Home Φθιώτιδα Ενεργειακή Αναβάθμιση Νοσοκομείου Λαμίας Προϋπολογισμού 5.000.000€
Φθιώτιδα - 10 Νοεμβρίου, 2021

Ενεργειακή Αναβάθμιση Νοσοκομείου Λαμίας Προϋπολογισμού 5.000.000€

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Μπακομήτρος και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 09 Νοεμβρίου 2021, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και τουΔιοικητή της 5ηςΥγειονομικήςΠεριφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη, ο ΠεριφερειάρχηςΦάνης Σπανός και ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας ΑνδρέαςΚολοκυθάςσυνυπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου:

«Ενεργειακή Αναβάθμιση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΣΗΘΥΑ/ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ».

Το έργο προϋπολογισμού 4.960.361,13€, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και ΑειφόροςΑνάπτυξη 2014- 2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ξεκινάει ηδιαδικασίαδημοπράτησηςκαι εκτέλεσης του έργου, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση συστήματος Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης και Ψύκτη Απορρόφησης, αλλά και σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως η αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με αντίστοιχους τεχνολογίας LED, η αναβάθμιση ψυκτών και λεβήτων, η αναβάθμιση αντλιών / κυκλοφορητών (inverters) κλπ.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημερώθηκεγιατην επιδημιολογική εικόνα της Π.Ε. Φθιώτιδας, όπως καιγια τις δυνατότητεςτου Γ.Ν. Λαμίας, το οποίο θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις επιπλέονανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας.

«Η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας είναι ένα έργο με φιλοπεριβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης, προκειμένου να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση και -κατά συνέπεια- τις λειτουργικές δαπάνες του ιδρύματος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Υποστηρίξαμε την πρωτοβουλία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας–ΣτερεάςΕλλάδας,ηοποίαείχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς, για την άμεση δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου.

»Παράλληλα, η πανδημία που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, μας υποχρεώνεισε πλήρη εγρήγορση για την αντιμετώπισή της, με την ενθάρρυνση και περαιτέρω διευκόλυνση των εμβολιασμών, αλλά και με την ετοιμότητα του υγειονομικού συστήματος». 

ΟΔιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης δήλωσε: «Η καλή μας συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον φίλο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό συνεχίζεται και την περίοδο της πανδημίας, με ενίσχυση προσωπικού, με ενίσχυση ιατρικού εξοπλισμού και με την αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας.

»Συνεχίζεται επίσης με την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας. Αρκεί να σημειωθεί, ότι το μισό από αυτό το ποσό θα διατεθεί για εξοικονόμηση ενέργειας.

»Σε ότι αφορά την πανδημία, επαναλαμβάνω ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός.Το ΕΣΥ άντεξε και θα αντέξει. Παρακαλώ πολύ, όμως, να σεβαστούν όλοι οι πολίτες τον κόπο, τον ιδρώτα, την καθημερινή δουλειά των γιατρών, των νοσηλευτών και όλου του προσωπικού των νοσοκομείων μας και να εμβολιαστούν!»

Ακολούθως, ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς δήλωσε: «Σήμερα, κατακτήσαμε έναν μεγάλο στόχο με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό, γιατί ασχολήθηκε και ο ίδιος προσωπικά, επί μακρό χρονικό διάστημα, με την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

»Πρόκειται για έργο ύψους  5 εκατ. ευρώ, που το έχει ανάγκη το Νοσοκομείο μας, το οποίο θα μπορεί στο μέλλον να διεκδικεί και περισσότερα προγράμματα ΕΣΠΑ, λόγω του καλύτερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που θα έχει από εδώ και πέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιο λάθος η νέα μελέτη από την παλιά! -Το…