Home Εικόνες Αρχικής ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 5 Απριλίου, 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 

Για πρώτη φορά η Φωκίδα με βασικό και πρωταρχικό ρόλο στα έργα και δράσεις που ανακοίνωσε από τη Λαμία ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις 27 Μαρτίου 2023.
Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Φωκίδας στα μεγάλα έργα της Περιφέρειάς μας:

Άξονας “Σύγχρονα Δίκτυα και Υποδομές”- – ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΠΡΑΛΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑ 285,5 εκατ. €
Άξονας “Αγροτική Παραγωγή και Πράσινη Μετάβαση”- – ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Άξονας “Επένδυση και Αξία στην περιοχή”- – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Άξονας “Δίπλα σε κάθε Πολίτη & Ποιότητα Ζωής”- –

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 10,6 εκατ. €
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ 7,7 εκατ. €
ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 3,6 εκατ. €
Με ψηλά το κεφάλι
Με το βλέμμα στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023
Συνεχίζουμε!
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Με την υπ΄αριθμ. 20107/9.3.2023 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών διατίθεται ποσό 695.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Δελφών από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Στο μισό έπεσε η ανεργία στην Φωκίδα το 2022 σε σχέση με το 2021. 30,9% το 2021 στο 15,7% το 2022 το μεγαλύτερο ποστοστό πτώσης πανελλαδικά. Η ανεργία βρίσκεται στα επίπεδα, που ήταν το 2011. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι να βρει δουλειά και ο τελευταίος άνεργος στη Φωκίδα.
H πρόσληψη ενός μόνιμου ιατρού χειρουργού στο Νοσοκομείο μας είναι το πρώτο σημαντικό γεγονός.
Εξαιρετικό νέο η πρόσληψη μιας επιπλέον Γυναικολόγου και ενός Ουρολόγου.
Επιπλέον, προκηρύχθηκαν 3 θέσεις ειδικευμένων ιατρών των εξής ειδικοτήτων: 1 θέση Διευθυντή Παθολογίας, 1 θέση Διευθυντή Νεφρολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Νεφρολογίας.
Υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ και αποτελεί νόμο του Κράτους ο φορέας διαχείρισης για τον Ελαιώνα της Άμφισσας.
Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανάδειξη και προστασία του με τον πιο επίσημο τρόπο από την Βουλή των Ελλήνων.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΚΙΔΑ
Την απόφασή μας να στηρίζουμε σταθερά και έμπρακτα το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΠΟΑ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), που λειτουργεί στην Άμφισσα επιβεβαιώσαμε για ακόμη μια φορά σε διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διεξήχθη στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα στις 6 και 7 Μαρτίου.
05.03.2023 – Παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας Ευάγγελου Διακομανώλη – Πριγγή, με τίτλο «ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», που αποτελεί αφιέρωμα στα 200 χρόνια δημιουργικής ζωής των ελεύθερων Ελλήνων. Είχα την τιμή να προλογίσω το σημαντικό αυτό βιβλίο για το οποίο επίσης μίλησα κατά την παρουσίαση.
19.03.2023 – Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Ηλία Χρ. Θάνου με τιτλο: ” Ο Επίσκοπος Σαλωνων Ησαΐας”.
Εντυπωσιαστήκαμε από την σοβαρή και διεισδυτική προσέγγιση του συγγραφέα στην προσωπικότητα του Μεγάλου Ιεράρχη
Απόφαση για ανάληψη κοινών δράσεων εκπαίδευσης και πρακτικής συνδρομής των αγροτών του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας εκ μέρους του Δήμου Δελφών, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, του Οργανισμού ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Η απόφαση αυτή ελήφθη σε σύσκεψη, που έγινε στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που λειτουργεί στην Άμφισσα υπό την Προεδρεία του Πρυτάνεως κ. Σπυρ. Κίντζιου. στην οποία συμμετείχα, όπως συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Δελφών, ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού, η Πρόεδρος του Τμήματος ΠΟΑ κ. Μαρίνα Κατσαΐτη, ο Διευθυντής Προγραμμάτων δια βίου μάθησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελος Βεργος, ο Ερευνητής της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Βασίλειος Ζιώγας και οι συνεργάτες τους.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

22.03.2023 – Συνάντηση με τον συμπατριώτη μας Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κώστα Παπαθανασίου.

Συζητήσαμε ζητήματα των Καταστημάτων Κράτησης που λειτουργούν στην Φωκίδα με έμφαση στις κτηριακές εγκαταστάσεις αυτών και στο έργο κατασκευής του παραλίμνιου αγωγού της λίμνης του Μόρνου, που επιλύει και το πρόβλημα διάθεσης λυμάτων των φυλακών Μαλανδρίνου.
24.03.2023 – Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και ενίσχυσης των Πυροσβεστικων Υπηρεσιών της Φωκίδας, ενόψει της θερινής περιόδου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ
ΖΗΤΩ η 25η Μαρτίου 1821!
Με υπερηφάνεια και αισιοδοξία καμαρώσαμε τις νέες και τους νέους μας στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Άμφισσα, όπου εκπροσώπησα τη Βουλή των Ελλήνων στις εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου που διοργάνωσε η ΠΕ Φωκίδας.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Τσακίρης
ΝΕΑ
ΒΟΥΛΗ
22.03.2023 – Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης»
Πολύ σημαντική μέρα για το Δήμο Δελφών και τη Φωκίδα. Υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ και αποτελεί νόμο του Κράτους ο φορέας διαχείρισης για τον Ελαιώνα της Άμφισσας.
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 

Απάντηση σε αναφορά με θέμα: Μέτρα προστασίας/ασφάλειας στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Υπουργείο Μετανάστευσης και ΑσύλουΚώδικας Μετανάστευσης
Υπουργείο ΔικαιοσύνηςΑναδιάταξη περιφερειών και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, οργάνωση της τηλεματικής συνεδρίασης, μετατροπή μεταβατικών εδρών και ίδρυση δικαστικών γραφείων τηλεματικής – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων«Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή»: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις
Υπουργείο ΥγείαςΣύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ”Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις
Υπουργείο ΟικονομικώνΠλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΕνιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης
Υπουργείο Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΜετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος
 Διεθνείς ΣυμβάσειςΤέσσερις κυρώσεις Διεθνών Συμβάσεων
ΤΥΠΟΣ
16.03.2023 – Συνέντευξη ΣΚΑΪ με Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο
19.03.2023 – Συνέντευξη στον Δημήτρη Τάκη
30.03.2023 Συνέντευξη στο Θάνο Σιαφάκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…