάς μας· την οδική ασφάλεια, την αγροτική παραγωγή, τον Πολιτισμό, όπως κάναμε σήμερα, αλλά και καθετί άλλο που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Ακολούθως, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Ο εύφορος κάμπος της Κωπαΐδας και οι αγρότες μας, οι δήμοι μας και οι πολίτες τους, μας εμπνέουν και καθοδηγούν τα βήματά μας στα μικρά και τα μεγάλα έργα. Μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, επισκεφθήκαμε μικρά και μεγάλα έργα που διευκολύνουν τις μετακινήσεις των παραγωγών μας  στο εσωτερικό της Κωπαΐδας και την Αλίαρτο.

»Ανακοινώσαμε επίσης, δύο μεγάλα έργα, την ύδρευση και την διαμόρφωση της οδού Ποσειδώνος στην Αντίκυρα, προϋπολογισμού 400.000€  και την νέα χάραξη και ανακατασκευή του γεφυριού Στροβικίου της Κωπαΐδας, προϋπολογισμού 582.000€.

»Ως οφείλαμε, χαιρετήσαμε το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών, στο οποίο είμαστε συνδιοργανωτές και γίνεται στην Αράχωβα, στην πιο κρίσιμη καμπή της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας.

»Με έργα  δημιουργούμε τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα στον νομό μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Αφαίρεση tattoo : Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το αποφασίσετε!

Η τέχνη του τατουάζ έχει εξελιχθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η πρώτη εμφάνιση…