Home Εικόνες Αρχικής Επανέρχεται ο Δρόσος Παρασκευάς για τον ΟΠΑΣΤΕ : «Που πήγαν τα λεφτά;»

Επανέρχεται ο Δρόσος Παρασκευάς για τον ΟΠΑΣΤΕ : «Που πήγαν τα λεφτά;»

-Με ερώτησή του προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό υπενθυμίζει ότι είχε πάρει ελλιπή απάντηση και ζητεί πλήρη στοιχεία. -Τονίζει είχε δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση προεκλογικά, αλλά και ότι διαψεύστηκε η δέσμευση της περιφερειακής αρχής ότι δε χρηματοδοτούνται συνέδρια.

Αναλυτικά στοιχεία για τον ΟΠΑΣΤΕ ζητεί για άλλη μια φορά ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Δρόσος Παρασκευάς, με ερώτησή του προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, ενώ υπενθυμίζει ότι είχε πάρει ελλιπή απάντηση.

Παράλληλα τονίζει είχε δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση προεκλογικά, αλλά και ότι διαψεύστηκε η δέσμευση της περιφερειακής αρχής ότι δε χρηματοδοτούνται συνέδρια.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν αμφισβητηθεί έντονα τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται ι δράσεις που χρηματοδοτούνται, ενώ πολλές φορές οι συνεργάτες επιλέγονται με βάση τη σχέση τους με τους αντιπεριφερειάρχες, χωρίς το χρήμα που διακινείται να μοιράζεται δίκαια. Επίσης έχουν αμφισβητηθεί οι σκοποί και οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν αυτές οι δράσεις, ενώ τις περισσότερες φορές οι εκδηλώσεις που παρουσιάζονται μετατρέπονται σε κομματικές φιέστες.

Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Παρασκευάς αναφέρει τα εξής:

Θέμα: «Στοιχεία ΟΠΑΣΤΕ»
Κύριοι,
Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να βρω άκρη με τον οργανισμό πολιτιστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και άκρη δεν βρήκα ποτέ. Θεωρώ ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζετε με τόση προχειρότητα και κυρίως αναλόγως τα κέφια του κάθε Αντιπεριφερειάρχη και δεν ζητάω συγνώμη για την φράση που χρησιμοποίησα γιατί όταν πάω με την παρέα μου που είναι λάτρεις των δημοτικών τραγουδιών και των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με ορχήστρες παραδοσιακών και λαϊκών ασμάτων δεν γίνεται να ακούω από τους τοπικούς καταστηματάρχες εστίασης να είναι καλά ο (χρησιμοποιούν το μικρό όνομα του Αντιπεριφερειάρχη αναλόγως τον νομό) που μας έφερε την ορχήστρα. Όπως και συνδικαλιστικά συνέδρια να έχουν το σήμα του ΟΠΑΣΤΕ στην αφίσα για την διεξαγωγή του συνεδρίου. Εδώ είστε εκτεθειμένοι διότι παλιά σας απάντηση για το ίδιο ερώτημα έχει διαψευσθεί πανηγυρικά γιατί είδαμε αφίσες σε κεντρικά σημεία της Λαμίας να διαφημίζουν την συμμετοχή σας σε αυτά. Μη με αναγκάσετε να πω την φράση που χρησιμοποιεί διαχρονικά ο λαός. Ξέρεις να κάνεις την κουτσουκέλα ξέρεις να κρυφτείς;
Στα δικά μας τώρα γιατί δεν είναι αστείο όταν από το 2015 που ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού έχουν περάσει αρκετά εκατομμύρια από τα χέρια της Περιφερειακής Αρχής για αυτό τον σκοπό που μόνο πολιτιστική ανάπτυξη δεν είδαμε και να υπάρχουν σκιές στον τρόπο διαχείρισης. Στην τελευταία μου ερώτηση που κατατέθηκε Φεβρουάριο του 2023 πήρα μια ελλιπέστατη απάντηση μετά από πολλές οχλήσεις τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Για απάντηση στο δεκαπενθήμερο που προβλέπει ο κανονισμός ούτε λόγος να γίνεται. Στην απάντηση αυτή (ο Θεός να την κάνει) δεν υπάρχουν στοιχεία για όλο το 2023 ούτε για την έκτακτη χρηματοδότηση που ψηφίστηκε μόνο από την Περιφερειακή Αρχή στο περιφερειακό συμβούλιο του Ιουνίου του ίδιου έτους. Ότι ήταν προεκλογική περίοδος απλή σύμπτωση.
Ζητάω λοιπόν από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα στοιχεία μέχρι την ημερομηνία της κατάθεσης της ερώτησης να ενημερώσει τι ποσά και για ποιο σκοπό έχουν δοθεί ανά Περιφερειακή Ενότητα για το έτος 2023 μέχρι και σήμερα. Δεν θέλω μόνο το ποσό και τον τίτλο του συλλόγου, αλλά και πως χρησιμοποιήθηκαν και για να μην επανέρχομαι όπως είχα τοποθετεί και σε παλαιότερο συμβούλιο για το καυτό αυτό θέμα, δεν ήρθα στην Περιφέρεια για να κάνω αστυνομική έρευνα, αλλά να παράγουμε έργο χρήσιμο στην κοινωνία. Παρακαλώ να απαντηθεί γραπτώς στον προβλεπόμενο χρόνο. Και ένα τελευταίο δεν είναι δυνατόν το συγκεκριμένο κονδύλι να ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια ευρώ στη θητεία μας και ο κόσμος που πράγματι έχει σχέση με τον πολιτισμό και πως θα τον προάγουμε να μην γνωρίζει ούτε την ύπαρξη του ΟΠΑΣΤΕ, αλλά να την γνωρίζουν όλα τα εξοχικά κέντρα που διοργανώνουν πανηγύρια για το κέφι των καλοκαιρινών επισκεπτών της περιοχής μας. Αρκετά περίεργο θα έλεγα.
Ενημερώστε λοιπόν αναλυτικά όχι εμένα προσωπικά αλλά τον λαό που τα πληρώνει από το υστέρημά του στην χειρότερη εποχή στο θέμα της ακριβείας χειρότερη ακόμα και από την εποχή των μνημονίων θα έλεγα. Ευχαριστώ.

Μετά τιμής,
Παρασκευάς Δρόσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…