Home Πολιτικά - Φωκίδα Ενημέρωση της ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών από τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδος
Πολιτικά - Φωκίδα - 19 Μαΐου, 2017

Ενημέρωση της ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών από τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδος

 Μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών συναντήθηκαν προ ημερών με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φωκίδας κ. Ευάγγελο  Κατσαγούνο για εφ΄όλης της ύλης ενημέρωση , αναφορικά με τα έργα που προγραμματίζει  ή έχουν ήδη δρομολογηθεί από την περιφερειακή αρχή και στοχεύουν την ανάπτυξη του τόπου . Στη συνάντηση παρέστη επίσης και η περιφερειακή σύμβουλος κα Πέγκυ Αραβαντινού.

 

Η αναφορά εστιάστηκε στα εξής :

·         Aρδευτικό έργο Ελαιώνα Άμφισσας , έργο που θεωρείται σημαντικό για την απόδοση του ελαιοκάρπου δεδομένου των λιγοστών οικονομικών  ενασχολήσεων  των κατοίκων του Νομού εξαιτίας και των δεσμεύσεων που ισχύουν και λάβαμε τη διαβεβαίωση της συνέχισής του εντός των επόμενων μηνών, έργο που τοποθετείται στην κορυφή του περιφερειακού σχεδιασμού.

·         Αποκατάσταση της Ε.Ο Άμφισσας-Λιδορικίου , ένα έργο που παραμένει ημιτελές στη θέση Τσακόρεμα και που οφείλεται σε λανθασμένη υπουργική σχεδίαση . Επιχειρείται η αλλαγή χάραξης του δρόμου προκειμένου να γίνει οικονομικότερη η δυνατότητα αποκατάστασής του.

·         Αξιοποίηση λιμένα Ιτέας-μαρίνα , έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή – πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης  , αφού θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα προσέγγισης όλων των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Δήμου Δελφών.

·         Νοσοκομείο Άμφισσας, οι κυβερνητικοί χειρισμοί αποδεικνύονται  επιζήμιοι για τη δημόσια υγεία του Νομού και αυτό διαφαίνεται από όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας με συνεχή υποβάθμιση των κλινικών του Νοσοκομείου. Επόμενο «θύμα» η  οφθαλμολογική κλινική που «κλείνει» με την αδράνεια της Διοίκησης να μην συντηρεί  σημαντικά  ιατρικά μηχανήματα για την εξυπηρέτηση των ασθενών του Νομού. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει μεριμνήσει για την εξασφάλιση χρηματικών κονδυλίων  για ιατρικοφαρμακευτικό υλικό , αλλά η Διοίκηση δεν τα απορροφά εδώ και δύο (2) έτη για ….αδικαιολόγητους  λόγους.  Διατυπώνουμε επομένως το ερώτημα τι χειρότερο θα συνέβαινε στην τοπική υγεία αν δεν είχαμε και Βουλευτή ιατρό;

·         Δημιουργία κοινοτικών κόμβων , δρομολογείται η δημιουργία του δυτικού κόμβου εισόδου στο ύψος της Ιτέας (περιοχή Γαλλικοί μώλοι) και ο κόμβος στην είσοδο της Δεσφίνας από το Νομό Βοιωτίας, σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια.

 

         Η ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών προγραμματίζει επαφές με όλους τους φορείς του Νομού προκειμένου να καταγραφεί πλήρως η υφιστάμενη τοπική κατάσταση με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο όπως ταιριάζει στο θεσμικό της ρόλο ,αφού η δημοσκοπική τάση αποτυπώνει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σε ενδεχόμενο προκήρυξης εθνικών εκλογών και τα χρονικά περιθώρια ανοχής των πολιτών έχουν  εξαντληθεί.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών

Ευθ.Κατσαρέλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…