Home Κοινωνικοί φορείς ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ : ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, ΚΡΑΤΑΤΕ!
Κοινωνικοί φορείς - 14 Ιουνίου, 2022

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ : ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, ΚΡΑΤΑΤΕ!

Αυτές τις μέρες, όπως και τότε, το 1977, ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ συνεχίζει να «γράφει» ιστορία.

   Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όπου πρώην και νυν κυβερνώντες με τους κρυφούς ή φανερούς μηχανισμούς, με μικρόνοους ή αργυρώνητους συνδικαλιστές να ξεπερνάνε ακόμη και εκείνη τη σκληρή εργοδοσία του Μποδοσάκη,  σε μεθόδους εκβιασμών και εξαγορών προκειμένου να δώσουν μπιρ παρά, να χαρίσουν,  τη ΛΑΡΚΟ, τώρα μάλιστα που εν δυνάμει θα μπορούσε να καταγράφει τεράστια κερδοφορία της τάξης πολλών δις ευρώ!

    Η κυβέρνηση λειτουργώντας ως ντίλερ συμφερόντων, κατέθεσε ,στην κυριολεξία μέσα στη νύχτα, παραμονές της τριήμερης αργίας του Αγ. Πνεύματος τροπολογία όπου επαναλαμβάνει ότι ο ειδικός εκκαθαριστής μπορεί να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων των εργαζομένων, δηλαδή να τους απολύσει όλους, ώστε να παραδοθεί η επιχείρηση «καθαρή» στον επενδυτή. Παράλληλα, στο πλαίσιο του εκβιασμού προβλέπει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για τις αποζημιώσεις των απολυμένων, αλλά και «δυνατότητα» μετά τις απολύσεις να επιλέγει ο ειδικός διαχειριστής το «κατά περίπτωση αναγκαίο προσωπικό», με συμβάσεις διάρκειας ενός ή δύο μηνών, για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνονται προβλέψεις για «προγράμματα απασχόλησης» – ανακύκλωσης της ανεργίας σε απολυμένους άνω των 55 ετών, προδιαγράφοντας ότι το πιο έμπειρο εργατικό δυναμικό θα βρεθεί εκτός επιχείρησης.

    Τα παραπάνω μάλιστα παρουσιάζονται με θράσος ως «δελεαστικά» από την κυβέρνηση προς τους εργαζόμενους, εκβιάζοντάς τους ότι για να γίνουν πράξη πρέπει τα Σωματεία να παραιτηθούν από τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κατά της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων και τα οποία θα εκδικαστούν στις 17 Ιούνη. Υπενθυμίζεται ότι με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν κερδίσει το «πάγωμα» της ομαδικής τους απόλυσης μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Μάλιστα, αρχικά η εκδίκαση είχε προγραμματιστεί για τις 6 Μάη, αλλά η κυβέρνηση αιτήθηκε την αναβολή της.

  «Επιστρέφουμε τα τελεσίγραφα, δεν δεχόμαστε εκβιασμούς» είναι η απάντηση των εργαζομένων, με το Σωματείο της Λάρυμνας να καλεί σε νέα κινητοποίηση στην Αθήνα στις 17 Ιούνη, μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα.

  Η Ένωσή μας, με αντιπροσωπεία της, πήρε μέρος στις εκδηλώσεις συμπαράστασης προχθές 10/6 μέρα της Γενικής τους Συνέλευσης. Μάθαμε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις. Είδαμε με τα μάτια μας την οργή των εργατών για την κυβέρνηση, την αγανάκτηση για τη στάση των κυβερνητικών ή εργοδοτικών (λίγη σημασία πλέον έχει) «συνδικαλιστών» να ξεσπιτώσουν τους εργάτες, αφού χάσουν τη δουλειά τους.

   Αυτοί οι συνδικαλιστές, γυρνώντας στα σκοτάδια, πρόσφεραν τις αξίνες, τα φτυάρια και τους κασμάδες σε εργαζόμενους για να ανοίξουν τους τάφους τους.

  Αμαύρωσαν τους αγώνες των πατεράδων τους. Φτύσανε με το χειρότερο τρόπο την ιστορία που έγραψαν οι εργάτες και το 1977 αλλά και εδώ και δυόμιση χρόνια!

  Η Ένωσή μας θα είναι δίπλα στον αγώνα του σωματείου τους, των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Γιατί πρέπει να γίνει αγώνας των εργατών όλης της χώρας, του κάθε πατριώτη που αγαπάει τη χώρα του πασχίζοντας να τη δει να πορεύεται στο δρόμο της προόδου!

ΚΡΑΤΑΤΕ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ‘77

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …